Στον δυναμικό κόσμο της γαστρονομίας, οι καινοτόμες ιδέες συχνά βρίσκουν τον δρόμο τους μέσω του συνδυασμού διαφορετικών πολιτιστικών επιρροών. Το The Texans and Juan’s Cantina αποτελεί παράδειγμα αυτής της προσέγγισης, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία φαγητού που συνδυάζει διαφορετικές κουζίνες οι οποίες όμως δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Το The Texans & Juan’s Cantina είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα γαστρονομικής καινοτομίας με τη συνύπαρξη διαφορετικών κουζινών σε έναν ενιαίο χώρο, χωρίς να θυσιάζει την ποιότητα. Με μια στρατηγική που συνδυάζει λειτουργική απλότητα και οικονομικά πλεονεκτήματα, έχει θέσει τα θεμέλια για μια επιτυχημένη πορεία στον τομέα της εστίασης. Είναι μια ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του φαγητού που αναζητούν γεύσεις από όλο τον κόσμο, με έμφαση στην ποιότητα και την ταχύτητα εξυπηρέτησης. Το κατάστημα ξεκίνησε τη λειτουργία του με δύο ιδιαίτερους συνδυασμούς: το μεξικάνικο φαγητό (Juan’s Cantina) με το αμερικάνικο (The Texans) και το φυσικό κατάστημα με το ghost kitchen. Η εξαιρετική λειτουργική απλότητα και η εξοικονόμηση σε πόρους, έθεσαν τις βάσεις ώστε να καταστεί εφικτό να προστεθούν δύο ακόμα αγαπημένες διατροφικές τάσεις, αυτή των κοτόπουλων (Lucky Rooster) κι αυτή των υγιεινών σαλατών (Chef’s Sweet Green7). Έτσι, αυτά τα εστιατόρια μοιράζονται τον ίδιο χώρο και προσωπικό, προάγοντας μια λειτουργική απλότητα που τους επιτρέπει να εξυπηρετούν τα τέσσερα διαφορετικά είδη.
Η ιδέα
«Η ιδέα είναι ότι μέσα σε μια κουζίνα επειδή οι μάγειροι είναι έμπειροι και ξέρουν να φέρνουν καινούριες γεύσεις εμείς απλώς τους δίνουμε τα υλικά και την έμπνευση για να μπορούν να δημιουργούν» εξηγεί ο Τομ Λέτσος, εκ των ιδρυτών της εταιρείας, και συνεχίζει: «Εμείς θέλουμε και με τα δύο νέα concepts να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό όχι μόνο σε γεύση αλλά σαν εμπειρία. Ότι το φαγητό του delivery, το φαγητό του take away είναι κάτι που πρέπει να έχει μεράκι και να προσφέρει μια εμπειρία στον καταναλωτή και να μπορεί να απολαύσει γεύσεις από όλο τον κόσμο». Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι το packaging. Ο κ. Λέτσος εξηγεί: «Το concept έχει δημιουργηθεί γύρω από το packaging που έχουμε δημιουργήσει για να μπορεί να φτάνει σε ένα χρονικό διάστημα φρέσκο και σωστά τοποθετημένο χωρίς να έχει πάθει κάτι, να χαλάσει ή έχει χυθεί».
Η εξαιρετική λειτουργική απλότητα και η εξοικονόμηση σε πόρους, επιτρέπει να εξυπηρετούνται τέσσερα διαφορετικά γαστρονομικά είδη.
Κερδοφορία και λειτουργικά κόστη
Η επιτυχία του Texans & Juan’s Cantina δεν οφείλεται μόνο στην γευστική εμπειρία που προσφέρει, αλλά και στη στρατηγική του επιχειρηματικού μοντέλου. Με χαμηλή αρχική επένδυση και λειτουργικά έξοδα, αυτό το εγχείρημα έχει αποδειχθεί κερδοφόρο από την αρχή της λειτουργίας του. Τα μεγάλα περιθώρια κέρδους και η γρήγορη απόσβεση είναι χαρακτηριστικά που το καθιστούν ελκυστικό και για πιθανούς επενδυτές.
Η αλληλοσύνδεση των conept
Τα τέσσερα concepts λειτουργούν συμπληρωματικά, εκμεταλλευόμενα τις κοινές πρώτες ύλες και ελαχιστοποιώντας τα απόβλητα τροφίμων. Η φιλοσοφία τους είναι να συγκεντρώνουν τις πιο δημοφιλείς γεύσεις από όλο τον κόσμο, ακολουθώντας τις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις. Ιδιαίτερη έμφαση πλέον δίνεται και στο healthy food, φέρνοντας τις υγιεινές επιλογές πιο κοντά στο κοινό.
Πλεονεκτήματα της επιχείρησης
Ο συνδυασμός των πλεονεκτημάτων μιας ghost kitchen με τα οφέλη του φυσικού προβεβλημένου καταστήματος δημιουργεί ένα μοναδικό μοντέλο λειτουργίας. Το ίδιο προσωπικό εξυπηρετεί και τα τέσσερα concepts, επιτρέποντας την αποτελεσματική διαχείριση των πόρων. Δεν απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό, και οι λειτουργικές παθογένειες που παρατηρούνται συνήθως στον τομέα της εστίασης αποφεύγονται. Όπως σημειώνει ο κ. Λέτσος: «μέσα από αυτό ο μάγειρας και τα παιδιά που εργάζονται έχουν διαφορετικά πράγματα να μαθαίνουν και να κάνουν ώστε ποτέ να μην βαριούνται την κουζίνα. Και οι υπάλληλοι είναι ευχαριστημένοι και το κοινό πάντα έχει κάτι φρέσκο και μια ωραία εμπειρία εύκολα στο σπίτι».
Κρίσιμοι drivers επιτυχίας
Ο βασικός λόγος πίσω από την επιτυχία του Texans & Juan’s Cantina είναι οι υψηλές αποδόσεις και η χαμηλή εργασιακή και
τροφική δαπάνη. ι πελάτες επωφελούνται από τον γρήγορο χρόνο παράδοσης, με το 80% των πωλήσεων να προέρχονται από delivery, γεγονός που ενισχύει την προσβασιμότητα και την ευκολία. Η ευελιξία του μοντέλου λειτουργίας ενισχύει την παραγωγικότητα, επιτρέποντας στην επιχείρηση να ανταγωνίζεται επιτυχώς στην αγορά.
Το concept έχει δημιουργηθεί γύρω από το packaging που έχουμε δημιουργήσει για να μπορεί να φτάνει σε ένα χρονικό διάστημα φρέσκο και σωστά τοποθετημένο χωρίς να έχει πάθει κάτι, να χαλάσει ή έχει χυθεί.
JUAN’S CANTINA
Ο Juan, ο αντιπροσωπευτικός Μεξικανός ιδιοκτήτης, φέρνει στην Ελλάδα τις παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς του, συνδυάζοντας τη μεξικανική γεύση με μια δόση τεκίλας. «Τα burritos και τα tacos μας είναι αυθεντικές μεξικάνικες συνταγές που τις είχα πάρει εγώ όταν είχα πάρει στο Chicago από μια οικογένεια από το Μεξικό» εξηγεί ο κ. Λέτσος.
The Texans
Στο Texans, η τέχνη του burger μεταμορφώνεται. Με 100% μοσχαρίσιο κιμά και παραδοσιακά καρυκεύματα, τα burgers εδώ προσφέρουν γενναιόδωρες ποσότητες και πικάντικες γεύσεις ενώ «είμαστε οι πιο ειδικοί στα chicken wings αυτή την περίοδο» τονίζει ο κ. Λέτσος κάνοντας ειδική μνεία στις «αυθεντικές σάλτσες που τις έχουμε δημιουργήσει εμείς για να ταιριάζουν».
LUCKY ROOSTER
Το Lucky Rooster προσφέρει μια γευστική εμπειρία με φρέσκο και τραγανό κοτόπουλο. Οι signature συνταγές του κάνουν τη διαφορά, προσελκύοντας τις νεότερες ηλικίες και αυτούς που αναζητούν υγιεινές επιλογές. Ποικιλία σε σάλτσες, παναρίσματα, κοψίματα και μπαγκέτες δίνουν στα σάντουιτς μοναδική διάσταση.
CHEF’S SWEET GREEN 7
Για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής, το Chef’s Sweet Green 7 προσφέρει νόστιμες σαλάτες, εμπνευσμένες από διάσημους chefs. Αυτό το concept προάγει τη σαλάτα σε πρωταγωνιστή του γεύματος, εστιάζοντας στην ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή. Ο κ. Λέτσος, εξηγεί χαρακτηριστικά: «Το να είναι υγιεινό ένα φαγητό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι και συνηθισμένο. Μία σαλάτα μπορεί να είναι εντυπωσιακή, να έχει γεύση και να έχει μια ιστορία πίσω της με τις διαφοροποιήσεις που κάνει ο σεφ. Επίσης θα έχουμε και μία γραμμή healthy juices που μπορεί ο πελάτης να πίνει αντί για αναψυκτικά».
-
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
- Επωνυμία εταιρίας: The Texans & Juan’s Cantina
- Έδρα: Αθήνα
- Tηλ: 210 6756200
- E-mail:
- Διευθύνων Σύμβουλος: Νίκος Λυμπέρης - Tom Λέτσος
- Υπεύθυνος Ανάπτυξης: THE FRANCHISE CO.
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Μέσο μέγεθος καταστήματος: 140 τ.μ.
- Μέσο Ύψος Επένδυσης: Από 80.000 €
- Entry fee: Από €15.000
- Royalties: 3,5%
- Διαφημιστική Συμμετοχή: 2%
-
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
- Αριθμός Εταιρικών Καταστημάτων: 2
- Αριθμός Καταστημάτων Franchise: 2
- Συνολικός Αριθμός Καταστημάτων: 4
- Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising: 2020/2022
- Προέλευση: Ελλάδα
- Eμπειρία franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
- Αυτοαπασχόληση franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
- Aναπτυξιακοί στόχοι: Ζώνες διαχρονικής δυναμικής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο
-
Περισσότερες πληροφορίες:
Περισσότερες πληροφορίες για την πρόταση franchise The Texans & Juan’s Cantina θα βρείτε εδώ.