Franchising tourismos2024

Τουρισμός & Franchising 2024

9 + 1 franchise concepts για την τουριστική αγορά

σύνταξη magazine
0 σχόλια

Ο τουρισμός είναι παραδοσιακά η πιο «βαριά» βιομηχανία της χώρας μας και ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας. Σε έναν κόσμο που όλα αλλάζουν, η τουριστική αγορά δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω.

Τo franchising πληροί όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να θωρακιστεί μια επένδυση στην τουριστική αγορά. Αυτό που μένει είναι να βρεθεί το κατάλληλο διαφοροποιημένο προϊόν ή υπηρεσία που θα προσεγγίσει μια μεγάλη κοινότητα η οποία θα το επιλέξει έστω για μία φορά.

Με αφορμή τις εκθέσεις για τη βιομηχανία του τουρισμού, ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες σχεδιάζουν από τώρα για τη νέα τουριστική περίοδο. Η αναζήτηση μίας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας στοχεύει σε concept που:

• Παρουσιάζουν έντονα στοιχεία διαφοροποίησης.
• Είναι ευέλικτα και προσαρμόζονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής-στόχου.
• Διαθέτουν κεντρικούς μηχανισμούς που διασφαλίζουν συνεχή λειτουργία αλλά και κερδοφορία στον συνεργάτη.
• Η πρόταση που παρουσιάζουν ευθυγραμμίζεται με τους στόχους, τα «θέλω», τις ευκαιρίες και το επιχειρηματικό προφίλ του εκάστοτε franchisee.

Δείτε εδώ: Τουριστική αγορά και Franchising

Μήπως σχεδιάζεις για τη νέα τουριστική περίοδο στο νησί σου;

9 + 1 franchise concepts για την τουριστική αγορά

tourismos Mailo's The Pasta ProjectMAILO’S THE PASTA PROJECT

Νο. 1 street food concept!

Το Mailo’s The Pasta Project έχει αναδειχθεί ως το πιο επιτυχημένο franchise τα τελευταία 2 έτη σε όρους ανάπτυξης, κερδοφορίας και δημιουργίας υπεραξιών για τους franchisees του, με 34 εν λειτουργία σημεία μετά από 2 έτη ανάπτυξης – κυρίως μέσω της επανεπένδυσης υφιστάμενων franchisees. Δημιούργησε μία νέα κατηγορία καταστημάτων fresh pasta street food. Αποτελεί πρόταση πολλαπλής απεύθυνσης για τουριστικές αγορές, προσφέρει ισχυρή διαφοροποίηση, ευέλικτη δομή λειτουργίας, κεντρικές δομές τροφοδοσίας που διασφαλίζουν συνέχεια της λειτουργίας καθώς κα δομή υψηλής παραγωγικότητας χωρίς να απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό, ευελιξία στα τετραγωνικά που απαιτούνται. Η δομή λειτουργίας του Mailo’s επιτρέπει την εξυπηρέτηση υψηλού αριθμού συναλλαγών από λίγα τ.μ. και μία μικρή ομάδα προσωπικού. Το Mailo’s διαθέτει αποδειγμένη ικανότητα διείσδυσης σε τουριστικές αγορές, με ενεργά σημεία στο Μοναστηράκι και το Ηράκλειο Κρήτης. Σημεία ενδιαφέροντος: Κέρκυρα, Χανιά, Ρέθυμνο, Σαντορίνη, Μύκονος.

Θέλω να ξεκινήσω το δικό μου Mailo’s The Pasta Project

tourismos Overoll CroissanterieOVEROLL CROISSANTERIE

Η κορυφαία αυθεντική croissanterie στην Ελλάδα

Το Overoll Croissanterie επανασύστησε το γαλλικό croissant στην καλύτερή του εκδοχή στο ελληνικό κοινό και έγινε ένα ταχέως αναπτυσσόμενο σύστημα franchise σε Ελλάδα και -προσεχώς- Κύπρο. Με 5 έως τώρα σημεία στην Ελλάδα και άλλο ένα κατάστημα που θα ανοίξει σύντομα στη Λευκωσία της Κύπρου, το Overoll Croissanterie παρουσιάζει ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα διείσδυσης σε επιλεγμένες περιφερειακές και τουριστικές αγορές: Πρόταση ισχυρής διαφοροποίησης και διαχρονικότητας, κεντρική δομή συνεχούς τροφοδοσίας, εκπαιδευτικό κέντρο, δομή υψηλής παραγωγικότητας, χαμηλής εξειδίκευσης και ελεγχόμενων εξόδων, ολοκληρωμένη πρόταση διείσδυσης σε πολλαπλές κατηγορίες και χρήσεις: πρωινό, brunch, cafe, croissant & gelato, εργαλεία διείσδυσης σε μικρά ξενοδοχεία – Airbnb στα πλαίσια ολοκληρωμένης πρότασης εξειδικευμένης στο croissant.

Θέλω να ξεκινήσω το δικό μου Overoll Croissanterie

tourismos Cinque Wine Deli Bar

CINQUE WINE DELI BAR

No. 1 στο TripAdvisor!

Το Cinque αποτελεί τη Νο. 1 επιλογή στο TripAdvisor ανάμεσα σε περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις εστίασης στην Αθήνα για 7 συναπτά έτη. Αποτελεί τον ιδανικό προορισμό και σημείο συνάντησης της κοινότητας των απανταχού wine lovers. Λειτουργεί 2 καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας που στην διάρκεια της σεζόν λειτουργούν με > 90% πληρότητα μέσω κρατήσεων μέσω της πλατφόρμας του Cinque. Μετασχηματίζει το προϊόν σε δομημένες εμπειρίες ανακάλυψης της ελληνικής παράδοσης στο κρασί μετατρέποντας κάθε επίσκεψη σε μία διαδραστική, αξέχαστη εμπειρία. Πρόκειται για ένα καινοτόμο concept που καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, συνδυάζοντας ψυχαγωγία και εστίαση. Προσφέρει πολλαπλές πηγές εσόδων και εργαλεία ανάπτυξης πωλήσεων (wine, food, olive oil tastings, λιανική, deli, parties, yachting experiences, B2B services) μεγιστοποιώντας την αξία ανά επίσκεψη πελάτη και δίνοντας πολλαπλά εργαλεία διείσδυσης στην αγορά στόχο. Ιδανική πρόταση μετασχηματισμού ισχυρής διαφοροποίησης, χαμηλού κόστους και άμεσης υλοποίησης για τουριστικές αγορές. Ευέλικτο, εύκολο στην εφαρμογή, χωρίς να απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό, αποτελεί την πρόταση που προσφέρει σιγουριά, ευελιξία, διαχρονική εξέλιξη και ισορροπία – το ιδανικό concept για προσωπική και οικογενειακή ενασχόληση σε τουριστικές αγορές.

Θέλω να ξεκινήσω το δικό μου Cinque Wine Deli Bar

tourismos Mona Lisa Experience

MONA LISA EXPERIENCE

Mια μοναδική εμπειρία στον κόσμο της σοκολάτας και του gelato!

Το Mona Lisa Experience είναι το απόλυτο artisanal concept που εστιάζει στη σοκολάτα και στο gelato, διασφαλίζοντας διαφοροποίηση, ταχύτητα διείσδυσης και κερδοφορία σε τουριστικές αγορές. Με ένα δυναμικό concept που απευθύνεται σε ένα πολυσυλλεκτικό κοινό, μεγάλη ποικιλία και αυξημένη μέση απόδειξη, το Mona Lisa εξασφαλίζει στον συνεργάτη πολλαπλές πηγές εσόδων. Αναγνωρίσιμο, δυνατό brand name, signature προϊοντικό μείγμα και καθετοποιημένο σύστημα τροφοδοσίας συνθέτουν την τέλεια επιχειρηματική πρόταση για την καλοκαιρινή σεζόν.

Θέλω να ξεκινήσω το δικό μου Mona Lisa Experience

tourismos Brunch(s)inBRUNCH(S)IN

Ινσταγκραμικό brunch πέρα από κάθε προσδοκία!

Με την εξαιρετική του κουζίνα, την έμφαση στην ποιότητα και τη γεύση, την «instagrammable» ατμόσφαιρα που συνθέτει ένα στέκι για όλες τις ηλικίες, το Brunch(s)in διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που συναποτελούν μια επιτυχημένη επιχειρηματική πρόταση. Η ισχυρή ταυτότητα και τα έντονα στοιχεία διαφοροποίησης κάνουν το Brunch(s)in να υπερβαίνει συνεχώς τις προκλήσεις του κλάδου της εστίασης – μεγάλη απόδειξη οι διθυραμβικές κριτικές στο TripAdvisor!

Θέλω να ξεκινήσω το δικό μου Brunch(s)in

tourismos Johnie Hot Dog

JOHNIE HOT DOG

Διαχρονική αξία στο steet food!

Το Johnie Hot Dog αποτελεί το απόλυτο street food concept με ένα φανατικό κοινό που το επιλέγει πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια της βόλτας του, κάθε ώρα της ημέρας! Το εδραιωμένο brand name ως το διάσημο hot dog της πόλης, η προσιτή επένδυση, τα χαμηλά λειτουργικά έξοδα και η ευκολία στο άνοιγμα και τη λειτουργία, αποτελούν ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της επιχειρηματικής πρότασης του Johnie Hot Dog. Η ιδανική τοποθεσία για το επόμενο Johnie Hot Dog είναι σημεία υψηλής εμπορικής διελευσιμότητας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μεγάλα ελληνικά νησιά με υψηλή τουριστική παρουσία, καθώς και η επέκταση στην Κύπρο.

Θέλω να ξεκινήσω το δικό μου Johnie Hot Dog

tourismos Gellissimo BiscotoGELLISSIMO BISCOTO

Εκεί όπου χτυπά ο παλμός της πόλης!

Το Gellissimo Biscoto αποτελεί τον πιο hot, go-to και φιλόξενο προορισμό για breakfast, brunch, lunch και dinner. Το σύστημα franchise του αξιοποιεί το δικό του παγωτό, πραλίνες και βάσεις, και προσφέρει ένα από τα πιο ευέλικτα μοντέλα λειτουργίας στην εστίαση, χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό. Η κεντρική δομή τροφοδοσίας διασφαλίζει τη συνέχεια λειτουργίας και δημιουργεί τις προυποθέσεις παρουσίασης μία από τις πληρέστερες all day προτάσεις από λίγα τ.μ. κουζίνας, με μία μικρή ομάδα προσωπικού. Η πρόταση συνδυάζει brunch, lunch, sit in & take away επιλογές με το δικό του gelato να προταγωνιστεί, καθώς και ειδική πρόταση για ξενοχεία, Airbnb. Παράλληλα προσφέρει πρόταση μετασχηματισμού χαμηλού κόστους και άμεσης υλοποίησης, εφαρμόστηκε στην Χαλκιδική το 2022 με σημαντική επιτυχία. Το επόμενο Gellissimo ανοίγει στην Αθήνα στο Μοναστηράκι το Δεκέμβρη του 2023. Με έντονο το στοιχείο της διαφοροποίησης, καθώς μπορεί να παράγει αυθεντικές γεύσεις, το Gellissimo Biscoto αποτελεί μια άκρως δελεαστική πρόταση franchise στην εστίαση, με μακροχρόνια οφέλη για τον συνεργάτη.

Θέλω να ξεκινήσω το δικό μου Gellissimo Biscoto

tourismos piatsa kalamaki

ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Πολλαπλά concepts – πολλαπλά κέρδη!

Με ένα αποτελεσματικό επιχειρηματικό μοντέλο και ένα καινοτόμο concept, το franchise Πιάτσα Καλαμάκι παρουσιάζει την ιδανική ευκαιρία για κερδοφόρα δραστηριοποίηση στην αγορά της εστίασης στον τουρισμό. Το Πιάτσα Καλαμάκι προσφέρει την ιδανική πρόταση στον νέο επιχειρηματία που αναζητά μια ασφαλή και παράλληλα κερδοφόρα είσοδο στον δυναμικό κλάδο της εστίασης: τη δυνατότητα ανάπτυξης 2 κερδοφόρων concepts σε μόλις 1 επένδυση, χρησιμοποιώντας κοινή κουζίνα παραγωγής! Με αυτόν τον τρόπο, το Πιάτσα Καλαμάκι εξασφαλίζει χαμηλότερο food cost, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ευκολία στην οργάνωση και απλές διαδικασίες.

Θέλω να ξεκινήσω το δικό μου Πιάτσα Καλαμάκι

tourismos Pizza Days

PIZZA DAYS

Ολοκληρωμένη πρόταση franchise με άρωμα Ιταλίας

Το Pizza Days, με τον χαρακτηριστικό του παραδοσιακό ξυλόφουρνο και την έμφαση που δίνει στο customer journey μέσω της ανοιχτής κουζίνας του, προσφέρει πολλά περισσότερα από γευστικές και ποιοτικές επιλογές. Ο προϊοντικός κατάλογος που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, το χαμηλό food cost για την κατηγορία του και η αυξημένη μέση απόδειξη καθιστούν το Pizza Days μία ευέλικτη επιχειρηματική πρόταση που προσφέρει πολλαπλά μοντέλα ανάπτυξης ανάλογα με τις ανάγκες της τοπικής αγοράς. Με λίγα λόγια, μια εξαιρετική επιλογή για ανάπτυξη σε τουριστικά σημεία!

Θέλω να ξεκινήσω το δικό μου Pizza Days

tourismos StegnoSTEGNO

Το δίκτυο καθαριστηρίων που πρωτοστατεί στον τουρισμό

Τo Stegno αποτελεί ένα brand name-εγγύηση και προσφέρει μια ελκυστική πρόταση για τον επιχειρηματία που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στην αγορά του τουρισμού. Μια τουριστική περιοχή προσφέρει ευρεία γκάμα πελατών – από ξενοδοχεία και διαμερίσματα airbnb, μέχρι καταστήματα εστίασης. Το δίκτυο, από την πλευρά του, είναι δίπλα στον συνεργάτη παρέχοντάς του συνεχή υποστήριξη σε θέματα εκπαίδευσης, συνεχούς υποστήριξης σε επίπεδο καθημερινής λειτουργίας, μεταφοράς τεχνογνωσίας, συντήρησης εξοπλισμού, τροφοδοσίας καθώς και δομημένων εργαλείων διείσδυσης στην τοπική αγορά. Μέσω του ειδικού format “Stegno Laundry” διεισδύει με επιτυχία σε τουριστικές αγορές προσφέροντας μακροχρόνια αυξανόμενα εισοδήματα και κερδοφορία για τον συνεργάτη.

Θέλω να ξεκινήσω το δικό μου Stegno

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ