Αρχική Ειδικές εκδόσειςΘεματικά αφιερώματα Πρόσωπα 2023 – Ο λόγος στις αλυσίδες franchise

Πρόσωπα 2023 – Ο λόγος στις αλυσίδες franchise

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Με έμφαση στην τεχνολογία, τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού μοντέλου, την ευελιξία και την προσαρμογή στις νέες τάσεις της αγοράς, οι Έλληνες franchisors παρουσιάζουν στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2023 τα σημεία – κλειδιά για την ανάπτυξη και τη μακροπρόθεσμη επιτυχία των δικτύων τους για το 2023.

Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν φέρει στο προσκήνιο επίμονες προκλήσεις για την επιχειρηματικότητα παγκοσμίως. Οι συνέπειες της πανδημίας COVID-19, οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην Ουκρανία, η ενεργειακή αποσταθεροποίηση, οι πληθωριστικές πιέσεις και η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, αποτελούν μόνο ένα μέρος από το σύνολο παραγόντων που αναδιαμορφώνουν τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων αλλά και τη συμπεριφορά των καταναλωτών.

Όσον αφορά το 2023, τα δίκτυα franchise φαίνεται να επικεντρώνονται στη διατήρηση υψηλής ποιότητας, των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και στην ανάπτυξη μιας κουλτούρας συνεχούς και δυναμικού μετασχηματισμού. Η διασφάλιση της ικανοποίησης των πελατών παραμένει κυρίαρχος στόχος, παρά τα προβλήματα που εντοπίζονται στην εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και την αύξηση στο κόστος των πρώτων υλών, η οποία ωθεί τους καταναλωτές να λειτουργούν πιο συγκροτημένα στις αγορές τους.

Παρά την καθυστέρηση και τη διστακτικότητα όσον αφορά στη λήψη αποφάσεων το 2022, οι franchisors αφουγκράστηκαν τις αλλαγές και τη νέα δυναμική της αγοράς και προσάρμοσαν κατάλληλα τα δίκτυά τους στις νέες συνθήκες. Παράλληλα, η ανθεκτικότητα του θεσμού του franchising, καθώς και το δίχτυ ασφαλείας που δημιουργεί για τους υποψήφιους συνεργάτες, παρέμειναν ιδιαίτερα διακριτά κατά τη διάρκεια της εξαιρετικά δύσκολης περιόδου που ζήσαμε. Ως αποτέλεσμα, σημαντικός αριθμός δικτύων franchise επέδειξε αξιοσημείωτη προσαρμοστικότητα, επιμένοντας στις προσπάθειες επέκτασής τους και επιτυγχάνοντας θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο κλάδος του franchising στην ελληνική αγορά του 2023 παρουσιάζεται ως ένα τοπίο τόσο προκλήσεων όσο και ευκαιριών. Αγκαλιάζοντας την καινοτομία και την πελατοκεντρική προσέγγιση, τα δίκτυα franchise μπορούν να ελιχθούν στο μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον με επιτυχία.
Στο σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό τοπίο, η παροχή ισχυρής υποστήριξης στους franchisees είναι ζωτικής σημασίας για μια επιτυχημένη και γόνιμη συνεργασία. Η επιτυχία αποτελεί αμοιβαίο στόχο για franchisors και franchisees, ενώ μέσω της προώθησης ενός συνεργατικού περιβάλλοντος που ενθαρρύνει την ανοιχτή επικοινωνία, την ανταλλαγή ιδεών και τη συνεχή βελτίωση, οι συνεργάτες οδηγούνται ταχύτερα σε θετικά αποτελέσματα. Παράλληλα, η μεταβολή στις προτιμήσεις των καταναλωτών ξεκλειδώνει μια σφαίρα δυνατοτήτων για τους franchisors, επιτρέποντάς τους να αξιοποιήσουν τη δύναμη της τεχνολογίας και να αυξήσουν το διαδικτυακό τους αποτύπωμα, καθώς και να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά στις συνεχώς εξελισσόμενες επιθυμίες και προσδοκίες των πελατών τους, δημιουργώντας ένα τοπίο δυναμικών ευκαιριών.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι με την άνοδο των διαδικτυακών αγορών, ο ανταγωνισμός έχει επίσης ενταθεί, επομένως τα δίκτυα franchise πρέπει να παραμείνουν ευέλικτα και να καινοτομούν συνεχώς για να διατηρήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα. Παράλληλα, η αυξημένη ευαισθησία του κοινού απέναντι στη χρηστή εταιρική διακυβέρνηση, καθώς και την περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη, δεν μπορεί να αγνοηθεί.
Ως αποτέλεσμα, οι franchisors που δίνουν προτεραιότητα σε αυτές τις πτυχές και ευθυγραμμίζουν τις πρακτικές τους με τις σύγχρονες απαιτήσεις θα αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και θα έχουν απήχηση στους συνειδητοποιημένους καταναλωτές.

Συνεντεύξεις:

Μαρία Αρτίκη, Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας OK Anytime Markets Α.Ε.,

Ευάγγελος Χαλεπλής, CEO Fylliana

Γιώργος Αραούζος, Διευθυντή Λειτουργίας & Ανάπτυξης, Γρηγόρης

Γιάννης Χίνος, CEO & Owner, Stegno

Λένα Ζολώτα, Retail Sales Director WATT+VOLT

Γιώργος Τερζάκης, Γενικός Διευθυντής, Φροντιστήρια Εν-Τάξη

Μιχάλη Αμουργιανό, Διευθύνων Σύμβουλος, DAVINCI ARTISAN GELATO

Ευθύμης Κωστόπουλος, Network Development Supervisor, Coffee Island

Παναγιώτης Σαράφογλου, Sales Manager, AVIN

Πέτρος Μαχαίρας, Διευθυντής Δικτύου, ACS ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ Μ.Α.Ε.Ε.

Δημήτρης Παπαχρυσάνθου, Wholesale & Affiliate Retail Director, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Νικήτας Πρασσάς, Διευθύνων Σύμβουλος, CINQUE WINE DELI BAR

Αρθρογραφία

Παναγιώτης Ρουσόπουλος, Διευθύνων Εταίρος, The Franchise Co.The Franchise Co.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ