Ο κλάδος των Τροφίμων – Ποτών την τελευταία τετραετία παρουσιάζει μια θεαματική ανάπτυξη, παρά τις έντονες ανακατατάξεις. Ενδεικτικά, σήμερα στην Ελληνική αγορά δραστηριοποιούνται 19 αλυσίδες σούπερ μάρκετ – μίνι μάρκετ – convenience stores, οι οποίες αναπτύσσονται με τη μέθοδο του franchising.
Ο χώρος εμφανίζεται προνομιακός και ιδιαίτερα ελκυστικός, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα για έναν υποψήφιο franchisee, όπως σιγουριά, χαμηλού κόστους επένδυση, οικογενειακή απασχόληση, ευελιξία, ευκαιρίες ανάπτυξης κοκ.
Ποιες ευκαιρίες παρουσιάζονται στον χώρο; Τι θα πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι franchisees πριν αποφασίσουν να επενδύσουν σε ένα σύστημα franchise στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων; Εκπρόσωποι των σημαντικότερων αλυσίδων της αγοράς δίνουν σημαντικές συμβουλές και μας αποκαλύπτουν τα σημεία – κλειδιά στα οποία θα πρέπει να εστιάσουν οι μελλοντικοί συνεργάτες.
Συνεντεύξεις:
Δημήτρης Παπαχρυσάνθου, Wholesale & Affiliate Retail Director της ΑΒ Βασιλόπουλος
Αικατερίνη Μαρκοπούλου, Sales Manager της ARISTA SUPER MARKET
Γιώργος Νικολαΐδης, General Manager της KIOSKY’S ONE STOP ALL
Παναγιώτης Μπαλατσώνης, Διευθυντής Ανάπτυξης της OK! Anytime Markets
Σπύρος Μαζαράκης, Διευθυντής Χονδρικής & Franchise της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
Θάνος Μαυροματίδης, Συνιδρυτής της ORIGAMI CONVENIENCE STORE
Παρουσίαση: ΑΒ Βασιλόπουλος
Αρθρογραφία: Λιανεμπόριο τροφίμων: ένας προνομιακός χώρος για το franchising