Αρχική Ειδικές εκδόσειςΕπιχειρηματικές προτάσεις YOLENI’S: Η πρέσβειρα της αυθεντικής ελληνικής γαστρονομίας

YOLENI’S: Η πρέσβειρα της αυθεντικής ελληνικής γαστρονομίας

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Το επιτυχημένο e-shop delicatessen ελληνικής καταγωγής παραδοσιακών προϊόντων (www.yolenis.com) αποκτά φυσική μορφή και εισέρχεται στο franchising, προσφέροντας μοναδικά προϊόντα εμπνευσμένα από την παράδοση και την ιστορία της Ελλάδας.

 Το παγκοσμίου φήμης ηλεκτρονικό κατάστημα, η υψηλή τεχνογνωσία και οι στρατηγικές συμμαχίες με σημαντικές εταιρείες του χώρου, βοήθησαν τη Yoleni’s να σχεδιάσει την ανάπτυξη ενός υγιούς δικτύου που προωθεί σε όλο τον κόσμο την αυθεντική ελληνική γαστρονομία μέσα από πολλαπλά κανάλια διανομής. Η καινοτομία και οι δράσεις της ενισχύουν ιδιαίτερα την ελληνική οικονομία και για αυτό τιμήθηκε το 2015 με το ελληνικό βραβείο επιχειρηματικότητας.

yolenis edodimopwleio

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην παράδοση και την ιστορία της Ελλάδας και ο πρώτος ολοκληρωμένος πολυχώρος με εξαιρετική ποικιλία μοναδικών γεύσεων και προϊόντων.

Το κατάστημα πήρε «σάρκα και οστά» με σκοπό να μεταδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μαγεία και τον πλούτο της ελληνικής διατροφής σε ένα απολαυστικό γευστικό ταξίδι στο κέντρο της Αθήνας. Με βασική αρχή την υψηλή ποιότητα και την θρεπτική αξία, οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν προϊόντα ελιάς και λάδι, εδέσματα, ζυμαρικά, όσπρια, βότανα, μπαχαρικά, μέλι, προϊόντα φούρνου, ψυγείου κλπ.
Η Υoleni’s προμηθεύει ακόμη ξενοδοχεία, εστιατόρια και catering services (HO.RE.CA), ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα. Τα Ελληνικά προϊόντα αλλά και οι ‘Ελληνες παραγωγοί «ταξιδεύουν» απλά, γρήγορα και με ασφάλεια σε όλο τον κόσμο και μεταφέρουν τον γαστρονομικό πλούτο της ελληνικής γης σε Ευρώπη και Αμερική.

yolenis.edodimopwleio

Ένας παραδοσιακός πολυχώρος στην εστίαση
Το μοναδικό concept στην κατηγορία του που προσφέρει μια omnichannel συνολική εμπειρία στον καταναλωτή -online & offline- και μια μοναδική αγοραστική εμπειρία που χτίζει σταθερές και μακροπρόσθεσμες σχέσεις με το κοινό, πάντα πιστό στις βασικές αρχές της Yoleni’s για άριστης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα.
Το concept Yoleni’s συνδυάζει όλα τα ελληνικά στοιχεία μέσα από ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι, όπου οι επισκέπτες βιώνουν μια ιδιαίτερη ελληνική εμπειρία βγαλμένη από παλαιότερες δεκαετίες, και αναβιώνει με τον καλύτερο τρόπο την αυθεντική Ελλάδα με τους διατροφικούς της θησαυρούς!
Το Yoleni’s Flagship concept store υπήρξε ο πρώτος ολοκληρωμένος πολυχώρος ελληνικής γαστρονομίας, στον οποίο ο καταναλωτής βρίσκει μια μεγάλη ποικιλία μοναδικών γεύσεων και προϊόντων.

yolenisedodimopwleio
Πρόκειται για ξεχωριστό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα που θυμίζει έντονα τα παντοπωλεία του 1950 και 1960, του οποίου το ύφος και η κουλτούρα αποτελεί πρότυπο για την ανάπτυξη και τη δομή μελλοντικών καταστημάτων franchise της εταιρείας. Στο εδωδιμοπωλείο, φιλοξενούνται πάνω από 2.500 αυθεντικά προϊόντα, 180 και πλέον Ελλήνων παραγωγών ενώ στο χώρο της περίφημης Θρακιώτικης πίτας, διατίθενται 23 διαφορετικά είδη αλμυρής και γλυκιάς πίτας που προετοιμάζονται μπροστά στον πελάτη τη στιγμή της παραγγελίας.
Το Flagship store της Yoleni’s διακρίθηκε με βραβείο και τιμητική διάκριση ως Food Business Innovator στη διοργάνωση των Εstia Awards 2017, με συμμετοχή πολλών γνωστών ονομάτων από τον χώρο της εστίασης.

YOLENIS4

Ελκυστικό franchise με διεθνή χαρακτήρα
Η νέα συνολική εμπειρία Yoleni’s μέσα από φυσικά καταστήματα είναι έτοιμη να αναπτυχθεί μέσω franchising, με πρώτη προτεραιότητα τις αγορές του εξωτερικού, ενώ στην Ελλάδα η ανάπτυξη θα υλοποιηθεί μόνο σε περιοχές που παρουσιάζουν έντονο τουριστικό ενδιαφέρον και υψηλή προσέλευση τουριστών.
Το μοντέλο ανάπτυξης franchising της Yoleni’s περιλαμβάνει 4 διαφορετικούς τύπους καταστημάτων (200-350τ.μ.) ώστε κάθε υποψήφιος να έχει τη δυνατότητα επιλογής εκείνου που ταιριάζει καλύτερα στο επενδυτικό του προφίλ και στην αγορά της περιοχής ενδιαφέροντος.
Πιο συγκεκριμένα οι τύποι καταστημάτων είναι:
1. Yoleni’s Total Experience, όπου διατίθενται όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της εταιρείας με σερβιριζόμενο Sit-in, Take away και Delivery.
2. Yoleni’s Experience To Go, όπου και πάλι διατίθεται όλη η προϊοντική γκάμα και οι υπηρεσίες της εταιρείας, με τη μοναδική διαφοροποίηση αυτή του Self service Sit-in.
3. Yoleni’s Pita & Coffee, όπου διατίθενται όλα τα μη συσκευασμένα προϊόντα, ποτά και είδη δώρων γιά Take away, Delivery και Self Service Sit-in.
4. Yoleni’s Edodimopolio, όπου διατίθενται όλα τα συσκευασμένα προϊόντα και τα προϊόντα κοπής, (αλλαντικά, τυριά κ.λπ.) για Take away και Delivery.
Το πρώτο κατάστημα franchise ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του, το δεύτερο εξάμηνο του 2017, στο Rhode Island των ΗΠΑ, όπου ήδη η εταιρεία διατηρεί καθετοποιημένες αποθήκες για τις ηλεκτρονικές της παραγγελίες για να ικανοποιήσει την υψηλή ζήτηση της περιοχής! Το 2ο κατάστημα franchise στις ΗΠΑ αναμένεται στα τέλη του 2018 στην περιοχή της Βοστώνης. Στο πλάνο ανάπτυξης της Yoleni’s USA περιλαμβάνονται συνολικά 9 καταστήματα franchise στις πολιτείες Rhode Island, Massachusetts και New York μέχρι το 2024.

YOLENIS1

Ταξίδι με τη Yoleni’s
Η αυθεντική ελληνική παράδοση και οι ‘Ελληνες παραγωγοί «ταξιδεύουν» σε κάθε σημείο του κόσμου μέσα από μια επιχειρηματική πρόταση με ισχυρά και πάνω από όλα διατηρήσιμα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα:
• Ισχυρό brand name, παγκόσμιας αναγνώρισης
• Δεν υπάρχει άλλο concept στην εστίαση που προσφέρει τέτοιου είδους ελληνικά προϊόντα, αυθεντικά, πιστοποιημένα, υψηλής διατροφικής αξίας και μάλιστα σε αυτή την ευρεία προϊοντική γκάμα. Αποκλειστικά ελληνικά ιδιαίτερα προϊόντα που είναι πολύ αγαπητά στο κοινό, διαδίδοντας την πραγματική ελληνική γαστρονομική εμπειρία σε όλο τον κόσμο.
• Το μοναδικό φυσικό κατάστημα που συγκεντρώνει την παγκόσμια τάση και στροφή στα υγιεινά, ελληνικά προϊόντα και στη μεσογειακή διατροφή
• Το μοναδικό φυσικό κατάστημα που προσφέρει μια ενιαία, ιδιαίτερη και διαφοροποιημένη αγοραστική εμπειρία με έτοιμες λύσεις αλλά και νωπά-φρέσκα προϊόντα
• Το πιο αυθεντικό concept στην κατηγορία του -και από τις ελάχιστες ελληνικές επιχειρήσεις- που επενδύουν στην omnichannel στρατηγική, που αποτελεί το μέλλον στον χώρο του marketing και της αλληλεπίδρασης με το κοινό. Οι καταναλωτές πλέον αναζητούν την εμπειρία που συνδέει τον φυσικό με τον ψηφιακό κόσμο και οι εταιρείες που χτίζουν πιστό κοινό επενδύουν συστηματικά σε αυτή.
• Πρωτοποριακός τρόπος παρουσίασης του ελληνικού μύθου σχετικά με τα προϊόντα, την προέλευσή τους, τους παραγωγούς και πολλά πολλά άλλα! Η «αφήγηση» είναι βασικό στοιχείο του concept και της επικοινωνίας της ίδιας της εταιρείας που ξέρει πώς να προσελκύει το κοινό και να δημιουργεί νέες, μοναδικές εμπειρίες. Οι καταναλωτές έλκονται από τον «μύθο» και στη Yoleni’s έχουν να διηγηθούν με έναν μοναδικό τρόπο τον ελληνικό «μύθο».
• Μια διαφοροποιημένη αγοραστική εμπειρία που ενισχύεται από τις πληροφορίες που αποτυπώνονται στις συσκευασίες των προϊόντων, ιδιαίτερες συνταγές, video, φωτογραφίες μαζί με τα διατροφικά στοιχεία και την προέλευση των προϊόντων που προβάλλονται στον χώρο και συμπληρώνουν τη μοναδικότητα και την διαφοροποιημένη πρόταση της Yoleni’s.
• Διαρκής έρευνα και ένταξη στο product mix συνεχώς νέων προϊόντων και υπηρεσιών που διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον των καταναλωτών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ένα πρωτότυπο franchise concept από τον απόλυτο εκπρόσωπο και πρεσβευτή της ελληνικής μεσογειακής κουζίνας σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

{gallery}YOLENIS/yolenis.gallery{/gallery}

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ