Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις The Salad Project: «Μια καινοτόμα ιδέα στον χώρο της εστίασης, για υγιεινές και γευστικές επιλογές»

The Salad Project: «Μια καινοτόμα ιδέα στον χώρο της εστίασης, για υγιεινές και γευστικές επιλογές»

σύνταξη magazine
0 σχόλια

«Το healthy στον χώρο της εστίασης, δεν είναι μόδα ούτε κάτι προσωρινό. Ο κόσμος πλέον θέλει να ξέρει τι τρώει και τι του προσφέρει αυτό, γνωρίζοντας ότι η διατροφή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες μακροζωίας».

 Οι εποχές που θέλαμε το φαγητό μας να είναι μόνο χορταστικό δίχως να νοιαζόμαστε για τη διατροφική του αξία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο σύγχρονος καταναλωτής έχει εντάξει για τα καλά την υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητά του και δεν αφήνει τα γεύματά του στην τύχη. Οι αδερφές Λεκάκη, προερχόμενες από δύο εντελώς διαφορετικούς χώρους από αυτόν της εστίασης, προέβλεψαν την ανάγκη της αγοράς για γεύματα πλούσια και θρεπτικά και αποφάσισαν να την αξιοποιήσουν! Σήμερα, απολαμβάνουν τους καρπούς ενός επιτυχημένου concept που εκπληρώνει μια βασική ανάγκη του σύγχρονου καταναλωτή και μοιράζονται μαζί μας τις τάσεις της αγοράς, τις δημιουργικές προκλήσεις της εστίασης και τα μυστικά της επιτυχίας που κάνουν το The Salad Project ένα καινοτόμο franchise concept! 

The Salad Project.strawmerry

Στην αγορά της εστίασης υπάρχει ανάγκη για πιο υγιεινά concepts που προσφέρουν ολοκληρωμένες γευστικές λύσεις στο κοινό. Πώς καλύπτει την ανάγκη αυτή το The Salad Project; 

Το The Salad Project αποτελεί μια καινοτόμα ιδέα στον χώρο της εστίασης, σε έναν χώρο που του έλειπαν οι υγιεινές και γευστικές επιλογές. Αφουγκραζόμενες λοιπόν αυτήν την ανάγκη, επιλέξαμε να συνεργαστούμε με chef και διατροφολόγο, ώστε να δημιουργήσουμε μαζί ένα μενού που θα προσφέρει ολοκληρωμένα γεύματα, υγιεινά και κυρίως εύγευστα. Πλέον όλοι έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ένα δυναμωτικό πρωινό, ένα υγιεινό γεύμα ή ένα θρεπτικό snack. Μόλις ανανεώσαμε το καλοκαιρινό μας μενού, με πολλά νέα προϊόντα για να καλύψει και τις πιο απαιτητικές ανάγκες για μια πιο υγιεινή και ολοκληρωμένη διατροφή.

The Salad Project.11

Προέρχεστε και οι δύο από εντελώς διαφορετικούς χώρους, χωρίς να έχετε προηγούμενη εμπειρία στον κλάδο της εστίασης. Πώς προέκυψε το The Salad Project και ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Και οι δύο εργαζόμασταν πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να έχουμε γνώση ή σχέση με τον χώρο της εστίασης, αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να δουλέψουμε πολύ και να πετύχουμε τους στόχους μας. Όταν καταλήξαμε στο τι ακριβώς θέλουμε, κάναμε μια έρευνα αγοράς και βρήκαμε κάποια αντίστοιχα concepts του εξωτερικού, που λειτουργούσαν όμως λίγο διαφορετικά απ’ αυτό που είχαμε κατά νου. Εμείς θέλαμε να συνδυάσουμε το γρήγορο και υγιεινό φαγητό με την ποιότητα, αφού τα ελληνικά προϊόντα είναι ιδανικά για ένα τέτοιο εγχείρημα. Ξέραμε επίσης ότι έπρεπε να προσαρμοστούμε στα ελληνικά δεδομένα, γιατί το να φέρεις κάτι αυτούσιο από το εξωτερικό δεν σημαίνει ότι εδώ θα πετύχει. Στη συνέχεια επιλέξαμε τον κατάλληλο χώρο ώστε να τον μετασχηματίσουμε σε αυτό που είναι σήμερα. Βρήκαμε επίσης προμηθευτές που καταλαβαίνουν τη σημασία της ποιότητας των προϊόντων που μας προμηθεύουν, εστιάσαμε σε συσκευασίες ecofriendly, βρήκαμε το κατάλληλο προσωπικό και μιας και θέλαμε εκτός από ποιοτικές οι σαλάτες μας να είναι και νόστιμες, συνεργαστήκαμε με σεφ και διατροφολόγο ώστε όλοι μαζί να χτίσουμε το πρώτο μας μενού. 

thesalaproject.SmoothieΟ μελλοντικός μας συνεργάτης θα συμμετάσχει σε ένα project μοναδικό και καινοτόμο, που παράλληλα θα του αποφέρει ένα σταθερό και καλό εισόδημα.

Δημιουργώντας το “The Salad Project”, άλλαξε η ζωή μας προς το καλύτερο! Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κάναμε απόσβεση της επένδυσής μας και καταφέραμε να αυξήσουμε το εισόδημά μας σημαντικά. Δεν είναι όμως μόνο το οικονομικό κομμάτι. Mέσα από τη δημιουργία καταφέραμε να γνωρίσουμε τον εαυτό μας καλύτερα και να τον ξεπεράσουμε. Μάθαμε τι μπορούμε να καταφέρουμε, πού χρειαζόμαστε βελτίωση και φυσικά το πιο σπουδαίο μάθημα που πήραμε είναι πως δεν υπάρχει κάτι που δε λύνεται. Θέλει σκληρή δουλειά, επιμονή και θετική αντιμετώπιση. 

TheSaladProject.Melon Salad

Το μενού του The Salad Project αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Γιατί συμβαίνει αυτό και τι προσφέρει στην τοποθέτηση του καταστήματος;

Επιλέγουμε να αλλάζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατάλογο ώστε να προσφέρουμε συνεχώς νέα κι εποχικά προϊόντα κι έτσι οι πελάτες μας να λαμβάνουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Η αλλαγή αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίζουμε τι αρέσει και τι αναζητάει ο κόσμος, να τους εκπλήσσουμε και να τους μαθαίνουμε νέα προϊόντα που δεν έχουν ξαναδοκιμάσει. 

thesaladproject4

Πολλοί θεωρούν ότι το υγιεινό δεν γίνεται να είναι και νόστιμο. Ποιά είναι η απάντηση του The Salad Project σε αυτό;

Αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένας μύθος. Το υγιεινό σαφέστατα μπορεί να είναι και νόστιμο. Mια δοκιμή στο The Salad Project θα σας πείσει! Η αλήθεια είναι ότι ένα από τα δύσκολα έργα μας, ήταν να πείσουμε τον κόσμο ακριβώς γι’ αυτό. Έχουμε συνηθίσει να τρεφόμαστε με προϊόντα που κρύβουν πολύ ζάχαρη ή αλάτι, οπότε οι γευστικοί μας κάλυκες είναι σίγουρα επηρεασμένοι από αυτό. Δεν είναι εύκολο για παράδειγμα να επιλέξουμε ένα choco chia pudding στη θέση μιας σοκολατένιας πάστας, βοηθάει όμως να ξεκινήσουμε με πιο απλά, πιο γνώριμα προϊόντα, όπως το avocado mousse που έχει γεύση σοκολάτας, τέλεια υφή και καθόλου ζάχαρη! 

thesalaproject.Energy Balls

Ποια θα είναι τα οφέλη για τον υποψήφιο franchisee και ποια η υποστήριξη που θα λάβει από την εταιρεία;

Ο μελλοντικός μας συνεργάτης θα συμμετάσχει σε ένα project μοναδικό και καινοτόμο, που παράλληλα θα του αποφέρει ένα σταθερό και καλό εισόδημα. Η υποστήριξη που θα λάβει περιλαμβάνει όλα τα βήματα και στάδια της συνεργασίας μας. Άλλωστε, λειτουργούμε σαν μία ομάδα. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Επίσης θα αποφύγει να μπει στη διαδικασία να λύσει θέματα που ανακαλύψαμε στην πορεία και διορθώσαμε. Επομένως θα πάει κατευθείαν στα θετικά του όλου εγχειρήματος! 

Orange Salad

Γιατί θα προτείνατε σε κάποιον να επενδύσει σήμερα στο healthy;

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το healthy στον χώρο της εστίασης, δεν  είναι μόδα ούτε κάτι προσωρινό. Ο κόσμος πλέον θέλει να ξέρει τι τρώει και τι του προσφέρει αυτό, γνωρίζοντας ότι η διατροφή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες μακροζωίας. Επενδύοντας λοιπόν σε αυτόν τον χώρο, τα οφέλη θα είναι σημαντικά και μακροπρόθεσμα!

 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • Έδρα: Συγγρού 13, Αθήνα
 • Tηλ: 210 6756200
 • Υπεύθυνος Ανάπτυξης: THE FRANCHISE CO.
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 • Μέσο μέγεθος καταστήματος: 60 εως 120 τ.μ.
 • Μέσο Ύψος Επένδυσης: €60.000 εως €80.000
 • Entry fee: €10.000
 • Royalties: 4%
 • Διαφημιστική Συμμετοχή: 2%
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Αριθμός Εταιρικών Καταστημάτων: 1
 • Συνολικός Αριθμός Καταστημάτων: 1
 • Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising: 2014 / 2018
 • Προέλευση: Ελλάδα
 • Πακέτο Franchise:

  Στα οφέλη του project περιλαμβάνεται το υψηλό εισόδημα που αποφέρει η επιχείρηση και η ολοκληρωμένη υποστήριξη που θα λάβει ως franchisee:

  • Συγκροτημένο πλάνο δημιουργίας των καταστημάτων.
  • Χαμηλό κόστος αρχικής επένδυσης.
  • Ταχεία διείσδυση στην αγορά-στόχο,
  • Διαρκή και συνεχή εκπαίδευση, τόσο στην αρχική, όσο και στη μετέπειτα φάση.
  • Δοκιμασμένο στο χώρο της υγιεινής διατροφής.
  • Δοκιμασμένο δίκτυο προμηθευτών και οικονομίες κλίμακας.
  • Συνεχή ανανέωση των προϊόντων προτάσεων/γευμάτων, διασφαλίζοντας την πληρέστερη πρόταση.
  • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα marketing.
  • Social media campaign και συνεχή υποστήριξη.
  • Συνεχή υποστήριξη σε λειτουργικά θέματα, διαδικασίες και συστήματα κλπ.
 • Eμπειρία franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Αυτοαπασχόληση franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Aναπτυξιακοί στόχοι: Αθήνα, περιοχές υψηλής εμπορικότητας, επαρχίες με υψηλή τουριστική κίνηση
 • Περισσότερες πληροφορίες:

  The Salad Project πρόταση franchise

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ