Αρχική Ειδικές εκδόσειςΕπιχειρηματικές προτάσεις Stegno: Ηγέτης που εμπνέει εμπιστοσύνη

Stegno: Ηγέτης που εμπνέει εμπιστοσύνη

σύνταξη panos vogiatzis
0 σχόλια

Το Stegno με περισσότερα από 40 καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό, αποτελεί ηγετική μορφή στον χώρο των καθαριστηρίων. Με δοκιμασμένο επιχειρηματικό μοντέλο και δομημένο σύστημα franchise προσφέρει μια εξαιρετική επιχειρηματική πρόταση για νέους επιχειρηματίες. Έχοντας στον πυρήνα του την εξέλιξη και την καινοτομία, το Stegno φέρνει «νέες» επιχειρηματικές προτάσεις που σε πολλές περιπτώσεις είναι και ευκαιρίες ζωής.

Το Stegno, το πιο επιτυχημένο δίκτυο καθαριστηρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό συνεχίζει την ανάπτυξή του δημιουργώντας μια μεγάλη οικογένεια συνεργατών. Σε έναν τόσο διαχρονικό και πάντα επίκαιρο κλάδο, το Stegno καινοτομεί και ακολουθεί τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Αποτελέσματα αυτής της τακτικής είναι ότι το δίκτυο πάρα την κρίση και την πανδημία, διατηρεί την ανθεκτικότητά του και εξελίσσεται.

stegno franchisee alimos

Σχέσεις εμπιστοσύνης

Βασικό συστατικό της επιτυχίας του δικτύου είναι η υγιής και ειλικρινής σχέση μεταξύ εταιρείας και συνεργατών. Διαθέτοντας κουλτούρα franchise, η εταιρεία επενδύει ουσιαστικά στη δημιουργία ισχυρών σχέσεων μεταξύ της ίδιας και των franchisees. Από την πλευρά τους, οι franchisees, αντιλαμβάνονται αυτή τη διάθεση και βιώνουν στην πράξη αυτή τη φιλοσοφία. Η εταιρεία αντιμετωπίζει με σοβαρότητα, προοπτική, οργάνωση ποιότητα και συνεννόηση τους συνεργάτες. Με τη σειρά τους, εκείνοι από την πρώτη μέρα νιώθουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Το Stegno προσφέρει όλα τα εφόδια που χρειάζεται ο νέος συνεργάτης για να «μάθει τη δουλειά» αλλά και να προσφέρει κάθε μέρα, ποιότητα και εξαιρετική αγοραστική εμπειρία στον επισκέπτη.

stegno franchise 4

Πρώτα από όλα, ο νέος συνεργάτης μαθαίνει μια τέχνη εξαρχής. Εντασσόμενος στο δίκτυο, μαθαίνει μια δουλειά και η γνώση αυτή παραμένει σε εκείνον. Σαν να τελειώνει μια σχολή επαγγελματικής δραστηριότητας που μέχρι πρότινος ο μόνος τρόπος για να τη μάθεις ήταν να την κληρονομήσεις. Επιπρόσθετα, το Stegno προσφέρει υποστήριξη, μάρκετινγκ, τεχνογνωσία, έρευνα αγοράς, διαθεσιμότητα ανταλλακτικών, προϊόντα. Με αυτόν τρόπο, ο συνεργάτης παρέχει σταθερή ποιότητα υπηρεσιών και κατ΄ επέκταση δημιουργεί σταθερό πελατολόγιο που αυξάνεται συνεχώς.

Ευκαιρίες ζωής

Η εταιρεία μετασχηματισμού υφιστάμενου καθαριστηρίου σε Stegno διαθέτει ειδικό πρόγραμμα ώστε η μετατροπή να γίνει εύκολα και γρήγορα. Τα υφιστάμενα στεγνοκαθαριστήρια μπορούν με μία χαμηλή επένδυση και μικρές παρεμβάσεις να ανανεωθούν και να παρουσιάσουν ένα νέο εταιρικό προφίλ στην τοπική κοινωνία. Η μετατροπή αυτή φέρνει πολλά οφέλη στον νέο συνεργάτη. Η υπάρχουσα επιχείρηση ήδη διαθέτει το δικό της πιστό κοινό που πλέον ξέρει ότι θα επωφεληθεί από τις ποιοτικές υπηρεσίες του Stegno.

Η αλλαγή της ταμπέλας δίνει τη δυνατότητα στην υφιστάμενη επιχείρηση να συστηθεί εκ νέου στην τοπική αγορά προσελκύοντας περισσότερη πελατεία και κατ’ επέκταση επιτυγχάνει αισθητή αύξηση του τζίρου της. Είναι πολύ σημαντικό για τον νέο συνεργάτη, ότι, ακόμα και κατά τη διάρκεια της «αλλαγής», το κατάστημα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Το πρόγραμμα αυτό έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή σε Χαλάνδρι, Παγκράτι και Γλυφάδα. Ειδικά στην περίπτωση της Γλυφάδας, ένα ιστορικό μαγαζί της περιοχής μετατράπηκε σε Stegno. Τo καθαριστήριο Star, με πορεία 50 χρόνων και ενεργό πελατολόγιο «πέρασε» στη σύγχρονη εποχή φέροντας το όνομα και την ποιότητα του Stegno.

STEGNO logo 200

Η αγορά είναι σφιγμένη λόγω των συνθηκών, εμείς ωστόσο έχουμε μάθει από τη φύση μας να προσαρμοζόμαστε πολύ γρήγορα. Οι ανάγκες παραμένουν ανάγκες. Έχουμε έντιμη σχέση με τους πελάτες μας. Έχουμε πετύχει ότι όσο κι αν συρρικνώνεται η πίτα στον κλάδο, εμείς να διεκδικούμε και παίρνουμε μεγαλύτερο μερίδιο, γεγονός ιδιαίτερα θετικό για το δίκτυο καθώς και για τους συνεργάτες μας..

Γιάννης Χίνος, Διευθύνων Σύμβουλος

Επιχειρηματική πρόταση στα μέτρα κάθε αγοράς

Το επιχειρηματικό μοντέλο της πρότασης Stegno διαθέτει 3 διαφορετικούς τύπους καταστημάτων ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες του franchisee αλλά και στις ανάγκες της τοπικής αγοράς. Το κατάστημα Full Shop παρέχει όλη τη γκάμα των υπηρεσιών του Stegno, δηλαδή το στεγνό καθάρισμα, την επεξεργασία στο νερό και το σιδέρωμα στο χέρι. Ο τύπος καταστημάτων SAT παρέχει την επεξεργασία στο νερό και το σιδέρωμα. Παράλληλα, λειτουργεί ως πρατήριο, συλλέγοντας ρούχα που χρειάζονται στεγνό καθάρισμα για τα Full Shop. Τέλος ο τύπος Laundry είναι το professional μοντέλο των Stegno. Μια βιοτεχνική μονάδα καθαρισμού και φροντίδας λευκών ειδών, που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μικρών ξενοδοχείων και καταλυμάτων Airbnb. Ο συγκεκριμένος τύπος καταστήματος λειτουργεί άψογα σε τουριστικές περιοχές, κοντά σε μαρίνες κ.ο.κ. Επιπλέον, τα Laundry λειτουργούν και ως SAT.

stegno glyfada

Επενδύοντας στο Stegno

Συνοψίζοντας, η συνεργασία με το Stegno είναι μια επένδυση ζωής, που ανοίγει νέους ορίζοντες στους υποψήφιους συνεργάτες. Το Stegno αποτελεί ένα από τα πιο οργανωμένα συστήματα franchise, με σημαντικά πλεονεκτήματα για τον franchisee:

 • Iσχυρό brand name 
 • Αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο
 • Εναλλακτικά format καταστημάτων ανάλογα με τις απαιτήσεις της τοπικής αγοράς
 • Αποκλειστικότητα περιοχής
 • Υποστήριξη στον σχεδιασμό και τη συνολική διαμόρφωση του καταστήματος
 • Γρήγορο άνοιγμα με το κλειδί στο χέρι
 • Σταθερές συνεργασίες με προμηθευτές μηχανολογικού εξοπλισμού
 • Προμήθεια αναλώσιμων προϊόντων σε προνομιακές τιμές
 • Αξεπέραστο service
 • Στοχευμένη και αποτελεσματική εκπαίδευση
 • Συνεχή υποστήριξη στην καθημερινή λειτουργία και διαχείριση
 • Δημόσιες σχέσεις και πλάνο τοπικού marketing
 • Ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής
 • Κατάλληλο για family business
 • Ευκαιρίες μετασχηματισμού εν λειτουργία σημείων
 • Ευκαιρίες επανεπένδυσης και δημιουργίας υπεραξιών
 • Σίγουρη μετάβαση στην επιχειρηματικότητα αξιοποιώντας το κατάλληλο format στην κατάλληλη περιοχή

Μαθαίνοντας δίπλα στους καλύτερους μια τέχνη, που υπήρχε και θα υπάρχει πάντα, ο νέος συνεργάτης αποκτά εμπειρία και χτίζει το δικό του πελατολόγιο. Έτσι κερδίζει επαγγελματική αυτονομία και απολαμβάνει τα προνόμια του leader της αγοράς.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ