Αρχική MagazineΝέο τεύχοςΌλα τα τεύχηΤΕΥΧΟΣ 78 Overoll Croissanterie | Το success story του αυθεντικού croissant επεκτείνεται δυναμικά!
overoll croissanterie success story

Overoll Croissanterie | Το success story του αυθεντικού croissant επεκτείνεται δυναμικά!

Η αγαπημένη croissanterie της Αθήνας, έχει «απογειωθεί» από το κοινό και έχει ταυτιστεί με την αγαπημένη καθημερινή απόλαυση του καταναλωτή για κάθε ώρα της ημέρας. Η δυναμική ανάπτυξη του Overoll συνεχίζεται σε ασταμάτητη τροχιά, με το νέο κατάστημα στη Νέα Σμύρνη να σχηματίζει ουρές, ήδη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας! Η αγάπη του κοινού για την αυθεντική και φρέσκια εμπειρία croissant τροφοδοτεί την επιτυχία του concept, το οποίο υπόσχεται να εξαπλώσει τη μαγεία του Overoll σε όλη την Ελλάδα!

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Το νέο «success story» στην εστίαση, το ξακουστό πλέον στο κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης Overoll Croissanterie, έχει αφήσει το δικό του μοναδικό στίγμα, εγκαινιάζοντας μια νέα κατηγορία καταστημάτων, με μεγάλη επιτυχία από τους πρώτους μήνες λειτουργίας. Με ένα πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα και πολύ καλά δομημένο concept που μοιράζεται αξέχαστες γεύσεις και χαρίζει ικανοποίηση σ’ ένα σύνθετο πελατολόγιο όλες τις ώρες της μέρας, το Overoll Croissanterie αποδεδειγμένα έχει έρθει για να μείνει! «Θεωρούμε ότι διαφέρουμε από τα υπόλοιπα brands πρωινού και take away τόσο στο βασικό μας προϊόν, το croissant, αλλά και στη συνολική ποιότητα των προϊόντων μας. Ο τρόπος που έχουμε προσεγγίσει το croissant έχει πάντα στο επίκεντρο τη βέλτιστη διαδικασία παραγωγής, με τα καλύτερα υλικά και με γνώμονα τις ανάγκες του καταναλωτή. Αυτά θεωρούμε ότι μας έχουν κάνει να ξεχωρίσουμε», αναφέρει ο Ιωάννης Κίκιρας, συνιδρυτής του Overoll Croissanterie.

overoll croissanterie success storyOveroll Croissanterie THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2023

Στρατηγική ανάπτυξη με τη συμβολή της THE FRANCHISE CO.

Τρία χρόνια μετά τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος στην οδό Πραξιτέλους, το Overoll Croissanterie μετρά ήδη πέντε καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με πιο πρόσφατο αυτό στη Νέα Σμύρνη. Σύντομα ετοιμάζεται να εγκατασταθεί και σε νέες περιοχές της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου, πραγματοποιώντας ένα μεγάλο άνοιγμα στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του έτους, κάτοικοι της Λευκωσίας θα μπορούν πλέον να γευτούν τα φρέσκια και πεντανόστιμα croissant με την υπογραφή της No. 1 croissanterie στην Ελλάδα. Με τη συμβολή της THE FRANCHISE CO., το Overoll Croissanterie υλοποιεί με συνέπεια μια στρατηγική επιλεκτικής ανάπτυξης για τη διεύρυνση του δικτύου του σε πολυσυλλεκτικές αγορές και σημεία υψηλής δυναμικής.
Μέσω της επέκτασής του σε νέες αγορές, το Overoll δίνει σε ένα ευρύτερο κοινό τη δυνατότητα να βιώσει την απόλυτη εμπειρία του φρέσκου και αυθεντικού croissant σε όλες τις μορφές του, συμπληρώνοντας την καθημερινότητά τους και συνοδεύοντας τις βόλτες τους.

overoll success story

Το Overoll με τη συμβολή της THE FRANCHISE CO. υιοθετεί στρατηγική επιλεκτικής ανάπτυξης με μεγάλη επιτυχία, μόλις από το τρίτο έτος λειτουργίας.

Πρόταση διαχρονικής αξίας

Το Overoll σε Αθήνα και Χαλάνδρι εξακολουθεί να επιτυγχάνει ουρές πελατών, ενώ στη Θεσσαλονίκη, στο Αιγάλεω και στη Νέα Σμύρνη η υποδοχή του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θερμή, αποδεικνύοντας ότι η συνέπεια στην ποιότητα και την οργάνωση επιβραβεύονται απ’ το κοινό! Ακαταμάχητα, βουτυρένια, τραγανά εξωτερικά και αφράτα εσωτερικά croissants και λαχταριστές υβριδικές δημιουργίες, όπως φρέσκα, ζεστά και αφράτα γλυκά και αλμυρά croissants, γεμάτα με απολαυστικούς συνδυασμούς -με το croissant σπανακόπι- τα και τη μπουγάτσα να κερδίζουν τις εντυπώσεις- cruffins, cookies, ροφήματα, χειροποίητα spreads και φυσικά ποιοτικός, αρωματικός καφές από εκλεκτό χαρμάνι συνθέτουν την πιο απολαυστική και ταυτόχρονα εντυπωσιακή ποικιλία. Το Overoll παρουσιάζει ένα μοντέρνο, άνετο και φιλικό χώρο που καλωσορίζει τον πελάτη με τον πιο άμεσο τρόπο! Η προϊοντική γκάμα που ικανοποιεί τον πελάτη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, τo oλοκληρωμένο customer experience, το πι-στό κοινό που διαρκώς επιστρέφει, επιλέγοντας περισσότερα από τέσσερα τεμάχια ανά συναλλαγή, και η ισχυρή μέση απόδειξη που ξεπερνά τα 12 €, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που κάνουν το Overoll Croissanterie μια ελκυστική πρόταση αξίας για κοινό και franchisees. Όπως προσθέτει ο Αλκιβιάδης Ζέρβας, συνιδρυτής του Overoll Croissanterie: «Θεωρούμε ότι έχουμε ένα ισχυρό τεχνικό πλεονέκτημα. Επειδή είμαστε και οι τρεις ιδιοκτήτες εξειδικευμένοι στην ζαχαροπλαστική, έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε συνταγές low-cost χωρίς όμως να γίνει καμία έκπτωση στην ποιότητα των προϊόντων».

Το Overoll έχει επανασυστήσει στο κοινό το αυθεντικό croissant, ως ολοκληρωμένη πρόταση για τις καθημερινές ανάγκες του καταναλωτή.

Δυναμική είσοδος στο franchising

Υιοθετώντας ένα άκρως καινοτόμο μοντέλο, το Overoll Croissanterie κατάφερε να επαναπροσδιορίσει το croissant, εγκαινιάζοντας παράλληλα μια νέα κατηγορία καταστημάτων στην ελληνική αγορά της εστίασης. Η ανάπτυξη του δικτύου εστιάζει σε περιοχές της Αθήνας και σε 6 επιλεγμένες περιφερειακές αγορές της Ελλάδας σε πρώτη φάση, και σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού, με τους αναπτυξιακούς στόχους της εταιρείας να περιλαμβάνουν την Κύπρο και το Λονδίνο. Το σύστημα franchise του Overoll Croissanterie προσφέρει στον συνεργάτη franchisee:

 • Ένα καινοτόμο conceptπουεπαναπροσδιορίζει το croissant, δημιουργώντας μια νέα κατηγορία στην εστίαση.
 • Ασυναγώνιστη ποιότητα και καινοτόμες δημιουργίες, εμπνευσμένες από τη γαλλική ζαχαροπλαστική.
 • Ισχυρό brand name που έχει καθιερώσει τη φήμη του καλύτερου croissant, αποτελώντας το No. 1 success story τα τελευταία δύο χρόνια στην Αθήνα.
 • Πλούσια γκάμα προϊόντων που διαρκώς εμπλουτίζεται με νέες δημιουργίες, οδηγώντας σε επαναπροσέγγιση του κοινού με τον πιο δημιουργικό τρόπο.
 • Κεντρική τροφοδοσία και μοντέλο απλοποιημένης λειτουργίας και χαμηλής εξειδίκευσης στο κατάστημα.
 • Καινοτόμο concept που υπερβαίνει τις προκλήσεις στον κλάδο της εστίασης.
 • Πολλαπλές πηγές εσόδων και πολλαπλές χρήσεις για διαφορετικά κοινά (take away, quick sit-in, delivery).
 • Επιλεκτική ανάπτυξη σε καθορισμένες περιοχές και σημεία υψηλής διαχρονικής δυναμικής, διασφαλίζοντας τη διαχρονική κερδοφορία του franchisee.
 • Δυναμική στρατηγική marketing, που περιλαμβάνει ετήσιο calendar με events, εισαγωγή προϊόντων, και συντονισμένες δράσεις με στόχο την επιτυχημένη διείσδυση στην τοπική αγορά.
 • Υψηλή μέση απόδειξη που ξεπερνά τα 12€, εκπαιδεύοντας τον πελάτη στο «κουτί», εμπνέοντάς τον να δημιουργήσει τη δική του σύνθεση προϊόντων.
 • Ευέλικτο μοντέλο υψηλής παραγωγικότητας και κερδοφορίας, με ελεγχόμενα λειτουργικά έξοδα και εξαιρετικά περιθώρια.

Το Overoll συνδυάζει αρμονικά όλα τα απαραίτητα στοιχεία για ένα επιτυχημένο concept στην κατηγορία του. «Δε μένουμε πίσω σε επίπεδο καινοτόμων λύσεων και γενικών βελτιώσεων. Είμαστε διαρκώς συγκεντρωμένοι. Είμαστε τρεις συνεργάτες που μας αρέσει να λειτουργούμε σαν ομάδα, γεγονός που πιστεύουμε ότι έχει οδηγήσει το Overoll στην επιτυχία», συμπληρώνει ο Σπύρος Παππάς, συνιδρυτής του Overoll Croissanterie. Η επιχειρηματική πρόταση του Overoll Croissanterie απευθύνεται στον υποψήφιο συνεργάτη που επιθυμεί να γίνει μέρος μια δυναμικής και έμπειρης ομάδας και να μετατρέψει την αγάπη του για την τέχνη του croissant και τις χειροποίητες δημιουργίες σε μια κερδοφόρα επιχείρηση στον χώρο της εστίασης.

 

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ