Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τα καταστήματα Baristas στην καφεστίαση;

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τα καταστήματα Baristas στην καφεστίαση;

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Προερχόμενος από τον κλάδο της εστίασης, ο Αθανάσιος Γιαννούλης, λάτρης του καφέ, το 2014, αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το take away coffee, δημιουργώντας το δικό του Baristas στα Φάρσαλα.

Μέχρι το 2016, απέκτησε ακόμα δύο εταιρικά καταστήματα στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα. Και το ταξίδι της επιτυχίας μέσω franchising ξεκινά το 2018, με το πρώτο κατάστημα στον Βόλο. Από τότε μέχρι σήμερα, το Baristas παρουσιάζει μία σταθερά ανοδική πορεία, αφού προστέθηκαν καταστήματα σε Σέρρες, Λάρισα, Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ νέα σημεία βρίσκονται υπό κατασκευή πανελλαδικά.

baristas-franchise-kalamaria

Αναρωτιέστε τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τα καταστήματα Baristas στην αγορά της καφεστίασης; Ο κ. Γιαννούλης μας απαντά: «Διαθέτουμε τεχνογνωσία στην παραγωγή του καφέ, την οποία και μεταδίδουμε στους franchisees. Αφιερώνουμε πάρα πολύ χρόνο και κόπο πάνω στο προϊόν. Πώς θα προετοιμαστεί ο καφές, ώστε να είναι άψογος! Όλες μας οι μηχανές είναι τελευταίας τεχνολογίας. Ο καφές μας, κόβεται εκείνη τη στιγμή, είναι φρέσκος και αυτό το καταλαβαίνει ο πελάτης», μας εξηγεί.

Ποια η υποστήριξη που έλαβαν οι franchisees του δικτύου κατά την περίοδο του lockdown αλλά και μετά;

Παρουσιάστηκε σημαντική άνοδος στις παραγγελίες μέσω delivery και κατευθείαν «αγκαλιάσαμε» τους franchisees, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δικοί μας baristi επισκέφθηκαν όλα τα καταστήματα του δικτύου και τους βοήθησαν για να είναι πιο γρήγοροι στους χρόνους τους και να βγουν σωστά οι παραγγελίες.

baristas-franchise-menidi

Για ποιον λόγο να επενδύσει κάποιος στην πρόταση franchise του BARISTAS;

Αρχικά, τα καταστήματα Baristas διακρίνονται για το ιδιαίτερο design τους, το οποίο αποτελεί μία μείξη μοντέρνου και μίνιμαλ στυλ. Επιπλέον, προσφέρουμε στον franchisee τον εξοπλισμό του καταστήματος με χρησιδάνειο και έτσι δεν μπαίνει στη διαδικασία να χρεωθεί μηχανήματα με επιπλέον έξοδα. Του τα παρέχουμε εμείς κάνοντας την επένδυση ακόμα πιο προσιτή.

Ποια είναι η απαιτούμενη εκπαίδευση του νέου συνεργάτη πριν το άνοιγμα που δικού του BARISTAS;

Πριν τη λειτουργία του δικού του καταστήματος, εκπαιδεύεται στους χώρους της εταιρείας, αλλά και στα εταιρικά σημεία για περίπου 2 εβδομάδες. Έπειτα, όταν ανοίξει το νέο Baristas, το πρώτο διάστημα, άνθρωποι της εταιρείας βρίσκονται στο κατάστημα, ώστε να βρουν τον ρυθμό τους. Η υποστήριξη εννοείται πως συνεχίζεται με συχνή παρακολούθηση. Ο υποψήφιος franchisee δεν χρειάζεται να έχει εμπειρία, γιατί όλα τα μαθαίνει κοντά μας. Το κυριότερο είναι να έχει όρεξη!

baristsa-larisa-franchise-coffee4

Τι περιλαμβάνουν τα πλάνα της ανάπτυξής σας κατά το προσεχές χρονικό διάστημα;

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον. Βέβαια, στηρίζουμε και την περιφέρεια όπου δεχόμαστε πολλά αιτήματα και είμαστε ανοικτοί για συνεργασίες. Η επαρχία μας ενδιαφέρει πάρα πολύ!

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι; Ποιες οι αξίες που σας καθοδηγούν ως άτομο αλλά και ως επιχειρηματία;

Το Baristas να παραμείνει ένα σοβαρό και μετρημένο δίκτυο, ώστε να μπορούμε να υποστηρίζουμε τους franchisees μας. Θέλω οι συνεργάτες μου να αισθάνονται δυνατοί και να απολαμβάνουν πάντα έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Το όνειρό μας δεν είναι να δημιουργήσουμε πολλά καταστήματα, δίχως να μπορούμε να τα υποστηρίξουμε.

Θες να αποκτήσεις το δικό σου Baristas; Μάθε περισσότερα για την πρόταση franchise, εδώ.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ