Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις Στιβαρό και υπεύθυνο όπως το ζυμάρι

Στιβαρό και υπεύθυνο όπως το ζυμάρι

σύνταξη thodoris
0 σχόλια

Το Zimari συνδυάζει την υψηλή ποιότητα με τη φιλικότητα και τη φιλοξενία κι έχει γίνει μέρος της καθημερινής συνήθειας των καταναλωτών όλων των ηλικιών.

Η όλη ιδέα ξεκίνησε το 2014 όταν η ομάδα του Zimari θέλησε να προσφέρει στο κοινό ένα νέο concept στην αγορά του snack take away. Έτσι, το πρώτο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας άνοιξε στην οδό Σταδίου. Πολύ γρήγορα ο κόσμος αναγνώρισε τη μοναδικότητά του και η ομο[1]λογουμένως γρήγορη επιτυχία οδήγησε στη δημιουργία δεύτε[1]ρου καταστήματος στην Πανόρμου, μέσα σε μόλις έξι μήνες! Σειρά είχε η επέκταση τόσο στον Πειραιά, όσο και στην υπόλοιπη Αθήνα.

Zimari: Δύο success stories

Οι Γιώργος Ρέπας και Γιάννης Τέτας, franchisee Zimari στα κατα[1]στήματα των Αμπελοκήπων και της Πανόρμου αντίστοιχα, ανα[1]γνώρισαν τη μοναδικότητα και την άριστη ποιότητα του Zimari και προχώρησαν σε συνεργασία franchise με την εταιρεία. Η φιλική εξυπηρέτηση, η ποιότητα των υλικών και η γκάμα των προϊόντων ήταν βασικό κίνητρο για να επενδύσουν σε αυτή την ιδέα, δημιουργώντας καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας. Ο Γιώργος Ρέπας έχοντας εμπειρία 20 χρόνων στον χώρο της εστίασης, αποφάσισε να αποκτήσει το δικό του κατάστημα και να επεν[1]δύσει στο σύστημα Zimari.

5

«Ανήκω στο δυναμικό της εταιρείας τα τελευταία 5 χρόνια, έχοντας διαφορετικούς ρόλους. Κάποια στιγμή θέλησα να προχωρήσω επαγγελματικά και εφόσον γνώριζα πώς λειτουργεί η εταιρεία, αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα και να ανοίξω το δικό μου κατάστημα», εξηγεί. Το νέο Zimari στους Αμπελόκηπους, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους περαστικούς που επιθυμούν να κάνουν μια παύση από την έντονη ζωή της καθημερινότητας και για αυτούς που θέλουν να πάρουν έναν ποιοτικό καφέ που θα τους συντροφεύσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το Zimari προτείνει στην αγορά ένα φρέσκο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται πια το snack take away. Η θερμή υποδοχή που έχει λάβει από τον κόσμο όλο αυτόν τον καιρό αλλά και οι επιλογές που προσφέρει, έχει δώσει μεγάλο κίνητρο σε πολλούς επιχειρηματίες που θέλουν να έχουν αποδοτικά εργαλεία στα χέρια τους, κάνοντάς την τη Νο.1 επιχειρηματική πρόταση. 

Τι διαφορετικό έχει το Zimari σε σχέση με αντίστοιχα καταστήματα του ανταγωνισμού;

Το Zimari είναι ένα προσεγμένο μαγαζί με ωραία ατμόσφαιρα και ωραίο design. Στο δικό μας κατάστημα που είναι το μικρό format, ο κόσμος έρχεται παίρνει κάτι και φεύγει, παρατηρούμε ότι του αρέσει το μοντέρνο μας στήσιμο. Το προσέχουν όταν περνούν απέξω. Oπότε αυτό είναι ένας λόγος. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει σίγου[1]ρα το προϊόν που προσφέρουμε. Το Zimari καθημερινά προσφέ[ρει προϊόντα υψηλής ποιότητας από πρώτες ύλες που διαλέγονται προσεκτικά. Τέλος, όσο σημαντική είναι η επιλογή των υλικών άλλο τόσο σημαντική είναι η σωστή επιλογή προσωπικού που στελεχώνει το κατάστημα, ώστε ο πελάτης να βιώνει μια όμορφη εμπειρία.

ZIMARI PANORMOU TETAS

 

Η όλη διαδικασία και το στήσιμο με ενέπνευσαν να κάνω αυτό το βήμα.

Γιάννης Τέτας – Franchisee Zimari Πανόρμου

Ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα όλες τις ώρες της ημέρας

O Γιάννης Τέτας εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με την εστίαση. Όντας υπεύθυνος σε μεγάλες αλυσίδες έμαθε πώς στήνεται αλλά και πώς πρέπει να λειτουργεί σωστά ένα κατάστημα για να φτάσει στην επιτυχία. Στο Zimari βρήκε την επιχειρηματική πρόταση που θα τον πήγαινε ένα βήμα μπροστά και θα τον βοηθούσε να εξελιχθεί σαν επαγγελματίας. Στην ερώτηση ποιος ήταν ο λόγος που αποφάσισε να προχωρήσει σε συνεργασία franchise με το Zimari αναφέρει: «Ουσιαστικά είδα ότι τα προϊόντα είναι σε εξαιρετική ποιότητα. Οι πρώτες ύλες είναι πάντα οι καλύτερες ακόμα και τώρα, παρά τις κρίσεις, δεν έχουμε χάσει τα στάνταρ μας. Αντιθέτως τα έχουμε αναβαθμίσει.

Γενικά, η όλη διαδικασία και το στήσιμο με ενέπνευσαν να κάνω αυτό το βήμα. Επίσης, εξαρχής η συνεργασία με την εταιρεία είναι άρτια και μας βοηθάει και τους δυο να εξελιχθούμε.Το Zimari έχει μια ολιστική γκάμα προϊόντων και ουσιαστικά μπορεί να ξεκινήσει από το πρωινό καφέ με σνακ, στο δεκατιανό με κάποιο σάντουιτς, το μεσημέρι με δροσιστικές σαλάτες. Και μετά στο δικό μας μαγαζί έχουμε κρέμες και βάφλες ώστε να έρχεται κόσμος το απόγευμα και νωρίς το βράδυ. Το κατάστημα είναι έτσι στημένο ώστε να ικανοποιεί διαφορετικές ανάγκες οπότε μπορεί να ανθίσει παντού».

Το Zimari έχει ένα πολυποίκιλο κοινό, που έχει υψηλές προσδοκίες από το γεύμα που καταναλώνει, από το μικρότερο στο μεγαλύτερο. Ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα γευμάτων (πίτες, σαλάτες, σνακ, καφέ, κρουασάν κ.λπ.) ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τις προσωπικές του προτιμήσεις. Όλα τα προϊόντα είναι φτιαγμένα με μεγάλη προσοχή και φροντίδα και απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου ηλικίας. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας και δείχνει καθημερινά την προτίμησή του.

Η επιτυχία του concept αποτελεί πόλο έλξης πολλών franchisees, οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση στον τομέα της εστίασης, με μειωμένο ρίσκο. Ο κύριος Τέτας επισημαίνει «πίστεψα ότι έχοντας δίπλα μια οργανωμένη εταιρεία, θα μπορέσω να προχωρήσω μπροστά και να κάνω καινοτόμες ενέργειες. Επιπλέον, σε ένα κατάστημα franchise, πολλές διαδικασίες και λειτουργίες είναι έτοιμες και δοκιμασμένες. Είτε αυτά λέγονται προϊόντα, είτε αυτά λέγονται ενέργειες μάρκετινγκ, είτε καινοτομίες. Έχοντας ένα δοκιμασμένο σύστημα, μπορείς εσύ, ως επιχειρηματίας, να προχωρήσεις πιο εύκολα χωρίς πειραματισμούς».

Η εστίαση είναι ένας κλάδος που αξίζει κανείς να επενδύσει;

Μόνο αν επιλέξεις τα σωστά καταστήματα, τα σωστά concept, τους σωστούς συνεργάτες. Βέβαια επιλέγοντας όλα αυτά βρίσκεσαι ήδη σε ένα υψηλό επίπεδο. Η εστίαση έχει γεμίσει καταστήματα που δεν άντεξαν στην κρίση. Η εστίαση δεν είναι χρυσός, πρέπει να βρεις τους σωστούς ανθρώπους, τη χημεία, τις ιδέες, τη διάθεση για εξέλιξη και καινοτομία τότε κρατιέσαι σε μια υψηλή ποιότητα, σε υψηλή εξυπηρέτηση, ατμόσφαιρα κ.λπ. Τα στοιχεία αυτά ο πελάτης τα αναγνωρίζει και τα εκτιμά.

ZIMARI AMPELOKHPOI REPAS

Αν κάποιος θέλει να απασχοληθεί στον χώρο της εστίασης, τότε το Zimari είναι μια πραγματική επιχειρηματική ευκαιρία.

Γιώργος Ρέπας – Franchisee Zimari στους Αμπελόκηπους

Καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες

Αν κάποιος θέλει να απασχοληθεί στον χώρο της εστίασης, τότε το Zimari είναι μια πραγματική επιχειρηματική ευκαιρία, εξηγεί ο κύριος Ρέπας «Πρώτα από όλα, συνεργάζεται με μια εταιρεία που βρίσκεται δίπλα στον συνεργάτη και τον στηρίζει σε ό,τι χρειαστεί. Σε επίπεδο καταναλωτή, το Zimari προσφέρει πρώτης τάξης προϊόντα, καλύπτει τις ανάγκες του ανθρώπου της πόλης σε ένα κατάστημα με θετική ατμόσφαιρα. Σε επίπεδο επιχειρηματικού μοντέλου, το Zimari διαθέτει 2 formats δίνοντας στον επιχειρηματία τη δυνατότητα να επιλέξει εκείνο που του πάει καλύτερα και εναρμονίζεται με τις ανάγκες της τοπικής αγοράς. Προσωπικά θεωρώ ότι το Zimari είναι μια καλή επένδυση, μια έξυπνη επιχειρηματική πρόταση».

Εκπαίδευση και καθημερινή τριβή

Ο Γ. Τέτας, σχετικά με τη δυσκολία διαχείρισης μιας τέτοιας επιχείρησης αναφέρει πως «δεν είναι κάτι δύσκολο αλλά χρειάζεται συνεργασία, εκπαίδευση και διάθεση να μάθεις πως το κατάστημα που διευθύνεις μπορεί συνεχώς να γίνεται καλύτερο. Για να μπορείς να το διευθύνεις θα πρέπει πρώτα να μάθεις πώς λειτουργεί σε κάθε τομέα. Και σιγά σιγά μέσα από την εκπαίδευση και την καθημερινή τριβή να φτάσεις στο σημείο να διευθύνεις».

Το Zimari αποτελεί την ιδανική επιχειρηματική πρόταση για τον franchisee που θέλει να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση και να ανήκει σε μια οικογένεια που διαρκώς αναπτύσσεται. Παράλληλα, η ομάδα υποστηρίζει συνεχώς τον κάθε συνεργάτη, παρέχοντάς του την κατάλληλη εκπαίδευση και στήριξη, τόσο πριν, όσο και μετά το άνοιγμα του καταστήματος.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ