Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις «Συνδύασα την αγάπη μου για το χώρο της ομορφιάς με ένα δικό μου κατάστημα»

«Συνδύασα την αγάπη μου για το χώρο της ομορφιάς με ένα δικό μου κατάστημα»

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Συνέντευξη με την κα Μαρία Αμπελακιώτη, Franchisee της PerfumeWorld στη Λάρισα

«Η συνεχής καθοδήγηση, η υποστήριξη, το ενδιαφέρον, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και τους franchisees, δημιουργούν την επαγγελματική ασφάλεια που αναζητά κάθε νέος επιχειρηματίας».

Γνωρίζοντας από κοντά τα προϊόντα και την επιτυχία της PerfumeWorld, η κα Μαρία Αμπελακιώτη εξελίχθηκε από εργαζόμενη σε κατάστημα του δικτύου, σε συνεργάτη της ελληνικής αλυσίδας αρωματοπωλείων. Εδώ και 4 μήνες λειτουργεί το δικό της… PerfumeWorld στη Λάρισα και μας περιγράφει την εμπειρία της ως μια επιτυχημένη πλέον επιχειρηματίας.

Κα Αμπελακιώτη, ήταν στα σχέδιά σας η ενασχόληση με το χώρο αυτό;
Πάντα με ενδιέφερε ο χώρος αυτός κάτι που φανερώνουν και οι ίδιες οι σπουδές μου στην αισθητική και κοσμετολογία. Αρχικά, εργαζόμουν σε ένα από τα καταστήματα της PerfumeWorld ως πωλήτρια και εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα από την ποιότητα των προϊόντων, καθώς και την πιστότητα και τη διάρκεια που τα χαρακτήριζε. Κάτι που φυσικά αναγνώριζε και το ίδιο το κοινό που εμπιστευόταν τα προϊόντα Perfume World ξανά και ξανά!

Τι ήταν αυτό τελικά που σας που σας «έπεισε» να ενταχθείτε στο δίκτυο της PerfumeWorld;
Η άψογη επαγγελματική μας σχέση αλλά και η συνεχώς ανοδική πορεία της εταιρείας, με έκαναν να αισθανθώ την ασφάλεια που χρειάζεται και να αποφασίσω να συνδυάσω την αγάπη μου για τον χώρο αυτό με το δικό μου κατάστημα! είχα στα χέρια μου εξαίρετα προϊόντα, συναναστρεφόμουν καθημερινά με ικανοποιημένους πελάτες και ήμουν πλέον σίγουρη τόσο για την ποιότητα όσο και την τεχνογνωσία που διαθέτει η PerfumeWorld. Για να είμαι ειλικρινής όλα αυτά που παρέχει η εταιρεία είναι δυσεύρετα στον χώρο μας… Η δύναμη μιας επιτυχημένης αλυσίδας franchise, το επιχειρηματικό πλάνο, τα περιθώρια κέρδους, οι χαμηλές λειτουργικές δαπάνες, η όλη οργάνωση σε θέματα διαχείρισης και λειτουργίας, η ενιαία εικόνα της αλυσίδας με ένα ήδη αναγνωρισμένο σήμα, είναι κατά τη δική μου εκτίμηση, κάποια από τα πιο σημαντικά και απαραίτητα εφόδια που προσφέρει η PerfumeWorld. Από συναισθηματικής πλευράς η αγάπη, το ενδιαφέρον και το πάθος των ιδιοκτητών γι’ αυτό που δημιούργησαν και εξέλιξαν, με έκαναν να το αγαπήσω και να το εκτιμήσω ακόμα πιο πολύ. Η συνεχής καθοδήγηση, η υποστήριξη και το ενδιαφέρον τους, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και τους franchisees, δημιούργησαν την επαγγελματική ασφάλεια που αναζητούσα.

Πώς θα σχολιάζατε την υποστήριξη που λάβατε από την εταιρεία;
Tο προσωπικό της εταιρείας είναι απίστευτα οργανωμένο, δίνουν έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή.
Παρέλαβα το κατάστημα με το κλειδί στο χέρι, έτοιμο να λειτουργήσει. Είμαστε σε καθημερινή επαφή και παρακολουθούν στενά την πορεία του καταστήματος. Πραγματοποιείται φυσικά όλη η απαραίτητη εκπαίδευση, ενώ υπάρχει συνεχής καθοδήγηση, τόσο δική μου, όσο και του προσωπικού. Πρόκειται για ένα πολύ καλά δομημένο σύστημα, αξιόπιστο, με γερές βάσεις και σωστή οργάνωση.

{gallery}perfumeworld.franchisee{/gallery}

4 επιτυχημένοι μήνες λειτουργίας λοιπόν… Πού οφείλεται κατά τη γνώμη σας τελικά αυτή η επιτυχία; στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε;

Oι καταναλωτές έχουν στραφεί στην αναζήτηση προϊόντων προσωπικής περιποίησης που συνδυάζουν ποιότητα και προσιτές τιμές. Η PerfumeWorld προσφέρει αυτό ακριβώς! Καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες κάθε καταναλωτή με ένα εξαιρετικό προϊόν που συνδυάζει ποιότητα, διάρκεια, πιστότητα σε τιμές φιλικές. Δεν επαναπαύεται ποτέ, ακολουθεί τις νέες τάσεις της αγοράς και εμπλουτίζει συνεχώς τη γκάμα των προϊόντων. επίσης, είναι -κατά τη γνώμη μου- πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η εταιρεία επενδύει σε συντονισμένες προωθητικές ενέργειες που ενισχύουν την αναγνωρισιμότητά της. Η ανοδική πορεία του δικτύου, ο αριθμός των καταστημάτων και η συνεχής επέκτασή τους, οι προωθητικές ενέργειες και οι καινοτόμες ιδέες, αυξάνουν την υπεροχή του εμπορικού σήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλοι εμείς οι franchisees του δικτύου να επωφελούμαστε από αυτήν την εξέλιξη και να κερδίζουμε σημαντικό μερίδιο στην αγορά μας.

Πώς θα περιγράφατε λοιπόν τη συνεργασία σας;
Με μια λέξη… άψογη! Με προστάτεψαν και με ενθάρρυναν από την πρώτη στιγμή. Η εκτίμηση και η εμπιστοσύνη είναι αμοιβαία, είναι πολύ ακριβείς και τυπικοί σε όλα τα επίπεδα ακόμα και σε λειτουργικά θέματα, που είναι πολύ σημαντικά για τον κάθε επιχειρηματία. Με υποστήριξαν από την έναρξη και καθ’ όλη τη συνεργασία σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής μου δραστηριότητας. Με καθοδηγούν συνεχώς σε όλα τα ζητήματα, είτε σε θέματα διαχείρισης, οργάνωσης, λειτουργίας, marketing και management, είτε σε οικονομικούς τομείς. Η εταιρεία σχεδιάζει και προβλέπει τις ενέργειες διαχείρισής μου, παρακολουθεί στενά την πορεία του καταστήματος και με συμβουλευτικές παρεμβάσεις βοηθάει στην εξασφάλιση της κερδοφορίας μου. επίσης, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στις ενέργειες προώθησης και στην τοπική αγορά.

Και η γνώμη των πελατών;
Oι πελάτες είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι τόσο από την ποιότητα και πιστότητα των προϊόντων όσο και από την τιμή αλλά και την όλη εξυπηρέτηση. Ο πελάτης, βιώνει μια πρωτότυπη αρωματική εμπειρία στα καταστήματά μας, με αποτέλεσμα να αφήνεται στους ειδικούς… όπως λένε οι περισσότεροι! Η εξειδίκευση της PerfumeWorld στον χώρο είναι κάτι που σπάνια συναντάς στον κλάδο μας και αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Μάλιστα, όταν εντοπίζεις την ανάγκη του καταναλωτή και την καλύπτεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τότε το κοινό θα σε εμπιστεύεται και θα σε προτιμά συνεχώς.

Ποια είναι για εσάς η ιδανική σχέση franchisee-franchisor;
Eίναι πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου να τηρούνται οι κανόνες του συστήματος κάθε δικτύου και φυσικά να υπάρχει διάθεση για αμοιβαία εμπιστοσύνη και δημιουργικές σχέσεις. Κάθε αλυσίδα οφείλει να παρακολουθεί στενά τα καταστήματά της και να επιβλέπει τη σωστή εκπροσώπηση του brand και όλων των λειτουργιών, στοχεύοντας σε μακροπρόθεσμες συνεργασίες. Και είμαι πολύ ευχαριστημένη που όλα αυτά χαρακτηρίζουν τη δική μου επαγγελματική σχέση και συνεργασία με το δίκτυο της PerfumeWorld.

Τελικά πώς αξιολογείτε εσείς ως νέος επενδυτής τη μέθοδο του franchising;
Πιστεύω πως το franchising έχει σημαντικές προοπτικές ως μέσο ανάπτυξης και εξέλιξης. Αρκεί βέβαια όλο το επιχειρηματικό μοντέλο να βασίζεται σε προσεκτικά σχεδιασμένες ενέργειες και συστήματα. Η ισχυρή εικόνα, ο ενιαίος τρόπος λειτουργίας, ο αριθμός των καταστημάτων, οι γνώσεις ως προς το προϊόν, η ανταγωνιστική γκάμα προϊόντων και η αναγνωρισιμότητα από το κοινό λειτουργούν προς όφελος των franchisee. ο καταναλωτής ταυτίζει το δυναμικό brand με υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες και όλα αυτά ενισχύουν την επαγγελματική ασφάλεια που αναζητούν οι υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές. Κάτι που ήταν ανέκαθεν ιδιαίτερα σημαντικό, πόσο μάλλον στην εποχή μας…

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ