Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις SMART SOLUTIONS: «To μέλλον βρίσκεται στο ψηφιακό περιβάλλον»

SMART SOLUTIONS: «To μέλλον βρίσκεται στο ψηφιακό περιβάλλον»

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

«Customized λύσεις με επίκεντρο τον πελάτη & διαρκής υποστήριξη μέσα από μετρήσεις, αξιολογήσεις & αναπροσαρμογές δράσεων δίνουν μοναδικότητα στον χώρο & χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με το κοινό μας»

Πάνος Ρώτας, Διευθύνων Σύμβουλος της SMART SOLUTIONS

Smart Solutions! Ολοκληρωμένες λύσεις επικοινωνίας και marketing μέσα από ένα ευρύ φάσμα εργαλείων και εφαρμογών. Βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και σημείο διαφοροποίησης η έμφαση στο αποτέλεσμα! Ο κ. Πάνος Ρώτας, Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας, μας περιγράφει τις υπηρεσίες της Smart Solutions και μας εξηγεί τους λόγους που ξεχωρίζει σε μια αγορά που βρίσκεται σε διαρκή άνοδο.

smart solution p.rotas

F.S.: Η Smart Solutions δραστηριοποιείται σε μια αγορά που παρουσιάζει εκθετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και σημαντικές ευκαιρίες. Ποιο είναι το βασικό ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα;

Π.Ρ.: Είμαστε μια από τις πλέον ανερχόμενες εταιρείες που παρουσιάζουμε θετικά νούμερα σε όλα τα επίπεδα (πωλήσεις, πελατολόγιο, προϊόντα, επενδύσεις για το μέλλον). Βέβαια έχουμε δουλέψει σκληρά για αυτό…

hosting

Στην πραγματικότητα, η Smart Solutions είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια εταιρεία ψηφιακών και εκτυπωτικών λύσεων. Είναι μια εταιρεία Marketing, η οποία επεξεργάζεται τη διαφορετική θέση του κάθε πελάτη και προτείνει τις ανάλογες λύσεις μέσα από μια ευρεία γκάμα Diversified προϊόντων. Αυτό ενισχύει τον πελατοκεντρικό χαρακτήρα μας, ο οποίος συνοδεύεται πάντα από δομές με μετρήσιμες λύσεις και διαρκή πελατειακή υποστήριξη. Είμαστε η μοναδική εταιρεία που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις επικοινωνίας και Marketing με επίκεντρο τον πελάτη -και όχι το αντικείμενο των υπηρεσιών- και έμφαση στα αποτελέσματα. Οι λύσεις που παρέχουμε εξαρτώνται από το προφίλ του επιχειρηματία, τα χαρακτηριστικά του κλάδου και την περιοχή δραστηριοποίησης.

F.S.: Customized υπηρεσίες με επίκεντρο τον πελάτη και τις ανάγκες του λοιπόν.
Π.Ρ.: Ακριβώς. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ο πελάτης μας είναι ένα ξενοδοχείο, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα τζίρου – κρατήσεων. Στην Smart Solutions προτείνουμε λύσεις αφού πρώτα εξετάσουμε οτιδήποτε σχετίζεται με το ξενοδοχείο (διαχείριση, κρατήσεις, έξοδα, σχόλια πελατών, διαδικασίες, κλπ), καθώς επίσης και εξωγενείς παράγοντες (περιοχή, εποχικότητα, τουριστικές δράσεις, δημοτική αρχή, τοπικοί σύλλογοι, κλπ). Προτείνουμε, υλοποιούμε και αξιολογούμε διαρκώς το κατάλληλο πακέτο υπηρεσιών = λύσεων μόνο για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο (εκπαίδευση προσωπικού, διαχείριση παραπόνων, ιστοσελίδα και εφαρμογές -pocket-guide-, κοινωνικά δίκτυα, σύστημα κρατήσεων & channel management (pocket-booking), πακέτα διακοπών με τοπικές εναλλακτικές δράσεις, παρουσίαση σε εκθέσεις, επαφές με ταξιδιωτικούς πράκτορες, κ.λπ.). Η διερεύνηση σε βάθος αιτιών και συμπτωμάτων, δεν είναι το μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Smart Solutions. Η διαρκής υποστήριξη στον πελάτη μέσα από μετρήσεις, αξιολογήσεις και αναπροσαρμογές δράσεων είναι αυτό που ενισχύει την μοναδικότητα στο χώρο.

F.S.: Ποιες επιχειρήσεις αποτελούν το βασικό πελατειακό κοινό σας;

Π.Ρ.: Το μέλλον βρίσκεται στο ψηφιακό περιβάλλον κι όλες οι επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τη διαδικτυακή τους παρουσία.

Έχουμε πελάτες από πολλούς και διαφορετικούς χώρους με τους οποίους έχουμε δουλέψει αποτελεσματικά τα τελευταία χρόνια. Οι πελάτες αυτοί ποικίλουν από μικρές ατομικές επιχειρήσεις μέχρι και μεγάλες Α.Ε. με τζίρο μερικών εκατομμυρίων. Συνεργαζόμαστε με δήμους, περιφέρειες, ομοσπονδίες καθώς και με πολλούς συλλόγους και κοινοπραξίες.

Η διαφοροποίησή μας στον χώρο είναι ότι έχουμε συγκεντρώσει ένα μεγάλο ποσοστό μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλέον έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, σε budget προσιτό και ανταγωνιστικό και πάντα με μετρήσιμα αποτελέσματα.

domains

F.S.: Ποιες εφαρμογές της εταιρείας έχετε διαπιστώσει ότι είναι οι πιο δημοφιλείς;

Π.Ρ.: Εκείνες που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό. Η Ελλάδα έχει τουριστικό προϊόν το οποίο μπορεί να βελτιωθεί και να αναπτυχθεί. Κατά συνέπεια, το μέγεθος της συγκεκριμένης αγοράς αυξάνεται συνεχώς και εμείς είμαστε εκεί. Η στροφή της εταιρείας σε αυτή την αγορά ήταν μια στρατηγική απόφαση που πήραμε πριν από περίπου επτά χρόνια και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την κίνησή μας αυτή. Συνεχίζει να αποτελεί την βάση πολλών επενδύσεων αλλά και κερδών.

logosmart1

F.S.: Πείτε μας λίγα λόγια για αυτές.
Π.Ρ.: Καταρχήν έχουμε το Σύστημα κρατήσεων & Channel management pocket-booking. Το πλέον χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των ξενοδόχων. Μέσα από αυτό μπορούν να δέχονται on-line κρατήσεις. Μια απλή ιστοσελίδα μετατρέπεται σε μηχανή κρατήσεων.
Επίσης, το www.pocket-guide.gr. Μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στον τουριστικό προορισμό. Μέσα σε αυτήν ο επισκέπτης μπορεί να δει και να διαβάσει τις ομορφιές του τόπου, τι συμβαίνει στην περιοχή, να πληροφορηθεί τι μπορεί να κάνει όταν επισκέπτεται τον νομό. Και τέλος το applications pocket-guide.gr (IOS & Android). Τα applications για smart-phones & tablets αποτελούν τη νέα τάση της τουριστικής αγοράς. Από το 2012, η Smart Solutions προχώρησε σε μία ακόμη επένδυση και λάνσαρε δύο τουριστικές εφαρμογές pocket-guide.gr. Λειτουργούν εκτός σύνδεσης (off-line) αλλά και on-line ούτως ώστε οι χρήστες να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες.

F.S.: Αν περιγράφατε μέσα σε μια φράση την επιχειρηματική πρόταση της Smart Solutions, ποια θα ήταν αυτή;

Π.Ρ.: Επιχειρηματική πρόταση χαμηλού ρίσκου με πολλαπλάσιες προοπτικές εξέλιξης, σε μια αγορά που σημειώνει εκθετικούς ρυθμούς ανάπτυξης!

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ