Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις «Το Duck Soup είναι ό,τι πιο μοντέρνο υπάρχει αυτή τη στιγμή στον χώρο της εστίασης»

«Το Duck Soup είναι ό,τι πιο μοντέρνο υπάρχει αυτή τη στιγμή στον χώρο της εστίασης»

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Το Duck Soup ήρθε για να μας προτείνει νέες γευστικές εμπειρίες και προσκαλεί τους υποψήφιους συνεργάτες να γίνουν μέλος της οικογένειάς του, προσφέροντας τα ξακουστά gourmet sandwiches σε value for money τιμές που έχουν… σαρώσει τα social media!

Το artisanal café συστήθηκε στο κοινό στα τέλη του 2014 και από τότε έχει μετατραπεί στον απόλυτο προορισμό για χαλάρωση και ξεκούραση. Σαν μια όαση στο κέντρο της Αθήνας, ο πελάτης στο Duck Soup απολαμβάνει gourmet snacks με τη συνοδεία ποιοτικών ροφημάτων, κάνοντας ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Παρέες φοιτητών, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, εργαζόμενοι, το επιλέγουν, «ξεκλέβοντας» λίγη ώρα για ένα χορταστικό sandwich, μια λαχταριστή μπρουσκέτα και για πολλές ακόμα γευστικές επιλογές που… συναρπάζουν! Πώς ξεκίνησε η ιστορία του; Ποια είναι τα στοιχεία διαφοροποίησης που το κάνουν να ξεχωρίζει; Πώς επωφελούνται οι υποψήφιοι συνεργάτες; Ο Σπύρος Μαρινόπουλος και η Κατερίνα Καχραμάνη, συνιδρυτές του Duck Soup, μας δίνουν τις απαντήσεις!

 ducksoup.idrutes

Χρησιμοποιούμε φρέσκα υλικά και τα συνδυάζουμε με τέτοιο τρόπο ώστε και το πιο απλό σνακ ή πιάτο να βγάζει εξαιρετική ποιότητα.

Τα gourmet sandwiches αποτελούν σήμερα μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στο εξωτερικό. Πώς βλέπετε την πορεία αυτής της τάσης στην Ελλάδα;

Σπύρος: Και στην Ελλάδα η τάση των gourmet sandwiches αναπτύσσεται όλο και περισσότερο, γιατί αποτελεί κάτι το καινούριο στον χώρο της εστίασης. Νομίζω ότι αρκετά μαγαζιά δουλεύουν γύρω από αυτή τη φιλοσοφία, καθώς η συγκεκριμένη τάση «τραβάει» κόσμο. Επομένως, αν ένας υποψήφιος επενδυτής θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό και να δραστηριοποιηθεί στην εστίαση με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή, το Duck Soup αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του Duck Soup; Είχατε συναντήσει αντίστοιχο concept που εμπνευστήκατε από αυτό;

Σπύρος: H έμπνευση ήρθε από ένα ταξίδι μας στην Ιταλία, όταν επισκεφθήκαμε ένα εστιατόριο που έμοιαζε με μπακάλικο το οποίο σέρβιρε πολύ καλό φαγητό και είχε εκτεθειμένες τις πρώτες ύλες σε βιτρίνα. Ερχόμενοι στην Ελλάδα, δεν βρήκαμε κάτι αντίστοιχο, πέρα από ένα μικρό μαγαζί στο Κουκάκι, όπου όμως δεν μπορούσες να κάτσεις να πιεις μια μπύρα. Έπαιρνες το σάντουιτς «στο χέρι» και έφευγες. Θέλαμε να εμπλουτίσουμε αυτή την ιδέα, παρέχοντας οποιαδήποτε υπηρεσία προσφέρει ένα café, ώστε να μπορεί ο πελάτης να συνοδεύσει τις επιλογές του με ένα ποιοτικό ρόφημα, μια μπύρα ή με ένα καλό κρασί.

Duck soup 02 980x653

Ποιο είναι το πλεονέκτημα του Duck Soup;

Κατερίνα: Προσφέρουμε μια πρόταση ολοκληρωμένης και ποιοτικής καφεστίασης. Στο Duck Soup ο πελάτης μπορεί είτε να απολαύσει ένα ιδιαίτερο σάντουιτς, μια τορτίγια ή μια μπρουσκέτα, είτε να πιει εκλεκτό καφέ ή τσάι, είτε να διαλέξει μια ποιοτική μπύρα ανάμεσα στις 20 ετικέτες από τις οποίες οι 15 είναι ελληνικής μικροζυθοποιΐας. Παρέχουμε ποιοτικές επιλογές, προσεγμένες στην παρασκευή τους, σε προσιτές τιμές.
Επίσης, ο κόσμος επισκέπτεται το Duck Soup για να φάει ένα sandwich που δεν μπορεί να φτιάξει μόνος του στο σπίτι. Παρατηρούμε τις αντιδράσεις των πελατών, όταν εντυπωσιασμένοι, δοκιμάζουν την πρώτη μπουκιά! Μένουν άναυδοι, ακόμα και με το στήσιμο των πιάτων. Χρησιμοποιούμε φρέσκα υλικά και τα συνδυάζουμε με τέτοιον τρόπο, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό.
Ακόμα, επισκεπτόμαστε εκθέσεις, ψάχνουμε μικρούς παραγωγούς, ιδιαίτερα προϊόντα. Έπειτα δοκιμάζουμε γευστικούς συνδυασμούς. Θα φτιάξω 1,2,3 εναλλακτικά σενάρια πάνω στα υλικά, θα τα δοκιμάσουμε και μαζί με τον Σπύρο αποφασίζουμε ποιο είναι το πιο καλό. Αυτός είναι και ο λόγος που το μενού του Duck Soup δεν μπορεί να αντιγραφεί!

ducksoup.kouzina

Προσφέρουμε μια πρόταση ολοκληρωμένης και ποιοτικής καφεστίασης, όπου ο πελάτης μπορεί να πιει έναν καφέ ή να απολαύσει ένα πλήρες γεύμα στη street food εκδοχή του.

Ευνοεί το family business το concept του Duck Soup;

Σπύρος: Ασφαλώς, γιατί στις οικογενειακές επιχειρήσεις κάθε μέλος συνει-σφέρει διαφορετικά, ώστε να διαμορφωθεί το κλίμα ζεστασιάς και οικειότητας για το οποίο φημίζεται το Duck Soup.

Ποια θα είναι τα οφέλη για τον υποψήφιο franchisee και ποια η υποστήριξη που θα λάβει από την εταιρεία;

Κατερίνα: Η υποστήριξή μας δεν περιλαμβάνει μόνο την εκπαίδευση, αλλά και τη βοήθεια ως προς τον σχεδιασμό του καταστήματος, δίνοντας έμφαση στην κάθε λεπτομέρεια. Από εκεί και πέρα, η εκπαίδευσή του θα είναι σε όλα τα επίπεδα. Δηλαδή στο κομμάτι του καφέ, της κουζίνας, στο σέρβις, σε όλα. Από την άλλη μεριά, υποστήριξη θα υπάρξει και στο κομμάτι των social media, στο TripAdvisor, όπου έχουμε μια πολύ καλή θέση. Αυτό βοηθάει άμεσα ένα νέο κατάστημα franchise, το οποίο αυτομάτως θα λάβει τους ακόλουθους του εταιρικού.
Café – snack και franchising.{gallery}duck soup/duscksoup.gallery{/gallery}

Ποια τα κύρια σημεία που πρέπει να προσέξει ο υποψήφιος franchisee;

Σπύρος: Πρέπει να ακολουθήσει πιστά τη φιλοσοφία του Duck Soup, όσον αφορά τη διαχείριση των υλικών που χρησιμοποιεί. Έτσι και αλλιώς θα έχει και τη δική μας κατευθυντήρια γραμμή και προσοχή. Έπειτα, θα πρέπει να εστιάσει στον ανταγωνισμό, ο οποίος είναι συνεχής και αυξανόμενος, να παρακολουθεί τις κινήσεις των «συμπαικτών» του. Επίσης, είναι αναγκαίο να εμμείνει στην ποιότητα χωρίς «εκπτώσεις», καθώς η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;

Kατερίνα: Στόχος μας είναι να δώσουμε πρόσβαση στο κοινό μας σε πολλά σημεία. Έρχονται πελάτες από όλη την Αθήνα και μας εκφράζουν την επιθυμία τους να «ταξιδέψουμε» το concept και σε άλλες περιοχές. Να έχουν και αυτοί πρόσβαση στο Duck Soup σε πολλά σημεία, και παράλληλα να επεκτείνουμε το κοινό του.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ