Αρχική Έρευνα Έρευνα Υποψηφίων Franchisee 2019

Έρευνα Υποψηφίων Franchisee 2019

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να παρακολουθεί κανείς την ετήσια καταγραφή, που γίνεται ανελλιπώς από το περιοδικό FRANCHISE SUCCESS και αφορά στο προφίλ των υποψηφίων franchisees. Η έρευνα που διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2019, αναδεικνύει σημαντικά ευρήματα και διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Βασικό στοιχείο είναι η αύξηση των ενδιαφερόμενων για franchise αλλά ταυτόχρονα και η αύξηση του χρονικού ορίζοντα υλοποίησης και του κύκλου λήψης απόφασης. Δείγμα των στοιχείων που ήδη έχουμε αναδείξει και στην έρευνα για τα συστήματα franchise, την οποία δημοσίευσε το περιοδικό ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2019, αναδεικνύει ότι οι υποψήφιοι επενδυτές, λόγω της αύξησης των ευκαιριών στον χώρο της μισθωτής απασχόλησης, διερευνούν με μεγαλύτερη προσοχή και τους 2 τομείς. Κάνουν δηλαδή έναν εκτενέστερο έλεγχο, διερευνώντας είτε να προχωρήσουν σε μια δική τους επιχείρηση, είτε αν βρεθεί μια καλή ευκαιρία στον χώρο της μισθωτής εργασίας, να τη διεκδικήσουν. Ένα τρίτο στοιχείο επίσης χαρακτηριστικό της έρευνας είναι η σταδιακή μείωση της ζήτησης, ειδικά για την αγορά της εστίασης. Συνεχίζει να παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις, αλλά αρχίζει σταδιακά η διερεύνηση προτάσεων και στον χώρο της λιανικής πώλησης αλλά και στις υπηρεσίες. Τέλος, αυξάνεται όλο και περισσότερο η ζήτηση franchise, που χαρακτηρίζεται από οργανωμένα συστήματα, συνεχή υποστήριξη και ισχυρό brand name.

Βασικό επίσης στοιχείο της έρευνας αποτελεί η αύξηση της αυτοχρηματοδότησης και η σταδιακή, ταυτόχρονα, μείωση των συνεταιρικών σχημάτων, ενώ παραμένει ισχυρή η αναζήτηση μοντέλων συγχρηματοδότησης με τους franchisors, κυρίως στους τομείς που εμφανίζονται ευκαιρίες αυτοαπασχόλησης. Παρατηρούμε ότι η πλειονότητα των υποψηφίων franchisees είναι νέοι franchisees και μόνο το 7% είναι υφιστάμενοι franchisees, δείγμα χαρακτηριστικό, που οφείλεται σε 2 παράγοντες:
1. Στην αύξηση του αριθμού του πληθυσμού των υποψηφίων επενδυτών και αύξηση του αριθμού των νεοεισερχόμενων στον χώρο ως υποψήφιοι franchisees και ταυτόχρονα.
2. Στη μείωση του αριθμού των υφιστάμενων franchisees που αναζητούν να επενδύσουν σ’ ένα νέο δίκτυο.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν και ανάλογες μετρήσεις που δημοσιεύσαμε παλαιότερα, οι οποίες σχετίζονται με την αύξηση των υποψηφίων ενδιαφερόμενων επενδυτών για franchise. Δεν σημαίνει αυτό ότι αυξάνεται αυτόματα κι ο αριθμός όσων προχωρούν σε υλοποίηση μιας επένδυσης, όμως καταδεικνύει ότι στον χώρο υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός υποψηφίων επενδυτών, οι οποίοι αναζητούν αξιόπιστες και προσοδοφόρες προτάσεις. Οι επενδυτές αυτοί αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία που τα δίκτυα θα πρέπει να εξετάσουν με ιδιαίτερη προσοχή.

Διαβάστε την έρευνα των υποψήφιων franchisee ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ