Είναι η Νο1 αλυσίδα κουλουριών στην Ελλάδα. Με παράδοση 3 γενεών στην αρτοποιία, τα καταστήματα Mon Kulur προσφέρουν το καλύτερο κουλούρι της αγοράς, σε συνδυασμό με εξαιρετικό καφέ από εξειδικευμένους baristi.
Όταν το παραδοσιακό κουλούρι, με τις πιο απίθανες παραλλαγές του συναντά τον πιο γευστικό και ποιοτικό καφέ, τότε τον πρώτο λόγο έχει το Mon Kulur! Πρόκειται για την πρώτη αλυσίδα κουλουριών στην Ελλάδα, με εμπειρία μισού αιώνα στον χώρο της αρτοποιίας που προσφέρει μια εξαιρετικά ολοκληρωμένη πρόταση στην αγορά κουλούρι – καφέ, συνδυάζοντας ποιότητα και πολύ φιλικές τιμές με μοναδικές συνταγές.
Με βασικούς γνώμονες την οργάνωση, τη συνέπεια και την επίμονη δουλειά, η Mon Kulur μετασχηματίζει την ιστορία της δημιουργώντας ένα concept διαχρονικό και ιδιαίτερα ελκυστικό που συνδυάζει τα 2 πιο δυναμικά προϊόντα της αγοράς σε 1 κατάστημα. Με 6 καταστήματα σε πιλοτική διαδικασία, έχει αποδείξει πως μπορεί να δίνει λύσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Γεμιστά, σουσαμένια, με σοκολάτα ή χωρίς, τα κουλούρια του Mon Kulur έχουν κατακτήσει την καρδιά μικρών και μεγάλων, που συρρέουν για το αγαπημένο τους σνακ και τον πιο γευστικό καφέ κάθε ώρα της ημέρας!
Τα Mon Kulur γνωρίζουν τη «συνταγή» για το success story των 2 επιλογών σε κουλούρι και καφέ, σε 1 κατάστημα.
Μισός αιώνας ιστορίας. προσαρμοσμένος στο σήμερα
Αν θέλαμε να περιγράψουμε κάπως την ιδρυτική ομάδα του Mon Kulur, ορισμένες από τις πρώτες λέξεις που θα μας έρχονταν στον νου είναι η παράδοση, η ιστορία και η τεχνογνωσία.
Τα δύο αδέρφια, Στάθης και Θοδωρής Καραδήμας είναι οι εμπνευστές του ισχυρού concept και αποτελούν τη 3η γενιά αρτοποιών, κουβαλώντας αναμνήσεις, εμπειρία και γνώση στον χώρο της αρτοποιίας από τον πατέρα τους. Έχοντας φούρνους σε διάφορα μέρη της Αθήνας, έχουν ψήσει κι έχουν «ψηθεί» από πολύ μικρή ηλικία, γνωρίζοντας εκ των έσω τι σημαίνει να είναι κανείς αρτοποιός κι επιχειρηματίας.
Βλέποντας τις προοπτικές εξέλιξης στον χώρο του κουλουριού, άνοιξαν 2 καταστήματα και από το 2014 ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό. Όπως οι ίδιοι τονίζουν, για την επιτυχία δεν αρκεί να μάθει κανείς την τέχνη του ζυμώματος. «Ο χώρος της γαστρονομίας εξελίσσεται καθημερινά και αν δε θες να αποτύχεις δεν πρέπει να μείνεις στάσιμος. Πρέπει να δίνεις στον καταναλωτή νέες προτάσεις», υπογραμμίζουν.
Η αγοραστική εμπειρία του Mon Kulur
Από την πρώτη κιόλας γνωριμία του με το κατάστημα, ο πελάτης καταλαβαίνει ότι στο Mon Kulur, κάτι διαφορετικό… ψήνεται! Διότι έχει τη δυνατότητα να γίνει αυτόπτης μάρτυρας στη διαδικασία παρασκευής των κουλουριών. Με τους αρτοπαρασκευαστές να πλάθουν και να ψήνουν το αγαπημένο παραδοσιακό σνακ καθημερινά στα ανοιχτά εργαστήρια των καταστημάτων, κάθε επίσκεψη μετατρέπεται σε βιωματική εμπειρία. Αυθεντικές συνταγές ετών, μετατρέπονται σε λαχταριστές ζύμες που πλέκονται «κοτσίδα» και γίνονται σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. Συνθέσεις με γλυκά υλικά, αλμυρές λιχουδιές και αρώματα που διαχέονται στον αέρα, σπάνε τη μύτη των περαστικών και τους «καλούν» να επισκεφτούν το κατάστημα και να δοκιμάσουν κάθε ξεχωριστή, τραγανή γεύση.
Η αγοραστική εμπειρία όμως δεν σταματά εκεί! Παραγγελίες σε καφέ «δίνουν και παίρνουν» από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, με τους εξειδικευμένους baristi να δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να ικανοποιήσουν κάθε ιδιαίτερη προτίμηση. Ο ανώτερης ποιότητας καφές και η εξαιρετική παρασκευή του από το έμπειρο προσωπικό, ολοκληρώνονται με την πιο γλυκιά καλημέρα, που λέγεται σε καθέναν ονομαστικά, συνδυασμένη με ένα φωτεινό χαμόγελο. Η ομάδα του Mon Kulur γνωρίζει τους πελάτες της και φροντίζει καθημερινά για την άριστη και ουσιαστική εξυπηρέτησή τους!
Παραγγελίες σε καφέ «δίνουν και παίρνουν» από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, με τους εξειδικευμένους baristi να δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό.
Αλμυρό ή γλυκό, κάθε σνακ μοναδικό!
Μια επίσκεψη στο κατάστημα αρκεί για να καταλάβει κανείς γιατί το Mon Kulur αποτελεί τον αγαπημένο γευστικό προορισμό μικρών και μεγάλων. Και τμήμα της απάντησης βρίσκεται στη μεγάλη ποικιλία από προϊόντα κάθε λογής, που καλύπτουν οποιαδήποτε ανάγκη για γλυκό ή αλμυρό σνακ και καφέ, ρόφημα ή χυμό.
Κουλούρια πολύσπορα, καλαμποκένια, τυρένια, γεμιστά με φιλαδέλφεια και γαλοπούλα και τραγανά κουλουροκριτσίνια σε τεράστια ποικιλία, όπως πολύσπορο, τυρί, ηλιόσπορο κι ελιά είναι κάποιες από τις αλμυρές επιλογές, που χορταίνουν καθημερινά… «τον κάθε πεινασμένο»! Και για συμπλήρωση της αλμυρής απόλαυσης, τι είναι αυτό που κάνει πάντοτε τη διαφορά; Φυσικά μια σοκολατένια λιχουδιά, που κολάζει! Σοκολατένιες ζύμες, γεμιστές με σοκολάτα ΙΟΝ, πεντανόστιμα cookies, brioche και κουλουροκριτσίνια με γεύση στρατσιατέλα, κάστανο ή φράουλα και μπάρες δημητριακών, είναι μόνο κάποιες από τις γλυκές προτάσεις του Mon Kulur, που κάνουν κάθε ουρανίσκο «ευτυχισμένο».
Και πάντα με τον πιο γευστικό και ποιοτικό καφέ ανά χείρας, που παρασκευάζεται από εκλεκτούς κόκκους, με χαρακτηριστικές γεύσεις και αρώματα, φρεσκοστυμμένους χυμούς και ροφήματα, ο πελάτης ολοκληρώνει τη γευστική του απόλαυση.
Επενδύοντας στην ποιότητα
Το δίκτυο της Mon Kulur στοχεύει πάντοτε στην κορυφή. Και την κατακτά! Επενδύοντας σε μηχανήματα καφέ τελευταίας τεχνολογίας, στην πλήρη και ολοκληρωμένη εκπαίδευση του προσωπικού και χρησιμοποιώντας καθημερινά τις πιο φρέσκες και αγνές πρώτες ύλες, αποδεικνύει ότι κάθε κατάστημα Mon Kulur συνυφαίνεται με την εξαιρετική γεύση και την άριστη ποιότητα.
Όλα τα προϊόντα καταναλώνονται αυθημερόν, χωρίς τίποτα να φυλάσσεται για την επόμενη μέρα. Έτσι, στην πιο τραγανή ή στην πιο αφράτη, αλμυρή και σοκολατένια του εκδοχή, το κουλούρι και τα λοιπά προϊόντα παραμένουν φρέσκα, υγιεινά και γευστικά. Η ίδια έμφαση δίνεται και στον καφέ, καθώς τα σύγχρονα μηχανήματα διαθέτουν μύλους άλεσης υψηλής ποιότητας, σωστή ρύθμιση θερμοκρασίας νερού και άλλους παράγοντες, που διασφαλίζουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Διαχρονική κι επικερδής πρόταση για τον franchisee
Η επένδυση στο Mon Kulur αποτελεί επιχειρηματική πρόταση με πολλαπλά οφέλη για τον συνεργάτη- franchisee. Πρόκειται για ένα διαχρονικό concept, που υποστηρίζεται με όλες τις απαραίτητες υποδομές από το δίκτυο, οδηγώντας στην επιτυχία. Η αλυσίδα παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση και πλήρη υποστήριξη στους συνεργάτες της, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ενιαία εικόνα και λειτουργία μεταξύ των καταστημάτων.
Πρόκειται για ένα δοκιμασμένο μοντέλο, προϊόν τεχνογνωσίας κι εμπειρίας. Οι άνθρωποι της Mon Kulur καθοδηγούν τον μελλοντικό συνεργάτη σε θέματα που αφορούν στη σωστή τοποθεσία και τον κατάλληλο εξοπλισμό, καθώς το δίκτυο περιβάλλεται από ένα πλαίσιο απόλυτης οργάνωσης και σωστών διαδικασιών. Ο συνεργάτης- franchisee καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε 3 τύπους καταστημάτων κι ευέλικτο ωράριο, ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς. Την ίδια στιγμή, η Mon Kulur εκπαιδεύει το προσωπικό του καταστήματος, παρέχει έμπειρο αρτεργάτη, καθώς και αναλυτικά εγχειρίδια και συνταγολόγια. Έτσι, το άνοιγμα ενός καταστήματος γίνεται πολύ εύκολη υπόθεση και μπορεί να υλοποιηθεί μόλις σε διάστημα 2 μηνών, με οργάνωση, ασφάλεια κι επιτυχία.
Τα Mon Kulur γνωρίζουν τη «συνταγή» για το success story των 2 επιλογών σε κουλούρι και καφέ, σε 1 κατάστημα. Δίνοντας γευστικές λύσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ σε πολύ προσιτές τιμές, αποτελούν σημείο συνάντησης πολλαπλών κοινών και πηγή πολλαπλών εσόδων για τον συνεργάτη- franchisee.
-
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
- Tηλ: 210 6756200
- Fax: 210 6752864
- E-mail:
- Υπεύθυνος Ανάπτυξης: THE FRANCHISE CO.
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Μέσο μέγεθος καταστήματος: 50 - 60 τ.μ.
- Μέσο Ύψος Επένδυσης: €65.000
- Entry fee: €15.000
- Royalties: 3%
-
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
- Αριθμός Εταιρικών Καταστημάτων: 4 (3 εταιρικά καταστήματα + 1 εκπαιδευτικό κέντρο)
- Αριθμός Καταστημάτων Franchise: 8
- Συνολικός Αριθμός Καταστημάτων: 12
- Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising: 2014 / 2019
- Προέλευση: Ελλάδα
- Eμπειρία franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
- Αυτοαπασχόληση franchisee: Κρίνεται απαραίτητη
- Aναπτυξιακοί στόχοι: Αττική, Θεσσαλονίκη, μεγάλες περιφερειακές πόλεις, νησιά
- Διεθνείς Aναπτυξιακοί στόχοι: Κύπρος
- Περισσότερες πληροφορίες: