Αρχική Ειδικές εκδόσειςΕπιχειρηματικές προτάσεις Overoll Croissanterie: Η Νο. 1 Croissanterie της πόλης!

Overoll Croissanterie: Η Νο. 1 Croissanterie της πόλης!

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια
Το Overoll αποτελεί την πρώτη και κορυφαία αυθεντική croissanterie της Αθήνας, που επανασύστησε στο γαστρονομικό κοινό της πόλης τη μαγεία του γαλλικού croissant, στην πιο μοντέρνα εκδοχή του. Το Overoll Croissanterie εγκαινιάζει μια νέα κατηγορία καταστημάτων που εστιάζουν στο αυθεντικό, χειροποίητο και ποιοτικό croissant, ως ολοκληρωμένη πρόταση και απάντηση στις καθημερινές ανάγκες του καταναλωτή. Ο καινοτόμος και διαδραστικός χαρακτήρας του concept σε συνδυασμό με τον εξαιρετικό σχεδιασμό των καταστημάτων, δημιουργούν μια ελκυστική επιχειρηματική πρόταση franchise, με διαχρονική δυναμική και υψηλά περιθώρια κέρδους.
Το καινοτόμο concept του Overoll Croissanterie παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας με τα εγκαίνια και τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου εταιρικού καταστήματος τον Νοέμβριο του 2020, στην οδό Πραξιτέλους. Το κατάστημα πολύ σύντομα καθιερώθηκε ως το απόλυτο viral στέκι, σημειώνοντας ουρές από πελάτες που ανυπομονούσαν να γευτούν τις λαχταριστές δημιουργίες. Η επιτυχία του Overoll Croissanterie συνεχίστηκε με το άνοιγμα του δεύτερου καταστήματος τον Νοέμβριο του 2022, στη δυναμική αγορά του Χαλανδρίου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ικανότητα του concept να διεισδύει αποτελεσματικά στην καθημερινότητα των πελατών.
Δίνοντας άλλη διάσταση στο χειροποίητο croissant
Ιωάννης Κίκιρας, Αλκιβιάδης Ζέρβας και Σπύρος Παππάς, οι τρεις φίλοι-patissiers με χρόνια εμπειρίας στο εξωτερικό, οραματίστηκαν ένα concept που θα εστίαζε αποκλειστικά σε αυτό που ήξεραν να κάνουν καλύτερα: την τέχνη του croissant! Το μοναδικό concept του Overoll επανέφερε στην Ελλάδα τη μαγεία του αυθεντικού γαλλικού croissant που, σε συνδυασμό με τον ασυναγώνιστης ποιότητας καφέ, τα απολαυστικά ροφήματα και τις λαχταριστές επιλογές γλυκών και παγωτού, δημιουργεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για τις καθημερινές ανάγκες. Ένα δυναμικό concept, που εγκαινιάζει μια νέα κατηγορία στην εστίαση, σε συνδυασμό με τον εξαιρετικό τρόπο οργάνωσης και σχεδιασμού των καταστημάτων. Το Overoll Croissanterie είναι μια ελκυστική επιχειρηματική πρόταση franchise, με διαχρονική δυναμική και υψηλά περιθώρια κέρδους.
Overoll Store edit
Ολοκληρωμένη εμπειρία που μαγεύει τον πελάτη
Η ζεστή ατμόσφαιρα, τα open-space εργαστήρια των καταστημάτων, και η minimal και ταυτόχρονα μοντέρνα αισθητική των καταστημάτων προσκαλούν τον πελάτη να γίνει συνοδοιπόρος στο μαγικό ταξίδι της ζαχαροπλαστικής, παρακολουθώντας την όλη διαδικασία παραγωγής της ζύμης από το μηδέν. Στοχεύοντας διαρκώς στη βελτίωση των συνταγών του, με τα υβριδικά αρτοσκευάσματα να αποτελούν την ειδικότητα της παθιασμένης ομάδας του, νέα, καινοτόμα προϊόντα εμπλουτίζουν διαρκώς το μενού της croissanterie, οδηγώντας σε διαρκή επαναπροσέγγιση του κοινού με τον πιο δημιουργικό τρόπο.
Το «κουτί» του Overoll δημιουργεί συνήθειες
Το πλούσιο προϊοντικό μείγμα του Overoll Croissanterie δεν περιορίζεται μόνο σε γλυκά και αλμυρά croissants, καθώς συμπεριλαμβάνει και άλλα λαχταριστά

προϊόντα, όπως cookies, χειροποίητα

spreads, απολαυστικά ζεστά και κρύα ροφήματα και artisanal καφέ πρώτης ποιότητας. Ο ευρηματικός τρόπος παρουσίασης των προϊόντων στον πελάτη, μέσω της πλούσιας πρωταγωνιστικής βιτρίνας και του έξυπνου merchandising στα καταστήματα, αναδεικνύει τον συνδυασμό των προϊόντων, που λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους, αυξάνοντας σημαντικά τη μέση απόδειξη. Με αυτόν τον τρόπο, το Overoll Croissanterie συνθέτει την τέλεια πρόταση για όλες τις ώρες της ημέρας, καθώς οι νόστιμες λιχουδιές της croissanterie προσθέτουν μια διαφορετική γευστική νότα σε κάθε γεύμα. Κανείς δεν μπορεί να επιλέξει μόνο ένα από τα λαχταριστά προϊόντα και έτσι το Overoll Croissanterie έχει εκπαιδεύσει κατάλληλα τον πελάτη στο «κουτί», εμπνέοντάς τον να δημιουργήσει τη δίκη του σύνθεση για να δωρίσει, ή να μεταφέρει μαζί του μέσα στην πιο designάτη συσκευασία! Η λαχταριστή ποικιλία προϊόντων της croissanterie δημιουργεί στιγμές και καθημερινές συνήθειες, ακολουθώντας τον πελάτη στο χαλαρωτικό brunch, το φαγητό στο γραφείο, το snack για το δρόμο ή το μεσημεριανό για τη δουλειά, πάντα ολόφρεσκα και πεντανόστιμα.
Overoll_Croissanterie
Το croissant-φαινόμενο στα social media
Από το άνοιγμα του πρώτου κιόλας καταστήματος το Overoll Croissanterie έγινε το απόλυτο talk of the town και το νέο viral στέκι της Αθήνας, κάνοντας όλη την πόλη να παραμιλάει για τα λαχταριστά croissants του! Η μοναδική εμφάνιση των προϊόντων, το εντυπωσιακό concept, το μοντέρνο packaging και ο «instagrammable» χώρος, εμπνέουν το κοινό του Overoll να μοιραστεί την εμπειρία του στα social media και να επιστρέψει για να δοκιμάσει τις νέες viral δημιουργίες.
Δυναμική είσοδος στο franchising
Υιοθετώντας ένα άκρως καινοτόμο μοντέλο, το Overoll Croissanterie κατάφερε να επαναπροσδιορίσει το croissant, εγκαινιάζοντας παράλληλα μια νέα κατηγορία καταστημάτων στην ελληνική αγορά της εστίασης. Η ανάπτυξη του δικτύου εστιάζει σε περιοχές της Αθήνας και σε 6 επιλεγμένες περιφερειακές αγορές της Ελλάδας σε πρώτη φάση και σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού, με τους αναπτυξιακούς στόχους της εταιρείας να περιλαμβάνουν την Κύπρο και το Λονδίνο. Το σύστημα franchise του Overoll Croissanterie προσφέρει στο συνεργάτη franchisee:
• Ένα καινοτόμο concept που επαναπροσδιορίζει το croissant, δημιουργώντας μια νέα κατηγορία στην εστίαση.
• Ασυναγώνιστη ποιότητα και καινοτόμες δημιουργίες εμπνευσμένες από τη γαλλική ζαχαροπλαστική.
• Ισχυρό brand name που έχει καθιερώσει τη φήμη του καλύτερου croissant, αποτελώντας το No. 1 success story τα τελευταία δύο χρόνια στην Αθήνα.
• Πλούσια γκάμα προϊόντων που διαρκώς εμπλουτίζεται με νέες δημιουργίες, οδηγώντας σε επαναπροσέγγιση του κοινού με τον πιο δημιουργικό τρόπο.
• Κεντρική τροφοδοσία και μοντέλο απλοποιημένης λειτουργίας και χαμηλής εξειδίκευσης στο κατάστημα.
• Καινοτόμο concept που υπερβαίνει τις προκλήσεις στον κλάδο της εστίασης.
• Πολλαπλές πηγές εσόδων και πολλαπλές χρήσεις για διαφορετικά κοινά (take away, quick sit-in, delivery).
• Επιλεκτική ανάπτυξη σε καθορισμένες περιοχές και σημεία υψηλής διαχρονικής δυναμικής, διασφαλίζοντας τη διαχρονική κερδοφορία του franchisee.
• Δυναμική στρατηγική marketing, που περιλαμβάνει ετήσιο calendar με events, εισαγωγή προϊόντων, και συντονισμένες δράσεις με στόχο την επιτυχημένη διείσδυση στην τοπική αγορά.
• Αποκλειστική συνεργασία με aggregators πρωτοστατώντας σε πλατφόρμες όπως η Wolt.
• Ισχυρή μέση απόδειξη που ξεπερνά τα 10€.
• Ευέλικτο μοντέλο υψηλής παραγωγικότητας και κερδοφορίας, με ελεγχόμενα λειτουργικά έξοδα.
Το Overoll συνδυάζει αρμονικά όλα τα απαραίτητα στοιχεία για ένα επιτυχημένο concept στην κατηγορία του. Η επιχειρηματική πρόταση του Overoll Croissanterie απευθύνεται στον υποψήφιο συνεργάτη που επιθυμεί να μετατρέψει την αγάπη του για την τέχνη του croissant και τις χειροποίητες δημιουργίες σε μια κερδοφόρα επιχείρηση στον χώρο της εστίασης.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ