Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις «Υποστήριξη, διαφάνεια και αξιοπιστία, αξίες που χαρακτηρίζουν τη συνεργασία με τη Volton»

«Υποστήριξη, διαφάνεια και αξιοπιστία, αξίες που χαρακτηρίζουν τη συνεργασία με τη Volton»

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Η Volton είναι μια δυναμική ελληνική Εταιρεία που εξελίσσεται συνεχώς, μέλος ενός ισχυρού επιχειρηματικού Ομίλου που δραστηριοποιείται στον χώρο της ναυτιλίας, των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας. Αυτή τη στιγμή, αριθμεί 35 καταστήματα και συνεχίζει δυναμικά την ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα μέσω συνεργασιών franchise. Συνομιλήσαμε με τον Νίκο Καραφώτη, Retail Sales Director της Volton, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόταση franchise, τα οφέλη των συνεργατών αλλά και τα πλάνα ανάπτυξης της εταιρείας κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.

volton franchise
Η αγορά της ενέργειας, τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει εντυπωσιακή ανάπτυξη. Κατά την άποψή σας ποιες είναι οι τάσεις στον χώρο και ποιες οι ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή;

Η ενέργεια υπάρχει σε κάθε νοικοκυριό και η απελευθέρωση της αγοράς της, έφερε την ανάπτυξη στους παρόχους. Η προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, τα φυσικά σημεία αλλά και τα συνδυαστικά πακέτα υπηρεσιών είναι οι τάσεις που θα οδηγήσουν τα επόμενα χρόνια τους παρόχους ενέργειας στην κάλυψη των αναγκών του σύγχρονου καταναλωτή.

Ποιες πρακτικές ακολουθήσατε, ώστε να φτάσετε σε αυτό το αποτέλεσμα;

Η εξαγορά της ΚΕΝ από την Volton αλλά και η ανάπτυξη νέων καταστημάτων σε περιοχές με μεγάλη πληθυσμιακή κάλυψη, μας έφερε στο σημερινό αποτέλεσμα. Η γρήγορη ένταξη των καταστημάτων ΚΕΝ στο δίκτυο της Volton, μας έφερε γρήγορα με φυσική παρουσία, κοντά στους καταναλωτές μας.

volton franchise proionta ilektrikis energeias

Πώς προσαρμόστηκε η Volton στα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία;

Από την πρώτη στιγμή, βασικός άξονας για εμάς ήταν η ασφάλεια τόσο του προσωπικού των καταστημάτων μας όσο και τον καταναλωτών μας. Δημιουργήθηκαν σε πολύ μικρό χρόνο διαδικασίες που επέτρεψαν στους πελάτες μας να εξυπηρετηθούν ακόμα και από απόσταση χωρίς να απαιτείται φυσική επαφή έστω και για υπογραφή.

Είναι προφανές ότι η θεματική του «ψηφιακού μετασχηματισμού» αποκτάει σήμερα ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον για τις μικρές επιχειρήσεις. Είναι γεγονός επίσης, πως οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις προσφέρουν καινούργιες τεχνικές δυνατότητες και επιχειρηματικές ευκαιρίες.

volton katasthma franchise

Για ποιον λόγο να επενδύσει κάποιος στην πρόταση franchise της Volton; Ποια τα οφέλη του;

Στα καταστήματα Volton το καταναλωτικό κοινό μπορεί να εξυπηρετηθεί, να ολοκληρώσει την εξόφληση λογαριασμών και να βρει ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, καθώς και Smarthome συσκευές, περιφερειακά προϊόντα και έξυπνα gadgets.  

Προσπαθήσαμε να απαντήσουμε σε τρία βασικά «γιατί»:

  • Γιατί η Volton κάνει τα πράγματα εύκολα για τον συνεργάτη.
  • Γιατί η Volton θα βρίσκεται πάντα δίπλα του και τα στελέχη της εταιρείας θα προσφέρουν την υποστήριξη, την εκπαίδευση και την τεχνογνωσία που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επιχείρησης.
  • Γιατί η Volton εμπλουτίζει διαρκώς το χαρτοφυλάκιο της με νέες υπηρεσίες και προϊόντα που προσφέρουν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και κερδοφορίας τόσο για την ίδια όσο και για εκείνον.

Βασικός μας στόχος είναι η διαφοροποίηση από τις υπόλοιπες εταιρείες ενέργειας, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα καταστημάτων λιανικής, με βασική υπηρεσία τα προϊόντα ενέργειας.

volton ilektriki energeia franchise

Ποιο είναι το ιδανικό προφίλ του υποψήφιου συνεργάτη – franchisee; Είναι απαραίτητο να έχει εμπειρία στον χώρο της ενέργειας;

Η υποστήριξη, η διαφάνεια και η αξιοπιστία είναι ούτως ή άλλως αξίες που χαρακτηρίζουν την πρακτική και τη λειτουργία της εταιρείας. Οι άνθρωποι που ανήκουν στο παραπάνω κοινό, θεωρούνται εν δυνάμει συνεργάτες του δικτύου αρκεί να πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο δίκτυο καταστημάτων Volton. Αποτελεί βασική επιδίωξη να αντιληφθούμε από κοινού με τον υποψήφιο συνεργάτη, εάν του ταιριάζει η συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σε κάθε περίπτωση το πλαίσιο συνεργασίας της Volton έχει ως βασική αρχή μια αμφίδρομη σχέση, όπου και οι δυο πλευρές θα είναι κερδισμένες. Οι συνεργάτες οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο δίκτυο θα πρέπει να διαθέτουν κυρίως εμπορικό και επιχειρηματικό όραμα, κουλτούρα με επίκεντρο την εξυπηρέτηση του πελάτη και την οικονομική δυνατότητα να επενδύσουν σε ένα κατάστημα.

Η επιτυχία της Volton οφείλεται στο μείγμα που έχει δημιουργήσει και αυτό δεν είναι άλλο από μία ολοκληρωμένη, ολιστική πλαισίωση του υποψηφίου συνεργάτη, εντάσσοντάς τον σε τομείς που ίσως να μην έχει ασχοληθεί στο παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση, η δική του ετοιμότητα αποτελεί τη δική μας δέσμευση. 

Κατά τη γνώμη σας, τι θα πρέπει να προσέξουν οι νέοι franchisees στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον;

Η επιτυχία κρίνεται από το αν ο franchisee έχει κατανοήσει και κυρίως ενστερνισθεί το επιχειρηματικό μοντέλο και το εκάστοτε concept. Εκ των πραγμάτων όμως, είναι απαραίτητο να βρίσκεται σε ετοιμότητα, εγρήγορση και σωστή ενημέρωση, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις συνεχείς αλλαγές του οικονομικού του περιβάλλοντος.

Τι περιλαμβάνουν τα πλάνα ανάπτυξης της Volton κατά το προσεχές χρονικό διάστημα;

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας, στόχος είναι η οργανική ανάπτυξη και η αύξηση της παραγωγικότητας. Το δίκτυο στην Ελλάδα θα θεωρείται ώριμο όταν το “footprint” εξυπηρετεί πλήρως τα πρότυπά μας απέναντι στη σωστή και μεθοδική εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Μάθε περισσότερα για την πρόταση franchise της Volton, εδώ.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ