Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις Στον Πρίγκιπα το εθνικό μας street food «ανεβαίνει» επίπεδο

Στον Πρίγκιπα το εθνικό μας street food «ανεβαίνει» επίπεδο

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Ο Πρίγκιπας χρησιμοποιώντας κρέατα από ελληνικές φάρμες μικρών παραγωγών , μας πηγαίνει γαστρονομική… βόλτα στη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια! Το «ταξίδι» ξεκινά από τη λίμνη των Ιωαννίνων συνεχίζοντας προς τη Φλώρινα, τις Πρέσπες, τα Σκόπια, τη λίμνη Κερκίνη, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιαννιτσά, τον Τύρναβο και πάλι πίσω! Συναντήσαμε τον Κωστή Χριστάκη, Ιδρυτή του concept, ο οποίος μας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους όλοι μιλούν για τον Πρίγκιπα αλλά και τα οφέλη του συνεργάτη που θα γίνει μέλος της οικογένειάς του.

prigkipas-franchise-street-food

Η ιδέα της ανάπτυξης του Πρίγκιπα μέσω franchising προέκυψε όταν άρχισαν υποψήφιοι επενδυτές να ζητούν συνεργασία ή πληροφορίες για να δημιουργήσουν κάτι αντίστοιχο. «Ειδικά τις περιόδους που συμμετέχουμε σε εκθέσεις, το ενδιαφέρον είναι έντονα αυξημένο. Από την περιφέρεια έρχονται να επισκεφθούν τον Πρίγκιπα, καθώς έχουν διαβάσει για αυτόν στο διαδίκτυο. Έτσι, πήρα την απόφαση να επεκταθώ μέσω franchising», επισημαίνει ο κ. Χριστάκης.

prigkipas-kempapia-franchise

Μάλιστα, ακόμα και την περίοδο του lockdown λόγω της πανδημίας, ο Πρίγκιπας παρέμεινε ανοικτός, με σημαντικά έσοδα. «Ο επιχειρηματίας που ψάχνεται τώρα να δραστηριοποιηθεί στην εστίαση ή που θέλει μετατρέψει το υπάρχον κατάστημά του, θεωρώ πως στον Πρίγκιπα θα βρει την ιδανική πρόταση franchise, ανταποκρινόμενη στα σημερινά δεδομένα», συμπληρώνει.

Με ποια κριτήρια έγινε η διαμόρφωση του μενού;

Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στη Φλώρινα, περιοχή με ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον και χαρακτηριστικές συνταγές. Τα πιάτα του Πρίγκιπα ουσιαστικά είναι απλές συνταγές, επιλογές που υπάρχουν στο καθημερινό τραπέζι των Βορειοελλαδιτών. Δηλαδή, το βουβαλίσιο κρέας υπάρχει στο τραπέζι των ανθρώπων που ζούνε στις Σέρρες και στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης. Τα χέλια και οι πέστροφες υπάρχουν σε πληθώρα, σε όλη την περιοχή. Η επιθυμία μας ήταν όλα αυτά τα προϊόντα, να μπορεί κάποιος να τα πάρει στο χέρι. Και ο παραδοσιακός τρόπος να φάνε οι Έλληνες στο χέρι είναι το τυλιχτό!

prigkipas-franchise-souvlaki

Ποια είναι τα προϊόντα – πρωταγωνιστές του Πρίγκιπα; Γιατί τα προτιμά το κοινό;

Τα κεμπάπια Φλώρινας. Η συνταγή έχει τις ρίζες της στα βαλκάνια και συγκεκριμένα στη Σερβία. Δεν έχουν καμία σχέση με το ανατολίτικο κεμπάπ που είναι γνωστό στην Αθήνα. Είναι διαφορετική η μείξη του κιμά και ένας τελείως διαφορετικός κωδικός. Γενικότερα, η λέξη κεμπάπ ανάλογα την περιοχή αλλάζει και το προϊόν. Αναφέρω ότι έχει επιρροές από τα Βαλκάνια γιατί είναι μια άλλη συνταγή. Στην Αθήνα, όταν λέμε κεμπάπ, το μυαλό μας πάει κατευθείαν στο ανατολίτικο κεμπάπ, το οποίο είναι κυρίως από αρνίσιο κιμά. Αν πάμε στη Θεσσαλία ή την Ήπειρο, το κεμπάπ ουσιαστικά είναι το κοντοσούβλι. Η τούρκικη λέξη κεμπάπ σημαίνει ψημένο, άρα οτιδήποτε θα μπορούσε να λέγεται κεμπάπ!

Οι συνταγές του Πρίγκιπα είναι βγαλμένες από το δικό μου χέρι. Τα προϊόντα έρχονται από ελληνικές φάρμες μικρών παραγωγών, με τη συνταγή που τους έχω δώσει οπότε είναι έτοιμα για ψήσιμο. Με λίγα λόγια, ο Πρίγκιπας είναι ένα κατάστημα το οποίο μπορεί εύκολα να διαχειριστεί ένας μάγειρας ή ένας ψήστης.

prigkipas-franchise-kalamakia

Πόσο εύκολα δημιουργείται ένας νέος Πρίγκιπας;

Οι διαδικασίες για το στήσιμο του καταστήματος είναι πάρα πολύ απλές. Τα καταστήματα είναι μικρά. Δεν χρειαζόμαστε designer. Τα δημιουργούμε μόνοι μας για αυτό ακριβώς έχουν τη δική μας πινελιά, χωρίς υψηλό κόστος. Τα νέα σημεία που θα ανοίξουν στην Αττική, σαφώς και δεν ξεκινούν από το μηδέν. Ο Πρίγκιπας είναι ήδη πολύ γνωστός με πιστό πελατειακό κοινό το οποίο έρχεται από τις γύρω περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, ειδικά για εμάς. Για παράδειγμα, το κατάστημα του Αλίμου δουλεύει με πελάτες που μας επισκέπτονταν στα Εξάρχεια.

Ποιο είναι το προφίλ του ιδανικού franchisee;

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ψήστης ή μάγειρας. Θα ήταν καλό να μπορεί να διαχειριστεί ένα πόστο, του ταμείου, για παράδειγμα. Ακόμα όμως κι αν δεν το κάνει, θα πρέπει να έχει τη στοιχειώδη αντίληψη. Να μην πειραματιστεί σε αυτό το κατάστημα. Αν δεν επιθυμεί να ασχοληθεί ο ίδιος, θα πρέπει να έχει κάποιο έμπιστο άτομο, έναν έμπειρο υπεύθυνο καταστήματος.

Σε ενδιαφέρει η πρόταση franchise του Πρίγκιπα, μάθε περισσότερα εδώ.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ