Κύπρος και Franchising

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Η Κύπρος τα τελευταία χρόνια σημειώνει έντονη ανάπτυξη στον χώρο του franching. Κυπριακές και διεθνείς αλυσίδες δραστηριοποιούνται στην περιοχή δίνοντας νέα εικόνα στις παραδοσιακές εμπορικές ζώνες και ταυτόχρονα αναδιατάσσοντας το ανταγωνιστικό πεδίο σε βασικούς κλάδους όπως αυτός της καφεστίασης και του retail. Παράλληλα, αποτελεί προορισμό για πλήθος ελληνικών δικτύων, καθώς η αγορά και οι συγκυρίες ευνοούν το franchising και προσφέρει εξαιρετικές προοπτικές εξέλιξης σε μια αγορά με κοινά χαρακτηριστικά με της ελλαδικής.

kypros franchising

Ο θεσμός του franchising στην Κύπρο ακολουθεί ανοδική τάση αποτελώντας μια δυναμική και κατά τεκμήριο ασφαλέστερη επένδυση για τους επιχειρηματίες, ενώ και για την ίδια την οικονομία της Κύπρου αποδεικνύεται μοχλός ανάπτυξης καθώς δημιουργεί γερές βάσεις για την προσέλκυση νέων επενδυτών. Χαρακτηριστικές οι επενδύσεις Ρώσων, Σύριων και Λιβανέζων σε συνεργασία με Κύπριους επιχειρηματίες σε επιλεγμένα συστήματα στο χώρο της εστίασης. 

Η φήμη της Κύπρου ως προνομιακή χώρα για την άνθιση επιχειρήσεων οφείλεται σε μία σειρά πλεονεκτημάτων. Η γεωγραφική της θέση, οι φορολογικές διευκολύνσεις, οι εξαιρετικές υποδομές, η αγγλική γλώσσα και η προνομιακή νομοθεσία την καθιστούν ιδανικό προορισμό τόσο για Έλληνες όσο και για ξένους επενδυτές, ιδιαίτερα όταν συνειδητοποιούν ότι αποτελεί εφαλτήριο για ανάπτυξη σε όμορες αγορές. 

Στην αγορά της Κύπρου παρουσιάζουν σήμερα ανάπτυξη οι κλάδοι της εστίασης και της ένδυσης και προσκαλούν δυναμικούς επενδυτές να «εκμεταλλευτούν» τις ευνοϊκές  συνθήκες της χώρας για σταθερές επιχειρηματικές κινήσεις. Με πολλαπλές ευκαιρίες και προκλήσεις η Κύπρος δημιουργεί σημαντικές προοπτικές για την ανάπτυξη των ελλαδικών επιχειρήσεων, αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να μελετήσουν τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει και να συγκεντρώσουν όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να επιτύχουν στην κυπριακή αγορά. 

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη του franchising στην Κύπρο και τι πρέπει να προσέξει ο επιχειρηματίας που επιθυμεί να αναπτυχθεί σε αυτή; Δίκτυα- πρωταγωνιστές με εμπειρία στην κυπριακή αγορά εξηγούν πως πήραν την μεγάλη από- φαση και δίνουν πολύτιμες συμβουλές για franchisors και υποψήφιους franchisees.

Συμμετέχουν οι:

Χρήστος Κακαλής, Υπεύθυνος Ανάπτυξης Aroma Caffe

Θεόδωρος Τραχωνίτης, Διευθυντής Crepaland

Σωκράτης Πτερνέας, Υπεύθυνος Ανάπτυξης Pizza Fan

Γιώργος Χιόνης, Εμπορικός Διευθυντής ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ

Φαίδωνας Χρήστου, General Manager COFFEEHOUSE

Νίκος Μεσολογγίτης, Ιδιοκτήτης Ojo Sunglasses

Χάρης Γρυπάρης, Διευθύνων Σύμβουλος Coffee Berry

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ