Αγορά Σούπερ Μάρκετ

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Η έντονη κινητικότητα στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων (σούπερ μάρκετ) χαρακτήρισε όλη την προηγούμενη χρονιά (2014), με συμφωνίες και εξαγορές να είναι συνεχώς στο προσκήνιο. Ένας από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της ελληνικής αγοράς -για τα δεδομένα της εγχώριας οικονομίας- αλλάζει και μαζί του αλλάζει και ο συνολικός χάρτης του λιανεμπορίου στη χώρα μας.

«Μια ιδιαιτέρα μεγάλου μεγέθους αγορά με σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης αλλά ταυτόχρονα έντονα ανταγωνιστική με αυξητικούς ρυθμούς συγκέντρωσης και ραγδαία αναδιανομή μεριδίων».

Στο franchising τα παραπάνω αποτυπώνονται με ένα μπαράζ συμφωνιών και εξαγορών που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ αλυσίδων το 2014. Παράλληλα το ενδιαφέρον των υποψήφιων επενδυτών παραμένει σταθερό, τουλάχιστον όσον αφορά τη χρονιά που μας πέρασε. Να σημειώσουμε πως ο κλάδος των τροφίμων μαζί με αυτόν της εστίασης εμφανίζεται από τους πλέον ανθεκτικούς στις παρούσες οικονομικές συνθήκες και είναι -υπό προϋποθέσεις- από τους πλέον αποδοτικούς για τους υποψήφιους franchisees.

Ποιες είναι και το κυριότερο ποιες θα είναι οι επιπτώσεις σε όσους προσβλέπουν στη συνεργασία με μια αλυσίδα franchise για την επιχειρηματική και επαγγελματική τους δραστηριότητα; Πού θα πρέπει να εφιστήσουν την προσοχή τους οι υποψήφιοι συνεργάτες – franchisee πριν την τελική επιλογή;

Εκπρόσωποι των σημαντικότερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ καθώς και από το χώρο των Συμβούλων Franchise μας απαντούν.

Δημήτρης Παπαχρυσάνθου, Wholesale & Affiliate Retail Director της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σταύρος Τόλιας Διευθυντής Σχεδιασμού & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Franchise της Μαρινόπουλος Α.Ε.

Αντώνης Παπαδόπουλος, Υπεύθυνος Ανάπτυξης της Κρητικός Top Market

Κατερίνα Μαρκοπούλου / Διεύθυνση πωλήσεων της ΑRISTA SUPER MARKET

Παναγιώτης Ρουσόπουλος/ Διευθύνων Σύμβουλος της THE FRANCHISE CO.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ