Αρχική Ειδικές εκδόσειςΕπιχειρηματικές προτάσεις Mailo’s The Pasta Project: Ηγέτης στο street food και τη φρέσκια pasta

Mailo’s The Pasta Project: Ηγέτης στο street food και τη φρέσκια pasta

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Το Mailo’s The Pasta Project είναι από τα πιο επιτυχημένα και ταχέως αναπτυσσόμενα δίκτυα της ελληνικής street food αγοράς, καθώς έχει φέρει καινοτόμα δεδομένα, συνδυάζοντάς τα με την αγαπημένη παράδοση της φρέσκιας pasta. Σύντομα, έγινε το top talk of the town και ως εκ τούτου, η ανάπτυξή του δεν άργησε να ξεκινήσει. Μέσα από ένα ισχυρό και οργανωμένο σύστημα franchise, το οποίο μέχρι στιγμής μετράει ήδη 21 εν λειτουργία καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, με πλάνο τα 24 μέχρι το τέλος του έτους, έχει γίνει ένα ελκυστικό μοντέλο επένδυσης στην αγορά της εστίασης.

mailos logoΜέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχει επιτύχει να αναβαθμίσει την έννοια του street food στην Ελλάδα τροποποιώντας τον γαστρονομικό της χάρτη.Το Mailo’s The Pasta Project είναι από τις πιο αποτελεσματικές επιλογές για όποιον franchisee επιθυμεί να γίνει μέρος μιας κερδοφόρας επιχείρησης που βγαίνει νικήτρια στην άκρως ανταγωνιστική αγορά της εστίασης. Ο Νίκος Μουτσουρούφης, εμπνευστής της ιδέας, έχοντας δουλέψει σε μεγάλα εστιατόρια σε Αθήνα και Λονδίνο, θέλησε να δημιουργήσει ένα pasta concept που θα εκτόξευε την κουλτούρα του street food. Έτσι, το Mailo’s, πήρε σάρκα και οστά.

mailos franchisee chalandri

Ήδη έχουμε αποκτήσει σταθερούς πελάτες που μας επιλέγουν ξανά και ξανά για να βιώσουν τη μοναδική Mailo’s εμπειρία.

Ιάσωνας Κονιδάρης, Franchisee Mailo’s στο Χαλάνδρι

Το Mailo’s όμως δεν είναι ένα απλό street food pasta project. Οι επισκέπτες του, βιώνουν μια μοναδική απολαυστική εμπειρία, αποτέλεσμα των πρωτότυπων και ποιοτικών ζυμαρικών, της νεανικής και σύγχρονης ατμόσφαιρας και φυσικά τα αρώματα της φρέσκιας pasta και sauce που σκεπάζουν όλο τον χώρο. Μάλιστα, στο κατάστημα υπάρχει μηχανή δημιουργίας pasta η οποία λειτουργεί ακατάπαυστα και είναι σε σημείο του καταστήματος το οποίο επιτρέπει στον πελάτη να γίνει μέρος της παρασκευής, καθώς μπορεί να βλέπει όλη τη διαδικασία παραγωγής να συντελείται μπροστά στα μάτια του.

Παραδείγματα Mailo ’s επιτυχίας

mailos franchise pasta boxesΟ Ιάσωνας Κονιδάρης και ο Παναγιώτης Μπαφατάκης, είναι τα πρόσωπα πίσω από τα Mailo’s στο Χαλάνδρι και τη Νέα Σμύρνη αντίστοιχα. Μέσα από την ιδέα που πρεσβεύει η εταιρεία, αναγνώρισαν τον εαυτό τους και δε δίστασαν να κάνουν το επιχειρηματικό βήμα που θα τους αναβάθμιζε τη ζωή.
Ο Ι. Κονιδάρης, franchisee του Mailo’s The Pasta Project στο Χαλάνδρι, ερχόμενος από τον χώρο της Νεοϋορκέζικης εστίασης, θέλησε να ανοίξει το δικό του κατάστημα με βάση την pasta, το οποίο θα ξεχώριζε στην περιοχή του. Έτσι, επένδυσε σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα franchise, αυτό του Mailo’s, το οποίο του εξασφαλίζει άμεση επιτυχία και κερδοφορία με χαμηλό λειτουργικό κόστος παράλληλα. «Το Franchising στις μέρες μας είναι μια αρκετά καλή λύση για έναν νέο επιχειρηματία. Έχοντας τη στήριξη και τη συνεχή
καθοδήγηση μιας εταιρείας, σε βοηθάει βήμα-βήμα, ώστε να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις προσδοκίες των πελατών. Και κάπως έτσι εμφανίστηκε μια νέα και φρέσκια πρόταση για τον καταναλωτή, όπως είναι το Μailo’s The Pasta Project. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, δεν υπήρχε λόγος να ανταγωνιστώ μια τέτοια ιδέα».

mailos nea smirni franchise

Οι καταναλωτές πάνε στοχευμένα σε ένα κατάστημα Mailo’s.

Παναγιώτης Μπαφατάκης, Franchisee Mailo’s στη Νέα Σμύρνη

Αποδοχή από την τοπική αγορά

Όπου κι αν ανοίξει ένα κατάστημα Mailo’s η αποδοχή και η αγάπη του κόσμου είναι άμεση. Όλοι θέλουν να έχουν ένα Mailo’s στη γειτονιά τους. «Νομίζω πως η τοποθεσία έκανε τη διαφορά. Πάρθηκε η καλύτερη απόφαση με το να απομακρυνθούμε λίγο πιο έξω από την αγορά του Χαλανδρίου, δίνοντας στον καταναλωτή αρκετό χώρο να απολαύσει τα ποιοτικά μας ζυμαρικά, ειδικά στη μετά Covid-19 εποχή. Το Χαλάνδρι πάντα ήταν μια γειτονιά που συνδυάζει όλες τις κουζίνες, όμως έλειπε η fresh pasta και αυτή την ανάγκη ήρθε να καλύψει το Mailo’s. Συνήθως το επιλέγουν όσοι αγαπούν τα ζυμαρικά, δηλαδή, ουσιαστικά όλοι! Συναντάμε άτομα από 16-60 χρονών, εργαζόμενους, νεολαία, ζευγάρια, οικογένειες με παιδιά. Αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο, να μπορείς να απευθύνεσαι σε ένα ευρύ κοινό».

mailos halandri

Περάσατε από εκπαίδευση πριν το άνοιγμα του καταστήματός σας;

Υπήρξε εκπαίδευση 4 εβδομάδων αναφορικά με τη φιλοσοφία και την παραγωγική διαδικασία για όλο το προσωπικό.
Καθώς έχω εμπειρία στην εστίαση, λόγω επαγγέλματος, εκπαιδεύτηκα και εγώ μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων. Μία επίσκεψη στο κατάστημα αρκεί,
ώστε να δείτε την εξυπηρέτηση που παρέχουμε. Η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού από την εταιρεία, μαζί με το συνεχόμενο coaching από εμένα, καθιστά το προσωπικό ικανό να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε προσδοκία των πελατών μας, να εξηγήσουν το μενού και να προτείνουν έξτρα «πινελιές» που θα απογειώσουν τη γεύση.
Γι’ αυτό και ήδη έχουμε αποκτήσει σταθερούς πελάτες που μας επιλέγουν ξανά και ξανά για να βιώσουν τη μοναδική Mailo’s απολαυστική εμπειρία.

mailos chalandri franchise pasta project 

Pasta Project για όλους

Ο κύριος Παναγιώτης Μπαφατάκης, franchisee του Mailo’s στη Νέα Σμύρνη, βρίσκεται στον χώρο της εστίασης για περίπου 20 χρόνια, τόσο ως επιχειρηματίας, όσο και ως υπάλληλος στα καταστήματα του πατέρα του. Από την πρώτη κιόλας στιγμή κατάλαβε πως η επένδυση σε ένα κατάστημα Mailo’s είναι μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία για κάποιον που έχει μεράκι να ξεχωρίσει. Και δεν έκανε λάθος. Τον Σεπτέμβριο του 2021, άνοιξε το πρώτο του κατάστημα και αυτή τη στιγμή έχει ήδη προχωρήσει στη λειτουργία του δεύτερου καταστήματός του.
Αναφέρει πως οι καταναλωτές πηγαίνουν στοχευμένα σε ένα κατάστημα Mailo’s, καθώς το κοινό πλέον το ξεχωρίζει και το αναγνωρίζει ανάμεσα σε πολλά καταστήματα street food. Η συνταγή της επιτυχίας που ξεκίνησε από το αρχικό κατάστημα στο Κολωνάκι, επαναλαμβάνεται με αμείωτο ρυθμό και στα καταστήματα franchise. «Πάντα στην αγορά, κάποιος παρασέρνει κάποιον άλλο. Θα έρθει στο κατάστημα ο έφηβος, ο φοιτητής, ο οποίος στη συνέχεια προσκαλεί και τον γονέα του να δοκιμάσει τις φανταστικές χειροποίητες δημιουργίες του Μailo’s!
Έτσι, όλοι έρχονται στον χώρο μας γιατί η αγάπη για τα ζυμαρικά, ασφαλώς και δεν έχει ηλικία![…] Δεν είναι πως φτιάχνουμε απλώς ζυμαρικά και τα προσφέρουμε. Έχει αλλάξει όλη τη φιλοσοφία του ζυμαρικού».
Η επιτυχία του συστήματος franchise οφείλεται στη μελέτη και την εφαρμογή μιας πολύ δυνατής στρατηγικής, πριν την έναρξη της ανάπτυξης του δικτύου. Το Mailo’s χρησιμοποιεί μια marketing στρατηγική η οποία εξασφαλίζει το brand awareness και τη δικτύωσή του με ένα ευρύ και πιστό κοινό που ανανεώνεται συνεχώς.

{gallery}mailo{/gallery}

Σύγχρονη επιχειρηματική πρόταση

MAILOS THE PASTA PROJECT358Το concept του Mailo’s είναι φρέσκο και καινοτόμο και διαθέτει μια δυναμική στρατηγική ανάπτυξη, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό στους franchisees. Όπως επισημαίνει ο κύριος Ορέστης Ρουσόπουλος, Managing Partner της THE FRANCHISE CO. «το Mailo’s ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή που κινείται, που θέλει να έχει την ευκαιρία να απολαύσει φρέσκα ζυμαρικά στη βόλτα, στο αυτοκίνητο, στην πλατεία κ.λπ.
Η ισορροπία πωλήσεων που σημειώνει ανά ώρα, δίνει τη δυνατότητα να διεισδύει σε πολλαπλές ζώνες της ημέρας, μεγιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τόσο την παραγωγικότητα όσο και την κερδοφορία».
Για την επιτυχημένη του πορεία, τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει και τις λειτουργίες που έχει αναπτύξει στο franchising, το Mailo’s The Pasta Project κατέκτησε το βραβείο GOLD WINNER FOOD & BEVERAGE SERVICES FRANCHISE, στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2022. Το βραβείο επίσης αναγνωρίζει το καινοτόμο μοντέλο συνεργασίας, την πρωτοπόρα πολυεπίπεδη στρατηγική ανάπτυξης, τη δημιουργία αξίας προς όφελος τόσο της εταιρείας και των franchisees όσο και της ελληνικής οικονομίας, συνολικά.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ