Συναρπαστικοί συνδυασμοί με τα πιο φρέσκα υλικά από Έλληνες παραγωγούς με γνώμονα τη γεύση ήρθαν για να μας μάθουν πως η σαλάτα τελικά μπορεί να γίνει το καλύτερο πλήρες γεύμα.
Αγαπάει τις φρέσκες, υγιεινές και ποιοτικές εμπειρίες και ξέρει τι σημαίνει ένα νόστιμο και ολοκληρωμένο γεύμα. Το The Salad Project, με έναν πλήρη κατάλογο chef designed και customized σαλάτες προτείνει γεύματα και συνδυασμούς που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς.
Μια φρέσκια ιδέα
Όλα ξεκίνησαν από… τη σαλάτα! Η Εβίτα Λεκάκη, συνιδιοκτήτρια του The Salad Project και λάτρης της υγιεινής διατροφής από μικρή προσπαθούσε να αντικαθιστά ένα γεύμα της ημέρας με μια σαλάτα. Όταν λοιπόν ξεκίνησε να δουλεύει σε μια καθαρά καθιστική εργασία, συνειδητοποίησε ότι το καλύτερο που έχει να κάνει για τον εαυτό της είναι να τρώει ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα. Διαπιστώνοντας όμως ότι οι επιλογές της σε αυτό το κομμάτι είναι ελάχιστες και κατά κύριο λόγο άγευστες, αποφάσισε να φτιάχνει μόνη της κάθε μέρα και μια διαφορετική σαλάτα, με καινούριους συνδυασμούς και φρέσκα υλικά. Μαζί με την αδερφή της Θάλεια, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα concept που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων όσων θέλουν να τρώνε υγιεινά και νόστιμα, ειδικά σε ένα εργασιακό περιβάλλον που οι απαιτήσεις είναι πολλές και ο χρόνος για να προσέξει κάποιος τη διατροφή του ελάχιστος. Έτσι γεννήθηκε το The Salad Project! Συνδυάζοντας την φιλοσοφία του γρήγορου γεύματος με τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα, η ιδέα τους πήρε μορφή και η σαλάτα άλλαξε χαρακτήρα… Το όραμα των αδερφών Λεκάκη να καλύψουν μια σημαντική ανάγκη της αγοράς συνάντησε την επιθυμία τους για μια αλλαγή στη ζωή τους και έτσι έκαναν το μεγάλο βήμα. Χωρίς να έχουν προηγούμενη εμπειρία στον χώρο της εστίασης ξεπέρασαν τους ενδοιασμούς τους και τόλμησαν να βγουν από την καθημερινό τητά τους για να κάνουν κάτι που θα τις έκανε πιο ευτυχισμένες. Και όπως λένε, μπορεί να βούτηξαν σε αχαρτογράφητα νερά αλλά ο κόπος της επιβίωσης και της επιτυχίας σίγουρα απέδωσαν και η ανάπτυξη της εταιρείας είναι φυσικό επόμενο.
Φροντίζουμε ώστε η τροφή του πελάτη μας να είναι το φάρμακό του και το φάρμακό του να είναι η τροφή του.
Ένα concept με πράσινη φιλοσοφία
Η υγιεινή διατροφή έχει μπει για τα καλά στις συνήθειές μας, δείχνοντας μας το δρόμο για θρεπτικές επιλογές ελαφριές και ταυ- τόχρονα γευστικές. Το The Salad Project, εστιάζοντας στην ποιότητα και την ποικιλία, επέλεξε να καλύψει την ανάγκη του κοινού για ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα που ταυτόχρονα θα εντυπωσιάζει γευστικά. Έτσι, διαμορφώθηκε ένας χώρος για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής αλλά και για όλους εκείνους που έψαχναν τον λόγο για να βάλουν τα φρέσκα, νόστιμα και υγιεινά προϊόντα στην καθημερινότητά τους. Η βασική φιλοσοφία του The Salad Project είναι «EAT WELL. LIVE WELL». Αυτό που θέλει να πετύχει είναι να αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι τρώνε, δημιουργώντας και καθιερώνοντας πιο υγιή διατροφικά πρότυπα και το μήνυμα που θέλει να περάσει η εταιρεία είναι ότι αν και ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας αφήνει λίγο χρόνο για να προσέξουμε την διατροφή μας, είναι πολύ σημαντικό να το κάνουμε. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για δικαιολογίες. Το ¨The Salad Project¨ έχει τη λύση, προσφέροντας καθημερινά μεγάλες σαλάτες και υγιεινά snack ακόμα και σε εταιρικά events ή meetings. Η υγιεινή διατροφή πλέον μπορεί να είναι γευστική, προσιτή και γρήγορη αλλά όχι πρόχειρη και ακριβώς αυτό είναι και το πλεονέκτημα του concept. Οι αδερφές Λεκάκη θέλοντας να δημιουργήσουν, ένα ολοκληρωμένο μενού από ποιοτικές και νόστιμες σαλάτες, συνεργάστηκανμε σεφ και διατροφολόγο. Σεβόμενες τη σημασία της ποιότητας των πρώτων υλών, επέλεξαν τους κατάλληλους προμηθευτές και διάλεξαν συσκευασίες eco-friendly. Ο minimal χώρος και το κατάλληλο προσωπικό βοήθησαν στο να τελειοποιηθεί και να πάρει σάρκα και οστά το κατάστημα των ονείρων τους.
Πολύχρωμες προτάσεις, υγιεινές συνήθειες
Μια νόστιμη και πλούσια σαλάτα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εκτός κι αν έρχεται κατευθείαν από το The Salad Project. Το μενού του καταστήματος, στημένο μετά από πολλές δοκιμές και ιδέες, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με σεφ και διατροφολόγο και περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται ο σύγχρονος καταναλωτής σε ένα γεύμα. Ο κατάλογος διαμορφώνεται συχνά ανάλογα με τα εποχικά προϊόντα και δεν σταματά να εξελίσσεται. Οι αδερφές Λεκάκη στοχεύουν να κάνουν τα superfoods όπως το kale και την quinoa πιο προσιτά και να ενημερώνονται συνεχώς για τις νέες διατροφικές τάσεις. Παράλληλα, ο chef τους αγαπά να δοκιμάζει και να προτείνει νέες συνταγές, έχοντας πάντα ως γνώμονα τη γεύση, την ποιότητα και φυσικά την τιμή. Είτε στο κατάστημα
είτε για delivery και take away, εδώ θα βρει κανείς ολοκληρωμένες λαχταριστές σαλάτες που προτείνει ο σεφ, ενώ υπάρχει και η επιλογή tailor made σαλάτας με πάνω από 40 υλικά για να γεμίσετε το πιάτο σας ενέργεια και διατροφική αξία. Μια Parmesan Crusted Chicken με παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο, μια Prosciutto Gorgonzola ή μια Sweet Pumpkin είναι κάποιες μόνο από τις μοναδικές επιλογές που θα βρει κάποιος στον κατάλογο του The Salad Project, ενώ δεν λείπουν και οι σαλάτες με ζυμαρικά. Το μενού ολοκληρώνεται με νόστιμες και χορταστικές σούπες, γευστικότατα wrap, αναζωογονητικούς χυμούς και ολοκληρωμένες προτάσεις για breakfast.
Η καινοτόμα πρόταση franchise
Το The Salad Project είναι ένα concept φτιαγμένο για τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Απευθύνεται σε μια συνεχώς διευρυνόμενη αγορά, σε όλους όσους θέλουν το καλύτερο για τη διατροφή τους και ακόμα περισσότερο σε αυτούς που δεν έχουν χρόνο να φτιάξουν κάτι υγιεινό για να το πάρουν μαζί τους στη δουλειά. Το εγχείρημα των αδερφών Λεκάκη είναι μια πρόταση εντελώς ξεχωριστή στον χώρο της εστίασης, ιδιαίτερα αποδοτική με ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Στα οφέλη του project περιλαμβάνεται το υψηλό εισόδημα που αποφέρει η επιχείρηση και η ολοκληρωμένη υποστήριξη που θα λάβει ως franchisee:
• Συγκροτημένο πλάνο δημιουργίας των καταστημάτων.
• Χαμηλό κόστος αρχικής επένδυσης.
• Ταχεία διείσδυση στην αγορά-στόχο.
• Διαρκή και συνεχή εκπαίδευση, τόσο στην αρχική, όσο και στη μετέπειτα φάση.
• Δοκιμασμένο στο χώρο της υγιεινής διατροφής.
• Δοκιμασμένο δίκτυο προμηθευτών και οικονομίες κλίμακας.
• Συνεχή ανανέωση των προϊόντων προτάσεων/γευμάτων, διασφαλίζοντας την πληρέστερη πρόταση.
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα marketing.
• Social media campaign και συνεχή υποστήριξη.
• Συνεχή υποστήριξη σε λειτουργικά θέματα, διαδικασίες και συστήματα κλπ.
Το The Salad Project αναζητά νέους συνεργάτες, αυτοαπασχολούμενους με όρεξη, που θα μοιραστούν το όραμα της επιχείρησης για προσφορά αξίας και υγιεινή διατροφή. Να είναι ανοιχτοί στις νέες ιδέες και προκλήσεις, με δέσμευση στην ποιότητα, αναζητώντας απόδοση και ισορροπία προσωπικής ζωής και εργασίας.
-
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
- Έδρα: Συγγρού 13, Αθήνα
- Tηλ: 210 6756200
- E-mail:
- Website: www.thesaladproject.gr
- Υπεύθυνος Ανάπτυξης: THE FRANCHISE CO.
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Μέσο μέγεθος καταστήματος: 60 εως 120 τ.μ.
- Μέσο Ύψος Επένδυσης: €60.000 εως €80.000
- Entry fee: €10.000
- Royalties: 4%
- Διαφημιστική Συμμετοχή: 2%
-
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
- Αριθμός Εταιρικών Καταστημάτων: 1
- Συνολικός Αριθμός Καταστημάτων: 1
- Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising: 2014 / 2018
- Προέλευση: Ελλάδα
-
Πακέτο Franchise:
- Συγκροτημένο πλάνο δημιουργίας των καταστημάτων.
- Χαμηλό κόστος αρχικής επένδυσης.
- Ταχεία διείσδυση στην αγορά-στόχο,
- Διαρκή και συνεχή εκπαίδευση, τόσο στην αρχική, όσο και στη μετέπειτα φάση.
- Δοκιμασμένο στο χώρο της υγιεινής διατροφής.
- Δοκιμασμένο δίκτυο προμηθευτών και οικονομίες κλίμακας.
- Συνεχή ανανέωση των προϊόντων προτάσεων/γευμάτων, διασφαλίζοντας την πληρέστερη πρόταση.
- Ολοκληρωμένο πρόγραμμα marketing.
- Social media campaign και συνεχή υποστήριξη.
- Συνεχή υποστήριξη σε λειτουργικά θέματα, διαδικασίες και συστήματα κλπ.
- Eμπειρία franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
- Αυτοαπασχόληση franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
- Aναπτυξιακοί στόχοι: Αθήνα, περιοχές υψηλής εμπορικότητας, επαρχίες με υψηλή τουριστική κίνηση