Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις «Το KIOSKY’S ONE STOP ALL είναι το κατάστημα του μέλλοντος»

«Το KIOSKY’S ONE STOP ALL είναι το κατάστημα του μέλλοντος»

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

«Η εταιρεία σε ό,τι τη χρειαστήκαμε ήταν εκεί για να μας βοηθήσει στις καθημερινές λειτουργίες του καταστήματός μας. Αν ξεκινούσαμε ξανά, πάλι θα επιλέγαμε την KIOSKY’S ONE STOP ALL». Η συνεργασία της Δήμητρας Λιάκου, του Τιμολέοντα και Σπύρου Ζήκου, με την KIOSKY’S και την ΙΝΚΑΤ, ξεκίνησε πριν 5 χρόνια.

kioskys.franchisee.prosopiko (2)

Αν δεν είχαμε την KIOSKY’S δεν θα μπορούσαμε μόνοι μας να πετύχουμε τόσο καλές τιμές.

Φέτος, αποφάσισαν να επιλέξουν και πάλι την εταιρεία και να κάνουν ένα νέο επιχειρηματικό βήμα, στο νέο concept που δημιούργησε η ΙΝΚΑΤ Α.Ε. Έτσι, αρχές καλοκαιριού, ξεκίνησαν το δικό τους KIOSKY’S ONE STOP ALL στον Βύρωνα, το οποίο μάλιστα ήταν το πρώτο κατάστημα που σύστησε στο κοινό τη νέα εμφάνιση της εταιρείας. Για ποιους λόγους επέλεξαν ξανά συνεργασία με την KIOSKY’S; «Η ΙΝΚΑΤ Α.Ε. έχει χαράξει τη δική της πορεία στην αγορά, επί σειρά ετών. Είναι μια εταιρεία στην οποία μπορείς αποδεδειγμένα να στηριχτείς. Εδώ και 5 χρόνια έχουμε μια άριστη συνεργασία και αποφασίσαμε να την εμπιστευτούμε ξανά. Όταν επιλέξεις να πας ένα βήμα παρακάτω, θα το κάνεις με ανθρώπους που ήδη γνωρίζεις, με αυτούς που σου αποπνέουν εμπιστοσύνη. Μάλιστα, αν όλα πάνε καλά, επιθυμούμε τη λειτουργία ακόμη ενός KIOSKY’S ONE STOP ALL» αναφέρουν.

Ενώ υπάρχουν πολλά franchise concepts με σούπερ μάρκετ και convenience stores, γιατί επιλέξατε να δραστηριοποιηθείτε στην αγορά με το δίκτυο KIOSKY’S ONE STOP ALL;

Αρχικά, αναγνωρίσαμε τη μεγάλη δυναμική που έχουν αποκτήσει τα convenience stores στην αγορά. Το μοντέλο 5+1 μας βοηθάει πάρα πολύ. Με μια επίσκεψη στο KIOSKY’S ONE STOP ALL, o πελάτης καλύπτει όλες τις καθημερινές του ανάγκες, χωρίς να χάνει χρόνο. Σε έναν στεγασμένο χώρο βρίσκει 5 καταστήματα σε 1, γεγονός που τον εξυπηρετεί απόλυτα. Στο KIOSKY’S ONE STOP ALL ξεχωρίσαμε και τον ποιοτικό καφέ, ο οποίος έχει τεράστια ζήτηση στην Ελλάδα.
Ακόμα, είπαμε το μεγάλο ναι και για τη μοντέρνα εμφάνισή του, καθώς αποτελούν σύγχρονα καταστήματα με ωραία αισθητική, γεγονός που «τραβάει» το μάτι.

kioskys.franchisee.vironas

Πώς σας υποδέχθηκε η τοπική αγορά;

Η αγορά ήταν λες και μας περίμενε! Ενώ υπάρχουν καταστήματα που πουλάνε καφέ, τσιγάρα, μπακαλική, μαναβική, ψιλικά, κ.λπ., δεν υπήρχε ένα μαγαζί που να τα συγκεντρώνει όλα. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε πολύ μεγάλη απήχηση στο κοινό. Εδώ, ο πελάτης μπορεί να πιει τον καφέ του, να πάρει την εφημερίδα και τα τσιγάρα του, να κάνει τα καθημερινά του ψώνια για το σπίτι και να πληρώσει και τους λογαριασμούς του, εύκολα, γρήγορα και απλά!

Αντιμετωπίσατε ορισμένες προκλήσεις στο ξεκίνημά σας; Πώς σας υποστήριξε η εταιρεία;

Από τους τρεις μας, μόνο η Δήμητρα γνώριζε από παρασκευή καφέ. Για εμάς τους δύο, αυτό αποτελούσε πρόκληση. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία μας υποστήριξε μέσω σεμιναρίων και πλέον είμαστε γνώστες σε ό,τι σχετίζεται με τον καφέ.

kioskys.logo.200

Το KIOSKY’S ONE STOP ALL έχει ξεκάθαρες σημάνσεις, γεγονός που βοηθά στις πωλήσεις.

Τι είδους υποστήριξη έχετε λάβει από την αρχή της συνεργασίας σας έως σήμερα;

Η KIOSKY’S σε ό,τι τη χρειαστήκαμε ήταν εδώ. Να μας εξηγήσει τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια, να μας υποστηρίξει σε όλες τις λειτουργίες του καταστήματος, σε ό,τι αφορά θέματα παραγγελιών, σε όλα. Ακόμα και στον τρόπο με τον οποίο θα στηθούν τα προϊόντα, πάντα είναι εδώ, ώστε να μας συμβουλεύει για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το κατάστημα KIOSKY’S ONE STOP ALL στον Βύρωνα ήταν το πρώτο που λειτούργησε με τη νέα εταιρική εικόνα. Ποια στοιχεία την κάνουν ξεχωριστή; Πώς την υποδέχθηκε το κοινό;

Η νέα εμφάνιση του KIOSKY’S ONE STOP ALL εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό την πώληση του καφέ. Ο τρόπος με τον οποίο έχει στηθεί το κατάστημα ευνοεί την εξέλιξή του. Ο πελάτης θα έρθει στον χώρο μας γιατί «είναι ωραίο να απολαμβάνεις τον τέλειο καφέ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και το σλόγκαν μας και θα κάνει και άλλα ψώνια στη συνέχεια. Έτσι έχουμε σταθερή πελατεία και επισκεψιμότητα. Επίσης, μέσω του καφέ παρατηρούμε πως αυξάνονται και οι πωλήσεις στο κατάστημα. Πλέον, η εικόνα του KIOSKY’S ONE STOP ALL έχει γίνει πιο «ζεστή», ακόμα πιο φιλική προς τον πελάτη. Με τα νέα χρώματα έχουμε καταφέρει να τραβήξουμε την προσοχή νεότερων ανθρώπων. Ακόμα, έχουμε ξεκάθαρες σημάνσεις με τις οποίες οι καταναλωτές βρίσκουν εύκολα ό,τι ψάχνουν, γεγονός που βοηθάει τις πωλήσεις.

kioskys.egkainia.virona.coffee

Ποιες ωφέλειες προκύπτουν από το διευρυμένο ωράριο στη λειτουργία του καταστήματος και ποια η ανταπόκριση του κοινού;

Ως γνωστόν, όταν θες να κάνεις κάτι με επιτυχία, πρέπει να αφιερωθείς ολοκληρωτικά σε αυτό. Το κατάστημά μας παραμένει ανοικτό 24 ώρες την ημέρα, πράγμα που μας έχει επιφέρει κέρδος. Όταν τα υπόλοιπα καταστήματα είναι κλειστά, εμείς βρισκόμαστε στο πόστο μας, ώστε να εξυπηρετήσουμε με χαμόγελο τους «γείτονές» μας! Το γεγονός ότι είμαστε τρεις μας βοηθάει αρκετά, καθώς οι βάρδιες εναλλάσσονται. Ο πελάτης δεν θέλει ένα απρόσωπο μαγαζί. Θέλει να σε βλέπει, να επικοινωνεί μαζί σου. Αυτό το έχουμε καταφέρει με επιτυχία. Έχουμε χτίσει σχέσεις με τους πελάτες μας και λόγω ηλικίας και λόγω του ότι προερχόμαστε από τη μικρή λιανική και καταλαβαίνουμε τις ανάγκες τους.

Πόσο βοηθάνε οι συμφωνίες που έχει συνάψει η εταιρεία με τους προμηθευτές στην καθημερινή λειτουργία του καταστήματος;

Η εταιρεία μας έχει καλύψει σε όλους τους τομείς. Έχει συνάψει συμφωνίες με πολύ μεγάλους και γνωστούς προμηθευτές και έχει επιτύχει μέσω της ΙΝΚΑΤ πολύ καλές τιμές. Αν δεν είχαμε την KIOSKY’S δεν θα μπορούσαμε μόνοι μας να λάβουμε τόσο συμφέρουσες τιμές. Δύσκολα σε εμπιστεύεται κάποιος όταν δεν σε ξέρει. Τώρα με το που ξεκινήσαμε μπορέσαμε να προσφέρουμε την καλύτερη ποιότητα σε value for money τιμές.

Ποια είναι η μέχρι τώρα εμπειρία σας στο franchising μέσα από τη συνεργασία σας με την KIOSKY’S ONE STOP ALL;

Κάθε είδους συνεργασία ενέχει πλεονεκτήματα και υποχρεώσεις. Προσπαθούμε να κρατάμε τα θετικά και να ξεπερνάμε από κοινού τις προκλήσεις. Η εταιρεία μας βοηθά σε αυτό και έχουμε την απόλυτη προσοχή της. Πάντα υπάρχει η σωστή καθοδήγηση, ώστε να αποφεύγονται αστοχίες. Αν ξεκινούσαμε ξανά, πάλι θα επιλέγαμε την KIOSKY’S ONE STOP ALL.

kioskys.franchisee.vironas1

Ευνοεί το family business το concept του KIOSKY’S ONE STOP ALL;

Ναι, εννοείται! Έτσι θα δημιουργηθεί και το κλίμα οικειότητας στο κατάστημα, πράγμα για το οποίο χαρακτηρίζεται το KIOSKY’S ONE STOP ALL! To KIOSKY’S ONE STOP ALL έχει δημιουργήσει μια νέα κατηγορία στον χώρο των convenience stores.

Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι προοπτικές εξέλιξης του δικτύου στην ελληνική αγορά;

Η εξέλιξή του θα έρθει από μόνη της. Σταδιακά η μικρή λιανική χάνεται και τη σκυτάλη παίρνουν τα convenience stores, που αποτελούν τα μαγαζιά του μέλλοντος! Το KIOSKY’S ONE STOP ALL έχει ποιοτικό καφέ σε πολύ ελκυστική τιμή σε συνδυασμό με ποικιλία προϊόντων στη σωστή τιμή. Ικανοποιεί όλο το πελατειακό κοινό και για αυτό θεωρούμε πως θα παρουσιάσει μεγάλη ανάπτυξη στην αγορά.

Τι θα συμβουλεύατε έναν υποψήφιο franchisee που θα ήθελε να ξεκινήσει ένα κατάστημα ευκολίας καθημερινών αγορών;

Θα πρέπει να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο νέο του ξεκίνημα, αν θέλει να γίνει ένας επιτυχημένος επαγγελματίας.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ