Αρχική Έρευνα Έρευνα Υποψηφίων Franchisees 2018

Έρευνα Υποψηφίων Franchisees 2018

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Οι κρίσιμοι παράγοντες που επηρεάζουν κάθε χρόνο τους υποψήφιους franchisees και τους οδηγούν στο δρόμο του franchising είναι μια συνιστώσα μεταβλητή που μας οδηγεί συνεχώς σε νέα συμπεράσματα. Η έρευνα του Franchise Success για το 2018 καταγράφει τις απόψεις και τις επιχειρηματικές σκέψεις των μελλοντικών επενδυτών σε μια περίοδο σημαντική για την οικονομία της χώρας. Ανακατατάξεις στους κλάδους- πρωταγωνιστές του χώρου, νέες αντιλήψεις και εμπιστοσύνη στο θεσμό είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το φετινό σκηνικό των franchise επιχειρήσεων και διαμορφώνουν την εικόνα των επιχειρηματικών κινήσεων για μελλοντικές επενδύσεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 8% ανήκουν ήδη σε ένα δίκτυο franchise, ενώ το 91% είναι υποψήφιοι franchisees που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον χώρο. Λαμβάνοντας υπ’όψιν τα αποτελέσματα του 2017 (13% και 87% αντίστοιχα), παρατηρούμε πως έχει ανέβει το ποσοστό των ενδιαφερόμενων, καθώς το μοντέλο franchise αποτελεί ολοένα και πιο ασφαλή μέθοδο επιχειρηματικής δραστηριότητας.

franchiseesΤα έτη 2011 έως και 2017 είναι τα πιο καθοριστικά για την εκδήλωση ενδιαφέροντος των επιχειρηματιών προς το franchising, γεγονός λογικό αν υπολογίσουμε την καθιέρωση του franchise ως θεσμό με την πάροδο των χρόνων και τις σταθερές πλέον βάσεις και πρακτικές που ενισχύουν την αξιοπιστία του μοντέλου.

Σημαντικό είναι να σημειώσουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ενδιαφερόμενων franchisees παρά την απουσία παρελθοντικής εμπειρίας σε κάποιο δίκτυο franchise εμπιστεύεται τις μεθόδους του θεσμού τόσο ώστε να προχωρήσουν σε συνεργασία με μια επιχείρηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως λείπει στους μελλοντικούς συνεργάτες η ικανότητα να λειτουργήσουν στα πλαίσια ενός δικτύου, καθώς, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων έχει διοικητική εμπειρία. Το αποτέλεσμα αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι franchisees είναι συνήθως άνθρωποι που γνωρίζουν να κινηθούν στην αγορά και κατ’ επέκταση θέτουν γερές βάσεις για την σωστή διαχείριση και λειτουργία του καταστήματος τους.

Το μικρό ποσοστό των υποψηφίων που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία μπορεί να αντιμετωπίζει μεγαλύτερες δυσκολίες κατά την έναρξη της συνεργασίας του. όμως η απουσία εμπειρίας μπορεί να αποβεί θετική, καθώς οι μελλοντικοί franchisees έχουν όλα τα εφόδια για να δημιουργήσουν μια δυνατή επιχείρηση, ανεπηρέαστη από προηγούμενες αναφορές. Άλλωστε, με την κατάλληλη στήριξη από τον franchisor, είναι γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να αποδειχθεί ιδανικός συνεργάτης.

Ξεφυλλίστε την έρευνα ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ