Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις «Το Zimari είναι μια καλή επένδυση, μια έξυπνη επιχειρηματική πρόταση»

«Το Zimari είναι μια καλή επένδυση, μια έξυπνη επιχειρηματική πρόταση»

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Εδώ και 4 μήνες, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, πάνω στην λεωφόρο Αλεξάνδρας το νέο κατάστημα του δικτύου Zimari μαγνητίζει τους περαστικούς με τις μεθυστικές του μυρωδιές και αποτελεί μια ευχάριστη στάση για καφέ και σνακ.

Ο ιδιοκτήτης/ franchisee του καταστήματος, Γιώργος Ρέπας, γνωρίζει από πρώτο χέρι την φιλοσοφία του συστήματος  Zimari καθώς για χρόνια υπήρξε barista και στη συνέχεια υπεύθυνος σε καταστήματα της αλυσίδας. Έχοντας εμπειρία 20 χρόνων στο χώρο της εστίασης, αποφάσισε να αποκτήσει το δικό του κατάστημα και να επενδύσει στο σύστημα Zimari

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να ανοίξετε το δικό σας κατάστημα Zimari;

Ανήκω στο δυναμικό της εταιρείας τα τελευταία 5 χρόνια, έχοντας διαφορετικούς ρόλους. Κάποια στιγμή θέλησα να προχωρήσω επαγγελματικά και εφόσον γνώριζα πως λειτουργεί η εταιρεία, αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα και να ανοίξω το δικό μου κατάστημα.

zimari aleksandras

Τι διαφορετικό έχει το Zimari σε σχέση με αντίστοιχα καταστήματα του ανταγωνισμού;

Το Zimari είναι ένα προσεγμένο μαγαζί με ωραία ατμόσφαιρα και ωραίο design. Στο δικό μας κατάστημα που είναι το μικρό format, ο κόσμος έρχεται παίρνει κάτι και φεύγει, παρατηρούμε ότι του αρέσει το μοντέρνο μας στήσιμο. Το προσέχουν όταν περνούν απέξω. Οπότε αυτό είναι ένας λόγος. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει σίγουρα το προϊόν που προσφέρουμε. Το Zimari καθημερινά προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας από πρώτες ύλες που διαλέγονται προσεκτικά. Και τέλος, όσο σημαντική είναι η επιλογή των υλικών άλλο τόση σημαντική είναι η σωστή επιλογή προσωπικού που στελεχώνει το κατάστημα ώστε ο πελάτης να βιώνει μια όμορφη εμπειρία.

Εμείς καλύπτουμε την καθημερινή στάση του καταναλωτή

 Ποια ήταν η διαδικασία που ακολουθήσε η εταιρεία μέχρι να ανοίξει το κατάστημα σας; Και μέρα σε πόσο χρόνο το κατάστημα ήταν έτοιμο για λειτουργία

Αρχικά αφού καταλήξαμε στο σημείο, βρήκαμε μαζί το χώρο. Λόγω κορονοϊού αργήσαμε να ανοίξουμε ενώ θα μπορούσε να γίνει σε 2 μήνες . Έτσι ανοίξαμε στους 4 μήνες. Στο διάστημα αυτό βρέθηκε το προσωπικό και εκπαιδεύτηκε. Αν και υπάρχει πρόγραμμα εκπαίδευσης, δεν χρειάστηκε να εκπαιδευτώ καθώς γνώριζα πως λειτουργεί ένα κατάστημα Zimari.

Για ποιο λόγο επιλέξατε αυτό το σημείο;

Ψάχναμε κάτι στο κέντρο. Θέλαμε ένα μικρό κατάστημα που να είναι πέρασμα. Αν και έχουμε κοντά και άλλο κατάστημα, δεν έχουμε θέματα ροής καθώς πιστεύω ότι το ένα κατάστημα βοηθά το άλλο. Ο κόσμος γύρω-γύρω μας γνωρίζει οπότε έρχεται. Είναι διαφορετικό το format του άλλου καταστήματος οπότε άλλη η εμπειρία  και οι ανάγκες που καλύπτει. Εδώ είναι take away και delivery. O κόσμος εδώ περνάει, σταματάει, παίρνει ένα καφέ και μια τυρόπιτα και συνεχίζει την βόλτα του ή πάει στη δουλειά του. Εμείς αυτό καλύπτουμε. Την καθημερινή στάση του καταναλωτή.

Ποια υποστήριξη έχετε λάβει από την εταιρεία;

Σε όλα τα επίπεδα με βοηθάει η εταιρεία. Από την αρχή πριν ανοίξει το κατάστημα αλλά και μέχρι σήμερα με συμβουλές και συχνή επικοινωνία. Επειδή εγώ ήμουν μέλος της εταιρείας ξέρω πως να «τρέξω» ένα κατάστημα. Βέβαια τώρα είναι διαφορετικά με άλλες ευθύνες. Η εταιρεία όμως είναι δίπλα με στηρίζει και με καθοδηγεί.

Αν κάποιος θέλει να απασχοληθεί στο χώρο της εστίασης, τότε το Zimari είναι μια πραγματική επιχειρηματική ευκαιρία

Ποια είναι τα σχόλια του κόσμου;

Ο κόσμος μας υποδέχτηκε πολύ καλά. Το γνώριζε ούτως ή άλλως το Zimari . Τα προϊόντα μας, ο καφές και η καλή μας διάθεση ελκύουν το κόσμο. Εκτός από τα ποιοτικά προϊόντα, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η επαφή με τον κόσμο. Το χαμόγελο και η καλή ενέργεια χαρακτηρίζουν τα καταστήματα Zimari.

zimari aleksandras

Πως νιώθετε που διευθύνετε το δικό σας κατάστημα Zimari;

Νιώθω καλά, είμαι ευχαριστημένος παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν. Ανήκω σε μια εταιρεία που την ξέρω, ξέρω πως δουλεύει και νιώθω ωραία.

Γιατί κάποιος να επιλέξει να επενδύσει στο Zimari

Αν κάποιος θέλει να απασχοληθεί στο χώρο της εστίασης, τότε το Zimari είναι μια πραγματική επιχειρηματική ευκαιρία. Πρώτα από όλα, συνεργάζεται με μια εταιρεία που βρίσκεται δίπλα στον συνεργάτη και τον στηρίζει σε  ό,τι χρειαστεί. Σε επίπεδο καταναλωτή, το Zimari προσφέρει πρώτης τάξης προϊόντα, καλύπτει τις ανάγκες του ανθρώπου της πόλης σε ένα κατάστημα με θετική ατμόσφαιρα. Σε επίπεδο επιχειρηματικού μοντέλου, το  Zimari διαθέτει 2 format δίνοντας στον επιχειρηματία να επιλέξει εκείνο που του πάει καλύτερα και εναρμονίζεται με τις ανάγκες της τοπικής αγοράς. Προσωπικά θεωρώ ότι το Zimari είναι μια καλή επένδυση, μια έξυπνη επιχειρηματική πρόταση.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

ZIMARI

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ