Αρχική MagazineΝέο τεύχοςΌλα τα τεύχηΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2024 OVEROLL CROISSANTERIE | Το No. 1 success story έχει άρωμα από croissant
overoll croissanterie franchise

OVEROLL CROISSANTERIE | Το No. 1 success story έχει άρωμα από croissant

Το πλάνο ανάπτυξης για το 2024 περιλαμβάνει επιλεγμένες περιοχές στην Αθήνα.

σύνταξη marketing
0 σχόλια

Το πρωτοποριακό concept του Overoll Croissanterie αναπτύσσεται δυναμικά μέσω franchising και μετρά ήδη 2 εταιρικά και 5 καταστήματα franchise σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο, ενώ αναμένεται προσεχώς και κατάστημα στο Μαρούσι. Το απλό και ευέλικτο επιχειρηματικό του μοντέλο, καθώς και το διαφοροποιημένο concept που επαναπροσδιορίζει το croissant, καθιστούν το Overoll Croissanterie μια ελκυστική επιχειρηματική πρόταση διαχρονικής δυναμικής για τον νέο franchisee.

Το Overoll είναι η πρώτη και κορυφαία αυθεντική croissanterie στην Ελλάδα, που επαναφέρει τη μαγεία του γαλλικού κρουασάν στη σύγχρονη εκδοχή του. Το πρωτοποριακό concept εστιάζει στη δημιουργία ολόφρεσκων, ποιοτικών croissants και έχει κατακλύσει την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κύπρο με τα μοναδικά αρώματα και τις ολόφρεσκες δημιουργίες του.

overoll croissanterie success story

H ασυναγώνιστη ποιότητα του καφέ, τα νόστιμα ροφήματα και οι λαχταριστές επιλογές γλυκών και παγωτών έρχονται συμπληρωματικά για να ολοκληρώσουν το concept, παρουσιάζοντας μια πλήρη πρόταση για τις καθημερινές ανάγκες. Το Overoll επιτυγχάνει το λανσάρισμα μιας νέας κατηγορίας στην εστίαση, με τα μοντέρνα καταστήματα και τα ενσωματωμένα ανοιχτά εργαστήρια να προσκαλούν τους πελάτες να γίνουν συνταξιδιώτες στο μαγικό ταξίδι της ζαχαροπλαστικής.

Το Overoll Croissanterie συστήθηκε στο αθηναϊκό κοινό τον Νοέμβριο του 2020, με το πρώτο εταιρικό κατάστημα στην οδό Πραξιτέλους, σημειώνοντας ουρές από ευχαριστημένους πελάτες που μοιράζονταν στα social media την αγάπη τους για το αυθεντικό croissant.

Το success story του Overoll Croissanterie συνεχίστηκε με το δεύτερο εταιρικό κατάστημα, στην καρδιά του Χαλανδρίου, και σειρά είχε το άνοιγμα των καταστημάτων μέσω συνεργασιών franchise του δικτύου σε Θεσσαλονίκη, Αιγάλεω, Νέα Σμύρνη και Λευκωσία. Νέα προσθήκη αποτελεί το κατάστημα της Πανόρμου, ενώ θα ακολουθήσουν τα καταστήματα σε Ν. Ερυθραία και Πειραιά, καθώς και το δεύτερο κατάστημα στην κυπριακή αγορά.

Το πλάνο ανάπτυξης για το 2024 περιλαμβάνει επιλεγμένες περιοχές στην Αθήνα, όπως η Γλυφάδα, και μεγάλες περιφερειακές αγορές, όπως το Ηράκλειο Κρήτης και η Ρόδος. Σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του δικτύου είχε και η δημιουργία της παραγωγικής μονάδας στο Κορωπί – μιας μονάδας που διαθέτει την παραγωγική ικανότητα να υποστηρίξει περισσότερα από 40 καταστήματα!

Overoll Croissanterie κατάστημα Νέας Σμύρνης

Το όραμα μιας γαλλικής croissanterie στην Ελλάδα

Το Overoll Croissanterie αποτελεί ένα διαφοροποιημένο concept που εστιάζει στα αυθεντικά, χειροποίητα και ποιοτικά croissant ως απάντηση σε όλες τις καθημερινές γευστικές απαιτήσεις του καταναλωτή. Με εφαλτήριο το όραμα τριών ζαχαροπλαστών και φίλων
–του Ιωάννη Κίκιρα, του Αλκιβιάδη Ζέρβα και του Σπύρου Παππά– να ενσαρκώσουν την αγάπη τους για τη λατρεμένη γαλλική λιχουδιά, η ιδέα του Overoll Croissanterie έλαβε σάρκα και οστά, μαγεύοντας το γαστρονομικό κοινό της Αθήνας.

Το απόλυτο ινσταγκραμικό στέκι για croissant και καφέ

Από την έναρξη λειτουργίας του, το Overoll Croissanterie έγινε το talk of the town και καθιερώθηκε ως το νέο viral στέκι της Αθήνας. Η μοναδική εμφάνιση των προϊόντων, ο εντυπωσιακός σχεδιασμός, η μοντέρνα συσκευασία και ο «instagrammable» χώρος,
εμπνέουν το κοινό του Overoll να μοιραστεί την εμπειρία του στα social media και να επιστρέφει διαρκώς για να δοκιμάσει τις νέες viral δημιουργίες.

Η πλούσια προϊοντική γκάμα του Overoll δεν περιορίζεται στα γλυκά και αλμυρά croissants, αλλά περιλαμβάνει
και άλλες πεντανόστιμες χειροποίητες δημιουργίες, όπως μπισκότα, αλείμματα, νόστιμα ζεστά και κρύα ροφήματα σοκολάτας και
artisanal καφέ πρώτης ποιότητας.

Μάλιστα,το προϊοντικό μείγμα επεκτείνεται διαρκώς, με νεότερες αφίξεις τα rolls, αλλά και το παγωτό με κρουασάν! Ο ευρηματικός τρόπος παρουσίασης των προϊόντων στον πελάτη, μέσω της πλούσιας βιτρίνας και του έξυπνου merchandising στα καταστήματα, αναδεικνύει την ποικιλία των προϊόντων, που αλληλοσυμπληρώνονται, αυξάνοντας σημαντικά τη μέση απόδειξη.

Overoll Croissanterie κατάστημαΠανόρμου

Δυναμική ανάπτυξη μέσω συστήματος franchise

Το Overoll Croissanterie έχει αναδειχθεί ως ένα ισχυρό brand name στην ελληνική εστίαση, γνωστό για τα νόστιμα croissants του και ως το Νο. 1 success story των δύο τελευταίων ετών. Το σύστημα franchise που υιοθετεί χαρακτηρίζεται από καινοτομία και προνοητικότητα, αντιμετωπίζοντας επιτυχώς τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του επιχειρηματικού μοντέλου είναι οι πολλαπλές πηγές εσόδων του καθώς απευθύνεται σε διαφορετικά κοινά γεγονός καθοριστικό για την επιτυχία των συνεργατών – franchisees. Το σύστημα franchise διασφαλίζει μακροπρόθεσμα την κερδοφορία του franchisee. Για την επιτυχημένη διείσδυση στην τοπική αγορά, το Overoll διαθέτει μια δυναμική στρατηγική μάρκετινγκ που περιλαμβάνει ένα ετήσιο ημερολόγιο εκδηλώσεων, εισαγωγές προϊόντων και συντονισμένες ενέργειες που οδηγούν σε άμεσα αποτελέσματα.

Overoll Croissanterie success franchise

Παράλληλα αξιοποιεί στο έπακρο τη δυναμική των aggregators, παρέχοντας στους franchisees μια πρόσθετη ροή εσόδων, με
μέση απόδειξη που ξεπερνά τα 10€. Το σύστημα franchise Overoll Croissanterie αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για επιχειρηματίες που θέλουν να εδραιωθούν στον κλάδο της εστίασης, προσφέροντας ένα αποδεδειγμένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο που προσφέρει:

• Δυνατό brand name και διείσδυση σε μία κερδοφόρα αγορά που συνεχώς μεγαλώνει.

• Ισχυρή μέση απόδειξη μέσω delivery, που ξεπερνά τα 10€.

• Ανανέωση προϊόντων με βάση ετήσιο calendar και εισαγωγή νέων κατηγοριών, εξασφαλίζοντας την ενίσχυση και τη διάρκεια των πωλήσεων. (Valentine’s Day, office pack, breakfast box κ.ά.)

• Δομή υψηλής παραγωγικότητας και ελεγχόμενων εξόδων. Διαμορφώνει συνθήκες ευκολίας στην εύρεση και διατήρηση προσωπικού, καθώς δεν απαιτείται εξειδίκευση.
• Κεντρικό σύστημα παραγωγής και συνεχούς τροφοδοσίας, εκπαιδευτικό κέντρο, απλό ελεγχόμενο λειτουργικό μοντέλο σε μία βάρδια. Κερδοφορία με ελεγχόμενα λειτουργικά έξοδα, σιγουριά και ευκολία διαχείρισης.
• Υψηλές αποδόσεις, ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής για τον franchisee, διασφαλίζοντας προσωπική και οικογενειακή ευημερία.
Η επιχειρηματική πρόταση του Overoll Croissanterie αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για είσοδο του νέου franchisee στον ανταγωνιστικό κλάδο της εστίασης, προσφέροντας μία ελκυστική επιχειρηματική πρόταση franchise με διαχρονική δυναμική και
υψηλά περιθώρια κέρδους.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ