Αρχική Ειδικές εκδόσειςΕπιχειρηματικές προτάσεις CINQUE WINE DELI BAR: Μια ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωσίας

CINQUE WINE DELI BAR: Μια ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωσίας

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Το Cinque, αποτελεί μια πρωτότυπη πρόταση καθώς συνδυάζει το εκλεκτό κρασί με την προσιτή πολυτέλεια εναρμονισμένα πλήρως με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται για ένα επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο αποφέρει υψηλή κερδοφορία μέσω ενός διαφοροποιημένου και ευέλικτου concept, κατάλληλο για όποιον συνεργάτη franchisee θέλει να αφήσει το σημάδι του στον χώρο της εστίασης.

Μια από τις σύγχρονες ανάγκες στη μεγάλη αγορά «ψυχαγωγία – εστίαση» ήρθε να καλύψει με πρωτότυπο τρόπο το Cinque Wine Deli Bar. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, τα μέλη της οποίας διαθέτουν πολυετή εμπειρία στον χώρο του κρασιού. Ο κύριος Γρηγόρης Πρασσάς και η κυρία Ευαγγελία Τσέλιου αποφάσισαν να συνδυάσουν το πάθος και την εξειδίκευσή τους για να δημιουργήσουν το Cinque, ένα πρωτότυπο wine bar που προσφέρει μοναδικές γευστικές και όχι μόνο, στιγμές στον επισκέπτη. Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του πρωτοποριακού concept βρίσκεται η δημιουργία μιας νέας εμπειρίας μέσα από το ταξίδι γνώσης και διασκέδασης στην Ελλάδα του κρασιού και της κουλτούρας του. Στο Cinque γινόμαστε κοινωνοί της τεράστιας ελληνικής παράδοσης στον κλάδο και αυτό μέσα στο κατάστημα, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούμε.

cinque wine deli bar

cinque logo 300Στόχος του Cinque είναι ο επισκέπτης, είτε είναι νέος στον χώρο του κρασιού, είτε γνώστης, να βιώσει ένα νέο ταξίδι που θα του ανοίξει νέους ορίζοντες και θα τον ταξιδέψει.

cinque best wine bar athens
Νέοι ορίζοντες στο wine tasting

Το Cinque, είναι ένα μοναδικό κέντρο γευσιγνωσίας κρασιών όπου η δοκιμή κρασιών, αποκτά άλλο νόημα. Μια επίσκεψη στο Cinque αρκεί για να καταλάβει κανείς πως δεν πρόκειται απλά για άλλο ένα wine bar.
Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα, πέρα από το να γευτεί μοναδικά κρασιά, προερχόμενα από εκλεκτούς παραγωγούς και αμπελώνες, να μάθει από το εξειδικευμένο προσωπικό τις ιστορίες που κρύβει καθένα από αυτά. Λειτουργεί, ως συνδετικός κρίκος μεταξύ του παραγωγού και του επισκέπτη, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας. Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν θα ήταν εφικτό να επιτύχει εάν δεν δινόταν ιδιαίτερη βάση στη φιλοξενία. Στόχος του Cinque είναι ο επισκέπτης, είτε είναι νέος στον χώρο του κρασιού, είτε γνώστης, να βιώσει ένα ταξίδι που θα του ανοίξει νέους ορίζοντες και θα τον ταξιδέψει. Απευθύνεται σε ένα πιστό κοινό που συνεχώς ανανεώνεται: σε αυτούς που θέλουν να βιώσουν την προσιτή πολυτέλεια κάνοντας μια χαλαρή βόλτα στους δρόμους της Αθήνας, σε αυτούς που χρειάζονται μια ξεκούραστη έξοδο μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, στους τουρίστες που έρχονται για να θαυμάσουν τις ομορφιές της Ελλάδας. Ουσιαστικά, το Cinque είναι για όλο τον κόσμο που επιθυμεί να ζήσει κάτι ξεχωριστό μέσα στην καθημερινότητά του.

cinque athens best wine bar

Γαστρονομική και ψυχαγωγική εμπειρία

Στο Cinque μπορεί κανείς να βρει πάνω από τριάντα ετικέτες κρασιών. Κάθε κρασί, προέρχεται από εκλεκτούς ελληνικούς αμπελώνες από κάθε άκρη της Ελλάδας, οι οποίοι αποδίδουν με ιδιαίτερες γεύσεις. Φυσικά, κανείς δεν πρέπει να παραλείψει να δοκιμάσει και τα πεντανόστιμα εδέσματα που συνοδεύουν τα κρασιά. Πλατώ με ποικιλία αλλαντικών, τυριών, φρούτων, λαχανικών, ξηρών καρπών και χειροποίητων chutney, συνοδεύουν τα ξεχωριστό κρασιά του Cinque οδηγώντας τον επισκέπτη σε νέα γευστικά μονοπάτια. Οι πρώτες ύλες διαλέγονται με αυστηρά κριτήρια ποιότητας ώστε να συνθέτουν γευστικές πανδαισίες που ο πελάτης θα θέλει να γεύεται ξανά και ξανά.

athens the best wine bar

Η διαφοροποίηση του Cinque αποδεικνύεται με κάθε τρόπο. Δεν του αρέσει να επαναπαύεται στις δάφνες του και γι’ αυτό βρίσκει συνεχώς νέους τρόπους για να κρατάει ενεργό και θερμό τον επισκέπτη του, προσφέροντας διαρκώς καινούρια βιωματικά ταξίδια. Έτσι λοιπόν, όποιος επισκεφτεί το Cinque έχει την ευκαιρία να ζήσει μοναδικές ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εμπειρίες μέσα από την τεχνολογία που προσφέρει η Virtual Reality. Πιο συγκεκριμένα, έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε διάφορους αμπελώνες και να βιώσει εικονικά τη διαδικασία που γίνεται σε ένα οινοποιείο, φέρνοντας ακόμα πιο κοντά τον επισκέπτη με την παραγωγή και το κρασί που πίνει.

Το Cinque αποτελεί μια καινοτόμο και ευέλικτη ιδέα που προσφέρει στους επισκέπτες ποιοτικά κρασιά, χαλαρωτική ατμόσφαιρα και μια πολιτιστική εμπειρία.

Cinque: Πρόταση που ξεχωρίζει

Το Cinque αποτελεί το ιδανικό concept για τον franchisee που θέλει να εισχωρήσει στην αγορά της εστίασης και να κάνει τη διαφορά με το συγκεκριμένο πρωτότυπο wine bar. Ο νέος franchisee πρέπει να έχει όρεξη για τη δουλειά, να αγαπάει τη κουλτούρα του καλού κρασιού και να γνωρίζει τα εδέσματα με τα οποία αναδεικνύεται στο βέλτιστο η γεύση του κάθε κρασιού.cinque wine barΜε άλλα λόγια, θα πρέπει να γίνει μέρος του ταξιδιού, να διαισθανθεί τη μοναδικότητά του και στη συνέχεια να μπορέσει να την επικοινωνήσει και με τον πελάτη.
Γιατί κανείς να επιλέξει να συνεργαστεί με το Cinque; Η απάντηση είναι απλή. Θα γίνει μέρος ενός πρωτότυπου και ιδιαίτερα διαφοροποιημένου concept, που εστιάζει στην ανάδειξη των ελληνικών κρασιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, συνδυασμένα με ξεχωριστές γεύσεις που συνοδεύουν και τονίζουν τη μοναδικότητά τους.
Στην ουσία το Cinque αποτελεί μια καινοτόμο και ευέλικτη ιδέα που προσφέρει στους επισκέπτες ποιοτικά κρασιά, χαλαρωτική ατμόσφαιρα και μια πολιτιστική εμπειρία όπως κανένας ανταγωνιστής στον χώρο.

{gallery}cinque-wine{/gallery}
Αναλυτικότερα, ο νέος – συνεργάτης franchisee του Cinque, επωφελείται από πολλές παροχές που προσφέρει η μητρική εταιρεία:

  • Εξειδικευμένο προϊοντικό μείγμα, το οποίο αναδεικνύει τη μοναδικότητα των ελληνικών κρασιών και των εδεσμάτων που τα συνοδεύουν. Όλα τα προϊόντα επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια, εξασφαλίζοντας την άριστη ποιότητά τους καθώς οι προμηθευτές που επιλέγονται είναι συνυφασμένοι με την αξιοπιστία και τη φρεσκάδα.
  • Πλήρως αναγνωρίσιμο brand name που εδώ και 7 χρόνια ηγείται στην αγορά. Αποτέλεσμα αυτού, η δημιουργία πιστού πελατολογίου, το οποίο
    συνεχώς ανανεώνεται. Είναι η πρώτη επιλογή τόσο του εγχώριου όσο και του τουριστικού κοινού.
  • Παροχή όλης της τεχνογνωσίας που απαιτείται για τη δημιουργία του δικού του καταστήματος. Η ομάδα του Cinque έχει σχεδιάσει ένα πλήρες
    πρόγραμμα εκπαίδευσης τόσο για το προσωπικό, όσο και για τον ίδιο τον franchisee, ώστε να καλύπτεται όλο το φάσμα λειτουργίας της επιχείρησης.
  • Ολοκληρωμένο επιχειρηματικό μοντέλο. Υπάρχουν πέντε τύποι καταστημάτων οι οποίοι προσαρμόζονται τόσο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, όσο και στην τουριστική ζήτηση του Cinque.
  • Υποστήριξη και προώθηση των νέων καταστημάτων μέσα από στρατηγικές μάρκετινγκ (Social Media, Sponsorship κ.λπ.).
  • Απλουστευμένα εγχειρίδια λειτουργίας, που προτυποποιούν όλες τις διαδικασίες του καταστήματός.

CINQUE WINE BAR358To Cinque δεν ήρθε απλά για να μείνει στην πόλη, αλλά για να ταξιδέψει όπου οι άνθρωποι μοιράζονται το πάθος για το κρασί, την αισθητική και τη γενναιόδωρη φιλοξενία.
Το Cinque αναδείχθηκε νικητής στα The Franchise Success Awards για το 2022 στην κατηγορία FRANCHISE BUSINESS MODEL INNOVATION, τόσο για τη μοναδικότητα και τη καινοτομία του project όσο και για τη συμβολή του στον επιχειρηματικό κλάδο. Πρόκειται για μια επιχειρηματική ιδέα που όμοιά της δεν υπάρχει στον χώρο της εστίασης, καθώς αφομοιώνει όλες τις νέες τάσεις και εξελίξεις στον τομέα της, προσφέροντας ένα ποικιλόμορφο και ποιοτικό πλέγμα υπηρεσιών που το καθιστούν πρωτοπόρο στην αγορά.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ