Αρχική Ειδικές εκδόσειςΕπιχειρηματικές προτάσεις Ten Drops: Το μοναδικό all-day street cocktail concept

Ten Drops: Το μοναδικό all-day street cocktail concept

σύνταξη panos vogiatzis
0 σχόλια

To TEN DROPS είναι ένα μοναδικό concept που συνδυάζει δύο «κόσμους»: του ποιοτικού καφέ και του ποιοτικού cocktail. Το αποτέλεσμα είναι ένα one of a kind κατάστημα που κάνει ένα ποιοτικό άλμα στα street café και cocktail καταστήματα εστίασης. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση η οποία αποτελεί ευκαιρία για τον franchisee που θέλει να καινοτομεί και παράλληλα να προσφέρει επιλογές όλη την ημέρα.

 Η πανδημία έφερε πολλές αλλαγές  στις καταναλωτικές συνήθειες. Η πιο βασική είναι η κατανάλωση σε διαρκή κίνηση. Είναι πρωί και οι άνθρωποι της πόλης ψάχνουν για έναν ποιοτικό καφέ να ξεκινήσουν την ημέρα τους. Είναι μεσημέρι και ένα γρήγορο διάλειμμα από τη δουλειά είναι απαραίτητο. Οπότε και χρειάζεται η τόνωση ενός καφέ και ενός snack. Είναι απόγευμα κι ένα μέρος για after work drinks θα έμοιαζε ιδανικό. Είναι βράδυ και ένα αγαπημένο cocktail στον δρόμο και στη βόλτα, είναι η νέα ανάγκη και συνήθεια. Το TEN DROPS, το οποίο ιδρύθηκε το 2019 στον Πειραιά από τον Σπύρο Μαρίνο και τον Παύλο Λούντζη συνδυάζει όλες αυτές τις ανάγκες και συνήθειες σε έναν χώρο. Η φιλοσοφία του TEN DROPS την οποία μεταφέρουν ο Σπύρος κι ο Παύλος βασίζεται σε τρεις λέξεις: οικειότητα, εξειδίκευση, ισορροπία. Ο νέος franchisee του TEN DROPS έχει μπροστά του ένα concept το οποίο μπορεί να λειτουργήσει με ευκολία όλες τις ώρες και την ίδια στιγμή να μπορεί να προσφέρει επιλογές που ο επισκέπτης θα βρει αποκλειστικά στο TEN DROPS. Η φιλοσοφία του TEN DROPS αποτελεί τη βάση για την προσέλκυση διαφορετικών ροών πελατών και ταυτόχρονα προσφέρει την απαραίτητη ευελιξία στον franchisee ώστε να ισορροπεί και ο ίδιος την επαγγελματική με την προσωπική του ζωή.

ten drops bottles2

All day επιλογές για happy επισκέπτες

Η οικειότητα είναι το πρώτο χαρακτηριστικό του TEN DROPS. Το προσωπικό που φτιάχνει τον καφέ τον πρωί, μπορεί και να βρίσκεται πίσω από τη μπάρα το απόγευμα ή το βράδυ, να παρασκευάζει signature cocktails. Έτσι, αναπτύσσεται μια σχέση επαναλαμβανόμενα ευχαριστημένων πελατών, οι οποίοι στο TEN DROPS θα βρίσκουν διαρκώς τους δικούς τους ανθρώπους, που γνωρίζουν τις επιλογές και τις ανάγκες τους. Το TEN DROPS περιλαμβάνει ένα πλήρες street cafe concept με έντονα στοιχεία διαφοποίησης. Αποκλειστικό χαρμάνι, μονοποικοιλιακοί καφέδες αλλά και ιδιαίτερα σνακ. Στο TEN DROPS θα βρείτε σάντουιτς με signature συνταγές με ψωμάκι από επιλεγμένο φούρνο στην Ζάκυνθο. Επίσης, στο πνεύμα της οικειότητας, οι άνθρωποι του TEN DROPS για να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες, δημιούργησαν ένα αντίστοιχο format καταστήματος φτιαγμένο για τη μετα-Covid εποχή που η νέα τάση θέλει τον κόσμο να βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. 

Το δεύτερο στοιχείο της φιλοσοφίας του TEN DROPS είναι η εξειδίκευση. Μοναδικά snacks για το πρωί αλλά κυρίως μοναδικά cocktails όλη την ημέρα. Ειδικά για τα street cocktail ο Σπύρος και ο Παύλος εμπιστεύτηκαν έμπειρους bartenders για να δημιουργήσουν μαζί signature cocktails, με άριστης ποιότητας πρώτη ύλη. Η μοναδικότητα των signature cocktails του TEN DRΟPS φαίνεται κατά τη διάρκεια της βόλτας, όπου η σύστασή τους επιτρέπει να κρατούν περισσότερο από το συνηθισμένο, χωρίς να αλλάζει η ποιότητά τους. Στον κατάλογό του TEN DROPS βρίσκουμε ιδιαίτερα cocktails για όλες τις εποχές, όπως το Cosmopolitan Flame, εμπλουτισμένο με κόλιανδρο και λουίζα, την Αncho Chile (ζεστή σοκολάτα με τεκίλα, τσίλι, μαύρο πιπέρι και μπαχαρικά) αλλά και το The Butterscotch Charlet που συνδυάζει Bourbon ουίσκι, ρούμι, καραμέλα και βανίλια. Για την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση πελατών και προκειμένου να εξυπηρετούνται τα ποιοτικά standards που έχει θέσει το TEN DROPS, το πρόγραμμα εκπαίδευσης που προσφέρεται από την εταιρεία εστιάζει στην υψηλής ποιότητας customer care awareness, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί μια σχέση οικειότητας με τους πελάτες του TEN DROPS.

ten drops franchise new logo

Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μαγαζί άμεσο στον πελάτη με έμφαση στην υψηλή ποιότητα των ροφημάτων. Επενδύσαμε στο κομμάτι της γεύσης των κοκτέιλ, να είναι δροσερά, περισσότερο φρουτώδη. Να το πίνει ο πελάτης και να νιώθει πως είναι ευχάριστο.

Σπύρος Μαρίνος & Παύλος Λούντζης, συνιδρυτές

Το μυστικό της απόλυτης ισορροπίας

Το μεγάλο στοίχημα του concept είναι η ισορροπία. Με 2 καταστήματα σε 1, το επιχειρηματικό μοντέλο του TEN DROPS προσφέρει σημαντική μείωση του food cost και των υπόλοιπων λειτουργικών εξόδων του καταστήματος και άρα μεγαλύτερο επίπεδο κερδοφορίας και ταχύτερου break even. H έξυπνη συνδυαστική πρόταση του καφέ και του cocktail καλύπτει ιδανικά όλες τις ώρες, προσελκύοντας διαφορετικά κοινά, με διαφορετικές ανάγκες. Το αποτέλεσμα είναι ο συνδυασμός των πολλών πελατών στην πρωινή ζώνη, με την υψηλή μέση απόδειξη το απόγευμα και το βράδυ, που με ταφράζεται σε επιτυχημένη και ισορροπημένη κερδοφορία για τον franchisee.

ten drops franchise street cafe cocktail

Ολοκληρωμένο σύστημα franchise για το μέλλον

Το TEN DROPS γεννήθηκε στην covid-19 εποχή και το σύστημα franchise του είναι οργανωμένο με γνώμονα την επιτυχία του κάθε franchisee, δοκιμασμένο σε απαιτητικές συνθήκες. Με τα εργαλεία που δίνει η ομάδα του TEN DROPS, εξασφαλίζεται η ποιότητα του concept και η απόδοση κάθε καταστήματος, οπότε και η επιτυχία περνά στα χέρια του συνεργάτη. Συγκεκριμένα, το σύστημα franchise του TEN DROPS, ακολουθώντας τις νέες διεθνείς τάσεις, προσφέρει:

 • Μοναδική, ανταγωνιστική επένδυση για 2 καταστήματα σε 1.
 • Απευθύνεται στον καταναλωτή του σήμερα και διεμβολίζει 2 αγορές: street cafe & street coctail.
 • Πρόταση που εξελίσσεται, έχοντας στο επίκεντρο τον καταναλωτή και τις ανάγκες του.
 • Πρόταση προς τον καταναλωτή που χαρακτηρίζεται από την ελκυστική σχέση ποιότητας-τιμής.
 • Ασφάλεια και αξιοπιστία, πάντα δίπλα στον συνεργάτη.
 • Επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο διασφαλίζει τη διαχρονική κερδοφορία.
 • Πολλαπλές πηγές εσόδων – πολλαπλές χρήσεις για διαφορετικά κοινά.
 • Υψηλή παραγωγικότητα, συνεχόμενη ροή όλες τις ώρες της ημέρας, ελεγχόμενα λειτουργικά έξοδα.

Το TEN DROPS είναι ένα ολοκληρωμένο concept με ουσιαστικά στοιχεία διαφοροποίησης τα οποία ανταποκρίνονται στα θέλω του σύγχρονου καταναλωτή!

 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • Έδρα: Ακτή Μουτσοπούλου 10, Πειραιάς 185 35
 • Tηλ: 210 6756200
 • Διευθύνων Σύμβουλος/Γενικός Διευθυντής: Σπύρος Μαρίνος, Παύλος Λούντζης
 • Υπεύθυνος Ανάπτυξης: THE FRANCHISE CO.
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 • Μέσο μέγεθος καταστήματος: 50 τ.μ.
 • Μέσο Ύψος Επένδυσης: 50.000 €
 • Entry fee: 10.000 €
 • Royalties: 3%
 • Διαφημιστική Συμμετοχή: 2%
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Αριθμός Εταιρικών Καταστημάτων: [1]
 • Αριθμός Καταστημάτων Franchise: [1]
 • Συνολικός Αριθμός Καταστημάτων: [2]
 • Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising: 2019 / 2021
 • Προέλευση: Ελλάδα
 • Περισσότερες πληροφορίες:

  Πρόταση franchise Ten Drops

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ