Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις ΣΤΟΧΟΣ: H εξειδίκευση στην εκπαίδευση έχει όνομα

ΣΤΟΧΟΣ: H εξειδίκευση στην εκπαίδευση έχει όνομα

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Τα φροντιστήρια ΣΤΟΧΟΣ αποτελούν μια σύγχρονη επιχειρηματική πρόταση στην εκπαίδευση, συνώνυμο της επιτυχίας τόσο για τους μαθητές όσο και τους συνεργάτες – franchisees. Και αυτό γιατί η εξειδίκευση των φροντιστηρίων αποκλειστικά στη θεωρητική κατεύθυνση, τα καθιστά κορυφαία επιλογή των γονέων, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη τους. «Έχουμε σταθερό μαθητολόγιο, επειδή σεβόμαστε τη δουλειά μας, από το 1983. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Ο κόσμος μαθαίνει από στόμα σε στόμα για την επιτυχία του ΣΤΟΧΟΣ, γεγονός που αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για εμάς», αναφέρουν οι κ.κ. Γιαννακόπουλοι.

stoos frontistiria franchise mathites

Η ιστορία του ΣΤΟΧΟΣ ξεκινά το 1983, όταν ο Ηρακλής Γιαννακόπουλος δημιούργησε το πρώτο αμιγώς θεωρητικό φροντιστήριο στην πλατεία Κάνιγγος, σημείο όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα και η έδρα της εταιρείας. Το 1999, δημιουργείται το δεύτερο φροντιστήριο του δικτύου στον Πειραιά και το 2009, ο ΣΤΟΧΟΣ «ταξίδεψε» και στην Πάτρα, πόλη από όπου κατάγεται ο κ. Γιαννακόπουλος. Την επιχείρηση πλέον διευθύνουν οι γιοι του. Ο Τάσος και ο Γιώργος, φιλόλογοι στο επάγγελμα, με την ίδια αγάπη στοχεύουν να επεκτείνουν την παρουσία του ΣΤΟΧΟΣ και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ώστε κάθε μαθητής να έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τις ποιοτικές εκπαιδευτικές τους μεθόδους που οδηγούν στην επιτυχία.

stoxos franchise mathitria1

Ποιες είναι οι βασικές αρχές των φροντιστηρίων ΣΤΟΧΟΣ;

Πρώτα απ’ όλα σεβόμαστε τον γονιό, τον κόπο του, το όνειρο που έχει να καμαρώσει το παιδί του στο Πανεπιστήμιο. Για εμάς, η υπεραξία είναι το αποτέλεσμα. Σήμερα, το 2021, έρχονται μητέρες και μας λένε: «Ήμουν μαθήτρια του κ. Ηρακλή το 1990-95 και τώρα φέρνω και το παιδί μου, γιατί θέλω να εισέλθει επιτυχώς στο Πανεπιστήμιο. Τα περισσότερα παιδιά μας, έρχονται συστημένα. Μπορεί να έρχονται από Θρακομακεδόνες, στην Κάνιγγος. Από το Λαγονήσι, τη Γλυφάδα ή και από νησιά. Είχαμε μαθήτρια το 2017, που ήρθε από την Κάλυμνο για να δώσει πανελλαδικές σε εμάς.

Οπότε, βασική αρχή μας είναι η εξειδίκευση στην κατεύθυνση, ολιγομελή τμήματα, εξειδικευμένοι καθηγητές. Και βέβαια, οι περισσότεροι καθηγητές ήταν πρώην μαθητές του φροντιστηρίου ΣΤΟΧΟΣ. Έχουν ζήσει αυτή τη διαδικασία εκ των έσω. Από εμάς μπήκαν στο Πανεπιστήμιο. Οι περισσότεροι με τα δικά μας βιβλία πανεπιστημιακού επιπέδου, παρακολουθούσαν τα μαθήματα της σχολής τους. Όντας επαγγελματίες, επέλεξαν να εργαστούν σε εμάς. Περίπου το 80% των καθηγητών μας ήταν παλαιοί μαθητές του ΣΤΟΧΟΣ.

stoxos franchise logoΟι φροντιστηριακές επιχειρήσεις που έχουν γερά θεμέλια, οικονομικά και ποιοτικά, θα ξεχωρίσουν.

Ποιο είναι το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης;

Ασχολούμαστε αποκλειστικά με μαθητές Λυκείου και τμήματα αποφοίτων, τα οποία πραγματοποιούνται πρωινές ώρες κι έχουν άλλους ρυθμούς ύλης, εξέλιξης και διδασκαλίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός πως μας έρχονται παιδιά από τα γύρω θετικά φροντιστήρια για το μάθημα της έκθεσης που είναι γενικής παιδείας. Ο ΣΤΟΧΟΣ δεν λειτουργεί υποστηρικτικά του σχολείου, μόνο και μόνο για να βελτιώσει τον βαθμό στο τετράμηνο. Για εμάς, από την πρώτη ημέρα που εισέρχεται ένας μαθητής στο φροντιστήριό μας, τον προετοιμάζουμε, ώστε να γίνει φοιτητής στην πρώτη του επιλογή και στην πόλη που επιθυμεί.

stoxos franchise theoritika mathimata

Ποια η μέθοδος διδασκαλίας που ακολουθείται στο δίκτυο ΣΤΟΧΟΣ;

Ξεκινάμε τα πάντα tabula rasa. Από μηδενική αφετηρία ύλης, γιατί ο μαθητής φοβάται αυτό που δεν γνωρίζει. Εκεί προκαλείται το άγχος. Διδάσκουμε κανόνες τονισμού και στους μαθητές τρίτης Λυκείου, ώστε να ξεμπλοκάρουν κάποια μικρά «κουβάρια» που έχουν προκληθεί μέσα στα χρόνια. Επίσης, εξηγούμε στα παιδιά τον ορθό τρόπο μελέτης στο σπίτι. Μπορούμε να τους βγάλουμε κι ένα πρόγραμμα διαβάσματος και ξεκούρασης, γιατί η διαχείριση της ημέρας είναι τέχνη. Φέτος, 46 μαθητές μας εισήλθαν στη Νομική. Για εμάς, είναι ανυπολόγιστης αξίας η ηδονή να βάλουμε έναν μαθητή του 13 να γράψει 18. Και πιστέψτε μας, το καταφέρνουμε!

Ποια η υποστήριξη που λαμβάνει ο franchisee του ΣΤΟΧΟΣ;

Καταρχάς, βρίσκεται σε επικοινωνία κι άμεση επαφή με εμάς. Εκτός από το επιχειρηματικό κομμάτι του πώς θα στηθεί το φροντιστήριό του, είναι πάρα πολύ σημαντικό να λάβει τα «μυστικά» της διαχείρισης των ιδιαιτεροτήτων του κάθε ανθρώπου που θα εισέλθει στο γραφείο του. Πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε ως μεμονωμένες περιπτώσεις και όχι ως μάζα. Αυτές τις δεξιότητες τις μάθαμε εμπειρικά, μέρα με τη μέρα. Ο συνεργάτης μας λαμβάνει όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία εκ των προτέρων, προστατεύοντας την επένδυσή του από τυχόν λάθη. Ζωτικής σημασίας είναι το κομμάτι «άνθρωπος» κι αυτό του «επαγγελματία». Οπότε, δεν ψάχνουμε το ένα ή το άλλο αλλά το πάντρεμα και των δύο.

Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία των συνεργατών μας, είναι να διαθέτουν αγάπη για το αντικείμενο και μεράκι. Δεν είναι απαραίτητο να είναι οι ίδιοι εκπαιδευτικοί, όμως η ενεργή εμπλοκή τους στις λειτουργίες του φροντιστηρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική.

stoxos frontistiria franchise4

Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία των συνεργατών μας, είναι να διαθέτουν αγάπη για το αντικείμενο και μεράκι.

Τι περιλαμβάνουν τα πλάνα της ανάπτυξής σας κατά το προσεχές χρονικό διάστημα;

Αναζητάμε συγκεκριμένα σημεία από άποψη προσβασιμότητας, να είναι σχετικά κεντρικά. Δεν είμαστε πεισματικά δεμένοι σε μία περιοχή κι αν προκύψει κάποια άλλη δεν θα την εξετάσουμε, ούτε το αντίστροφο. Είμαστε ανοικτοί κι αναλόγως τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα εξετάσουμε παράγοντες όπως την περιοχή, τον όροφο, την πόλη κ.λπ.

Ποιες οι τάσεις στην αγορά της εκπαίδευσης και πώς θα διαμορφωθούν στο μέλλον;

Εξαρτάται για τι είδους φροντιστηριακές επιχειρήσεις μιλάμε. Υπάρχουν φροντιστήρια που λειτουργούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με πρώτο γνώμονα το κέρδος, χωρίς να το αντισταθμίζουν με την ποιότητα. Οι επιχειρήσεις που δεν είχαν στέρεες βάσεις, θα αναγκαστούν είτε να κάνουν μία μεταστροφή είτε να κλείσουν. Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που έχουν γερά θεμέλια, οικονομικά και ποιοτικά, θα ξεχωρίσουν.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε το καλύτερο στα παιδιά, χωρίς να υπάρχει κάποιο εξωφρενικό κόστος. Πρώτα απ’ όλα, κοιτάμε το τι προσφέρουμε εμείς και κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Συμβουλεύουμε τους γονείς να εξετάζουν αν μπαίνουν τα παιδιά στην πρώτη τους επιλογή, πόσες επιτυχίες είχε το φροντιστήριο την προηγούμενη χρονιά, ποιο το έτος ίδρυσης. Αυτά πρέπει να γνωρίζει ο γονιός όταν πραγματοποιεί έρευνα αγοράς. Αυτές οι ποιοτικές διαφορές κρίνουν τελικά και το αποτέλεσμα.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ