Στο Στρόβωλο της Λευκωσίας, 4 φίλοι δημιούργησαν έναν πολύχωρο που μπορεί να καλύψει πολλαπλές ανάγκες και απευθύνεται σε όλους. Το Food Park City είναι ένας all day comfort & casual χώρος που συνδυάζει το high-end street food, σ΄ ένα περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών. Οι λαχταριστές γεύσεις του Food Park City σε συνδυασμό με την άριστη εξυπηρέτηση και την μοναδική εμπειρία που προσφέρει στον επισκέπτη, έχουν μετατρέψει το Food Park City στο νέο talk of the town, σημειώνοντας μια επιτυχία που έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των δημιουργών του.
Ο Μαρίνος Καραγιάννης, ένας από τους 4 ιδρυτές του Food Park City μίλησε στο FRANCHISE SUCCESS για την μοναδικότητα του concept αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του.
Ποια είναι η φιλοσοφία του Food Park City;
Το Food Park City είναιι ένας χώρος, στον οποίο μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας και να περάσει ωραία με τους φίλους ή την παρέα του ή το ταίρι του. Ένας casual welcome χώρος όπου μπορεί είτε να φάει είτε να πιεί αλλά σίγουρα μπορεί να διασκεδάσει. Αποστολή μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες του κοινού, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές. Ταυτόχρονα θέλουμε να νιώθει οικεία και χαλαρά σαν να βρίσκεται στο δικό του χώρο.
Ποιες οι ανάγκες του σημερινού καταναλωτή και πώς ανταποκρίνεται σε αυτές το Food Park City;
Πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη την εποχή αυτή για «ανεπίσημες» εξόδους, σε έναν χώρο που δεν χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία να κάνεις κράτηση ή να μπεις στην διαδικασία να περιμένεις για να εξυπηρετηθείς. Επίσης ο καταναλωτής του σήμερα έχει ανάγκη από καλό, πραγματικό φαγητό, σε προσιτή τιμή σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Αυτό δεν υπάρχει σε πολλά μαγαζιά στην Κύπρο. Να είναι value for money το φαγητό, με γρήγορη εξυπηρέτηση, χωρίς επισημότητες και στο τέλος να φύγεις και να πεις «πέρασα καλά σε ωραίο περιβάλλον, έφαγα καλά και «δεν μου έκοψαν το κεφάλι».
Τι βρίσκουμε στο Food Park City;
Το εστιατόριο μας είναι βασισμένο στο fast casual dining. Το μενού είναι χτισμένο στη βάση του street food και περιλαμβάνει δημοφιλή και νόστιμα φαγητά από διάσημα μέρη του κόσμου όπως είναι το ελληνικό σουβλάκι, το παραδοσιακό κεμπάπ αλλά και τα αμερικάνικα ribs, burgers σε πολλούς συνδυασμούς και σως, ιταλικές μακαρονάδες με θαλασσινά, καμπονάρα, μπολονέζ. Έχουμε ασιατικά νούντλς με πάπια, κινεζικά bao bun , επιλογές θαλασσινών πιάτων, χορτοφαγικές επιλογές, salad bar, ειδικό μενού με πολλές επιλογές για τα παιδιά, για μεγάλες παρέες έχουμε ποικιλίες, επίσης πρωινά και πίτες. Για το απόγευμα κρέπες, βάλφες και την παραδοσιακή μας μελόπιτα. Επίσης υπάρχουν αρκετές επιλογές για παγωτό.Μετά προχωρούμε με τα φαγητά το βράδυ .οπου έχουμε και το χώρο για μπύρα, με μεγάλες οθόνες για παρακολούθηση αγώνων. Έχουμε αρκετές επιλογές μπύρας, μενού για κοκτέιλ και επιλογές κρασιών. Συνοψίζοντας, προσπαθήσαμε να καλύψουμε αρκετές ανάγκες. Αν κάποιος θέλει να τρώει κάθε μέρα εδώ μπορεί να τρώει κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό. Όλα τα πιάτα μας είναι προσεγμένα και σε υψηλό επίπεδο όσον αφορά την γεύση αλλά και την ποιότητα των υλικών και την ποσότητα. Έτσι τα πιάτα έχουν ισορροπία.
Ποιες ώρες της ημέρας συναντάμε περισσότερο κόσμο;
Σίγουρα οι ώρες που είναι ώρες φαγητού είναι οι πιο busy ώρες. Μεταξύ 8 και 10 δηλαδή. Οι ώρες που έχει ποδοσφαιρικούς αγώνες επίσης. Υπάρχουν τέτοιες ώρες που το μαγαζί γεμίζει ασφυκτικά, παρόλο που το μαγαζί είναι μεγάλο. Το μαγαζί έχει χωρητικότητα 450 θέσεων . Πολλές ώρες της ημέρας είναι γεμάτο.
Γιατί επιλέξατε να αναπτυχθείτε μέσω franchising;
Το franchising είναι ένας τρόπος ανάπτυξης μας που θας μας βοηθήσει να «μεταφέρουμε» το brand μας και σε άλλες πόλεις της Κύπρου αλλά και εκτός συνόρων, με σωστό τρόπο και με οργανωμένες διαδικασίες.
Γιατί πιστεύετε ότι θα πρέπει να επενδύσει κανείς στο Food Park city;
Το concept μας είναι μοναδικό. Ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει ήδη. 5 χρόνια τώρα το στηρίζει σε καθημερινή βάση. Επενδύοντας κάποιον σε εμάς μειώνει το ρίσκο της αποτυχίας γιατί έχει ένα μαγαζί που έχει καλό όνομα. Είναι πολύ σημαντικό να έχει συνέχεια και συνέπεια σε κάθε κατάστημα. Θεωρώ ότι είμαστε μια καλή επιλογή. Κοιτάζοντας τι υπάρχει τώρα, πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη για καλό, γρήγορο φαγητό. Εμείς μπορούμε να το καλύψουμε αυτό, με σοβαρές διαδικασίες, με μεγάλο μενού που καλύπτει διάφορες και διαφορετικές ανάγκες. Οπότε θεωρούμε ότι θα έχει επιτυχία.
Για το δικό σου Food Park City, μπες εδώ.