Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις «Το brand name του Choco Coffee είναι από μόνο του ο καλύτερος τρόπος τοπικής διαφήμισης»

«Το brand name του Choco Coffee είναι από μόνο του ο καλύτερος τρόπος τοπικής διαφήμισης»

σύνταξη thodoris
0 σχόλια

Το Choco Coffee εξυπηρετεί πλήρως τον πελάτη, προσφέροντάς του γευστικές και ποιοτικές επιλογές για κάθε ώρα μέσα στη δραστήρια ημέρα του. Ο κύριος Κώστας Καλονάκης, αφουγκραζόμενος πλήρως τις ανάγκες της σύγχρονης ζωής που είναι διαρκώς εν κινήσει, αποφάσισε να ανοίξει το δικό του κατάστημα Choco Coffee στην περιοχή του Ρεθύμνου.

«Κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών ήμουν υπάλληλος σε ξενοδοχείο, ενώ από τον χειμώνα του 2019, εργαζόμουν στο Choco Coffee του Ηρακλείου. Βλέποντας την πορεία της εταιρείας και καθώς ήμουν πολύ ευχαριστημένος από την εμπειρία μου ως εργαζόμενος, σκέφτηκα πως είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να κάνω κάτι δικό μου. Αναλογιζόμενος λοιπόν, τα επόμενα επαγγελματικά μου βήματα, σκέφτηκα πως το Ρέθυμνο ήταν ο κατάλληλος προορισμός για ένα Choco Coffee λόγω της ιδιαιτερότητας και των πλεονεκτημάτων που έχει σαν περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά. Η όρεξη για δουλειά, η αγάπη για το concept και η εμπιστοσύνη στην εταιρεία είναι κάποιες βασικές προϋποθέσεις για να στηθεί μια επιτυχημένη επιχείρηση με διαχρονική αξία και κερδοφορία.

chococoffee LogoΗ όρεξη για δουλειά, η αγάπη για το concept και η εμπιστοσύνη στην εταιρεία είναι κάποιες βασικές προϋποθέσεις για να στηθεί μια επιτυχημένη επιχείρηση με διαχρονική αξία και κερδοφορία.

Πόσους μήνες λειτουργεί το κατάστημά σας και πώς θα περιγράφατε τη μέχρι τώρα πορεία του;

To κατάστημά μας λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2022 και η αλήθεια είναι ότι η επιτυχία του, έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Φυσικά, παίζει σημαντικό ρόλο ο τουρισμός και οι φοιτητές καθώς βρίσκεται σε άκρως τουριστική και φοιτητική περιοχή ταυτόχρονα. Eπομένως μπορούμε να πούμε πως αξιοποιούμε μια σωστά επιλεγμένη τοποθεσία του καταστήματος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πώς θα περιγράφατε την ανταπόκριση του κοινού του Ρεθύμνου;

Η ανταπόκριση ήταν από την αρχή πάρα πολύ θερμή. Οι κάτοικοι του Ρεθύμνου γνώριζαν το brand Choco Coffee και απ’ όσο μου έχουν πει μέσα από συζητήσεις που έχουμε κάνει, περίμεναν πως και πως να ανοίξει ένα κατάστημα και στην πόλη τους. Έτσι λοιπόν, δε δυσκολευτήκαμε στη δημιουργία πιστού και επαναλαμβανόμενου πελατολογίου. Ήρθε ως αποτέλεσμα της θετικής φήμης που χαίρει το brand στην τοπική αγορά.

Ποια ήταν η υποστήριξη από τη μητρική εταιρεία κατά τις πρώτες εβδομάδες που αναλάβατε το κατάστημα;

Όλοι οι υπεύθυνοι με βοήθησαν πάρα πολύ τόσο στην αρχή λειτουργίας του καταστήματος όσο και τώρα. Με αφορμή αυτό το βήμα, θα ήθελα επίσης να πω, πως κάποια στιγμή λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού ζητήματος, έπρεπε να επιστρέψω στο Ηράκλειο για περίπου μια εβδομάδα. Η υποστήριξη από την εταιρεία ήταν τεράστια και ευχαριστώ όλους για αυτό. Χωρίς τη φυσική μου παρουσία το μαγαζί λειτουργούσε κανονικά και δεν έκλεισε ούτε μια ημέρα.

Choco coffee rethimno.jpq

Πού θα λέγατε ότι απευθύνεται το concept;

Το Choco Coffee απευθύνεται στον σύγχρονο καταναλωτή που θέλει να περάσει ορισμένες στιγμές χαλάρωσης, στιγμές με την οικογένειά του ή να κάνει ένα διάλειμμα από τη δουλειά. Απευθύνεται στον καθένα ξεχωριστά, σε όλα τα ηλικιακά target group μιας και ο καθένας μπορεί να επιλέξει ανάλογα με το γούστο του, ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων.

Σε ποιες ζώνες της ημέρας η πρόταση Choco Coffee απευθύνεται και σε ποιες περιστάσεις – χρήσεις;

Τα Choco Coffee είναι ο κατάλληλος προορισμός για όλες τις ώρες της ημέρας. Το μεγάλο προϊοντικό μείγμα μας βοηθάει πολύ στη συνεχή ροή των πελατών. Ο εργαζόμενος που θα περάσει το πρωί για να πάρει τον καφέ του, θα περάσει και το μεσημέρι για να τσιμπήσει κάτι στο διάλειμμά του και μετά το απόγευμα για ένα ποτό ή ένα snack μετά τη δουλειά.

Choco coffee2

Περιγράψτε μας ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους σας προσφέρει αξία το δίκτυο Choco Coffee.

Η εταιρεία με βοηθάει πολύ σε πολλούς τομείς. Καταρχάς, στο θέμα της τροφοδοσίας, δε χρειάζεται να ψάχνω προμηθευτές μιας και όλους μου τους έχει συστήσει η κεντρική εταιρεία. Έτσι, γλιτώνω πολύτιμο χρόνο. Σχετικά με την εκπαίδευση, εγώ λόγω του προϋπηρεσίας που έχω στην εταιρεία, είχα μια καλή ιδέα των πραγμάτων. Ωστόσο, η Choco Coffee μου έστειλε εκπαιδευμένο προσωπικό, έτοιμο να εργαστεί στο κατάστημα, γλιτώνοντας και πάλι χρόνο. Η εταιρεία ήταν ήδη πολύ γνωστή στο Ρέθυμνο, πριν καν ανοίξουμε, επομένως αυτό ήταν και το καλύτερο μάρκετινγκ. Το brand name είναι από μόνο του ο καλύτερος τρόπος τοπικής διαφήμισης.

Ποια είναι τα οφέλη μετάβασης στην επιχειρηματικότητα μέσω του franchising;

Όπως όλοι, ήθελα να δραστηριοποιηθώ επιχειρηματικά χωρίς να έχω το άγχος για την ανάληψη υψηλού ρίσκου και γι’ αυτό, το σύστημα franchise είναι, πιστεύω, η πιο σωστή επιλογή. Ουσιαστικά, μπαίνεις σε μια αγορά με ένα ήδη γνωστό και επιτυχημένο brand name, οπότε δεν ξεκινάς από την αρχή. O franchisor διαθέτει και σου παρέχει όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία που χρειάζεσαι προκειμένου να λειτουργήσει σωστά το κατάστημά σου και να περιοριστεί το περιθώριο λάθους. Πολύτιμη είναι επίσης και η συνεχής εκπαίδευση και υποστήριξη που σου παρέχει η μητρική εταιρεία, κάτι που δε θα υπήρχε διαφορετικά και θα βάδιζες στα τυφλά.

 ChocoCoffee rethimno franchise

Για ποιους λόγους θα προτείνατε σε κάποιον να προχωρήσει στη δημιουργία ενός δικού του Choco Coffee;

Καταρχάς διαθέτει ένα πολύ γνωστό και αναγνωρισμένο brand name, το οποίο βοηθάει ώστε να ξεκινήσεις με πολύ καλή πελατειακή βάση η οποία διαρκώς θα ανανεώνεται και θα επαναλαμβάνεται. Παρέχεται συνεχής εκπαίδευση όπως και συνεχής αναβάθμιση των προϊόντων.

Τι θα συμβουλεύατε ένα νέο franchisee;

Στην αρχή, όπως είναι λογικό, πρέπει να αφοσιωθείς στο κατάστημα. Όμως επειδή πρόκειται για ένα δοκιμασμένο project, κυλάει εύκολα ήδη από την αρχή. Ο franchisee θα πρέπει να έχει ενδιαφέρον και αγάπη γι’ αυτό που κάνει, όχι μόνο για το κατάστημα αλλά και για την προσωπική του εξέλιξη. Πρέπει επίσης να προσέξει την επιλογή του καταλληλότερου σημείου που θα τοποθετηθεί το κατάστημά του.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Η αλήθεια είναι πως το κατάστημα πηγαίνει τόσο καλά, που ήδη έχω ξεκινήσει να σκέφτομαι την επέκταση του Choco Coffee τόσο στο Ρέθυμνο όσο και σε άλλους νομούς.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ