Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις «Στις υπηρεσίες της Volton ξεχώρισα τόσο τη διαφάνεια όσο και την ευελιξία»

«Στις υπηρεσίες της Volton ξεχώρισα τόσο τη διαφάνεια όσο και την ευελιξία»

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Ο Αντώνης Κουρτάκης, αν και δεν είχε προηγούμενη εμπειρία στον κλάδο της ενέργειας, το 2018, αποφάσισε να αποκτήσει το δικό του κατάστημα Volton, στην Κόρινθο.

«Ανέκαθεν η ενασχόλησή μου είχε να κάνει με το εμπόριο. Από τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας μου, ασχολήθηκα με την οικογενειακή επιχείρηση με αντικείμενο την εμπορία φωτιστικών, την οποία διατηρώ μέχρι σήμερα». Η συνεργασία μου με τη Volton είναι καθαρή κι έξυπνη! Η σχέση μας δεν έχει δεύτερες σκέψεις και καθημερινά, αναπτυσσόμαστε μαζί της».

volton franchise

Επόμενος στόχος του κ. Κουρτάκη είναι ένα δεύτερο κατάστημα Volton. «Πλέον με την εμπειρία που αποκτήθηκε αλλά και με τη σιγουριά που έχω για τη σχέση μου με την εταιρεία, είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πώς αποφασίσατε να δραστηριοποιηθείτε στον κλάδο της ενέργειας; Ποιες ευκαιρίες αναγνωρίσατε;

Αρχικά, το ρεύμα είναι απαραίτητο σε κάθε σπίτι. Θεώρησα ότι η εμπιστοσύνη και οι σχέσεις που έχτισα τα προηγούμενα χρόνια με την εμπορική μου δραστηριότητα θα ήταν τα εχέγγυα, ώστε να πετύχω και στην αγορά της ενέργειας και το αποτέλεσμα με επιβεβαίωσε. Το ρεύμα δεν αποτελεί ακόμα μία υπηρεσία, αλλά αγαθό και οποιαδήποτε σχέση πρέπει να βασίζεται σε σταθερές βάσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εσένα και τον πελάτη.

volton katasthma franchise

Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να επιλέξετε το franchising ως μέθοδο συνεργασίας;

Η απειρία μου στον κλάδο της ενέργειας αλλά και η καθοδήγηση που χρειαζόμουν στην πώληση υπηρεσίας ήταν οι βασικοί λόγοι. Όπως προανέφερα, η ηλεκτρική ενέργεια είναι αγαθό και θεωρώ απαραίτητο τόσο την καλή γνώση όσο και την πλήρη εξυπηρέτηση των πελατών μέσα από το κατάστημά μου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τις σωστές βάσεις που διέπουν ένα σύστημα franchise.

Στις υπηρεσίες της Volton ξεχώρισα τόσο τη διαφάνεια όσο και την ευελιξία. Ξέρετε, ο πελάτης αποζητά καθαρές σχέσεις, χωρίς ψιλά γράμματα και κρυφές χρεώσεις. Επίσης, αυτό που είδα από την αρχή στη Volton, ήταν η στρατηγική να είναι κοντά στους πελάτες της με φυσικά σημεία.

Περάσατε από εκπαίδευση πριν το άνοιγμα του καταστήματός σας;

Η εκπαίδευσή μου ήταν απαραίτητη και είναι προϋπόθεση για κάθε νέο επιχειρηματία. Ακόμα και να υπάρχει εμπειρία στον κλάδο της ενέργειας, η εκπαιδευτική διαδικασία είναι απαραίτητη. Πέραν από τη γνώση των προγραμμάτων και για να εξυπηρετείς σωστά τους πελάτες σου, χρειάζεται σωστή γνώση των διαδικασιών, των συστημάτων αλλά και της άμεσης αντιμετώπισης οποιουδήποτε προβλήματος μπορεί να προκύψει.

volton franchise proionta ilektrikis energeias

Ποια η υποστήριξη που λαμβάνετε συνολικά από την εταιρεία;

Η υποστήριξη τόσο στην καθημερινή λειτουργία του καταστήματός μου όσο και στην ανάπτυξη της επιχείρησής μου. Ενδεικτικά, αναφέρω πως μέσω του franchising, τα οφέλη ξεκινούν από τη σωστή προετοιμασία και το άνοιγμα ενός καταστήματος, την εύρεση κι εκπαίδευση του σωστού προσωπικού, μέχρι την καθημερινή παρακολούθηση της επιχείρησης, ώστε με σωστή καθοδήγηση να επιτυγχάνεται το μέγιστο αποτέλεσμα.

Τελικά, πόσο εύκολο είναι να διευθύνετε το δικό σας κατάστημα Volton;

Με τη βοήθεια της εταιρείας και την καθημερινή καθοδήγηση των ανθρώπων της, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Ακόμα και στην περίοδο των lockdowns που τα καταστήματα Volton παρέμεναν ανοιχτά σύμφωνα με τις οδηγίες του κράτους, όλα έγιναν με σωστό κι ασφαλή τρόπο τόσο για εμάς όσο και για τους πελάτες μας. Αν ακόμα και σε μία τέτοια δύσκολη περίοδο για τη ζωή μιας επιχείρησης νιώσεις ασφαλής, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα για το μέλλον.

Τι θα συμβουλεύατε έναν υποψήφιο franchisee που θέλει να επενδύσει στον κλάδο της ενέργειας; Τι θα πρέπει να προσέξει;

Η ενασχόληση με την ενέργεια προϋποθέτει το ίδιο που αφορά κάθε κατάστημα λιανικής. Την καθημερινή ενασχόληση και παρουσία στην επιχείρηση. Η συνεχής επαφή με τους πελάτες και το προσωπικό είναι απαραίτητη, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αυτό που πρέπει. Επίσης, το σύστημα franchise που θα επιλέξει, θα πρέπει να του δίνει όλα όσα χρειάζεται, για να οδηγηθεί στην επιτυχία. Ήμουν πάντα καχύποπτος με συστήματα franchise που υπόσχονται κέρδη κι ανάπτυξη χωρίς προσωπική ενασχόληση και παρουσία.

Μάθε περισσότερα για την πρόταση franchise της Volton, εδώ.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ