Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις Stegno: Εξέλιξη και σιγουριά τα κίνητρα για το άνοιγμα και δεύτερου καταστήματος!

Stegno: Εξέλιξη και σιγουριά τα κίνητρα για το άνοιγμα και δεύτερου καταστήματος!

σύνταξη panos vogiatzis
0 σχόλια

Ξεκινώντας από μια εντελώς διαφορετική αφετηρία, και συγκεκριμένα από τον χώρο της συντήρησης και βελτίωσης αυτοκινήτων, ο Θέμης Δημητρακόπουλος ανακάλυψε στην πρόταση franchise των στεγνοκαθαριστηρίων Stegno μια ευκαιρία ζωής. Σε ένα κλάδο με διαχρονικά χαρακτηριστικά, ο κ. Δημητρακόπουλος βρήκε τη σταθερότητα και τις προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης, που αναζητούσε.

Ο συνεργάτης του δικτύου Stegno βρήκε τη σταθερότητα που χρειαζόταν για να κάνει το πρώτο βήμα, την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής αλλά και τη σιγουριά και την ασφάλεια για επεκτείνει την επένδυσή του. Έτσι, ήρθε το πρώτο και μετά το δεύτερο κατάστημα franchise στα Νότια Προάστια, και συγκεκριμένα στον Άλιμο και τη Βάρη, ενώ στα πλάνα του κ. Δημητρακόπουλου συνεχίζει να βρίσκεται η επανεπένδυση σε πρατήρια Stegno (SAT) στην ευρύτερη περιοχή.

Ποιες οι ευκαιρίες εντοπίσατε στον κλάδο των καθαριστηρίων;

Στον κλάδο βρήκα τη σταθερότητα και τις προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης, που αναζητούσα. Θεώρησα ότι ο κλάδος έχει διαχρονικά χαρακτηριστικά και πως η επένδυση στο συγκεκριμένο αντικείμενο περιορίζει έως εκμηδενίζει τη λογική της εφήμερης επένδυσης.

Γιατί επιλέξετε τη συνεργασία με ένα δίκτυο franchise;

Η τεχνογνωσία και η υποστήριξη. Είναι πολύ σημαντικό όταν μπαίνεις σε ένα καινούριο χώρο, να μπορείς ανά πασά στιγμή να βρεις υποστήριξη και τεχνογνωσία από ανθρώπους με μεγαλύτερη εμπειρία από εσένα, ή απλά να βρεις άμεσα λύση σε κάποιο πρόβλημα που δεν έχεις ξανασυναντήσει.

stegno 5

Και ποιοι λόγοι σας οδήγησαν στη Stegno;

Γιατί η Stegno και τα στελέχη της είναι τα πλέον έμπειρα στον χώρο. Όχι μόνο σαν επαγγελματίες στεγνοκαθαριστές, αλλά ως franchisor. Μπορώ να το διαβεβαιώσω αυτό καθώς συμμετέχω από την πρώτη μέρα και συμβάλω στη χάραξης της στρατηγικής.

Ποιον τύπο καταστήματος Stegno επιλέξατε;

Full shop, γιατί αυτές ήταν οι ανάγκες την περίοδο που ξεκίνησα. Σήμερα όμως είμαι πολύ κοντά στην δημιουργία πρατηρίων περιμετρικά των καταστημάτων μου.

STEGNO logo 200Στο Stegno βρήκα τη σταθερότητα και τις προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης, που αναζητούσα.

Πώς σας υποδέχθηκε η τοπική αγορά;

Η υποδοχή από το αγοραστικό κοινό ήταν παραπάνω από ικανοποιητική. Κάποιοι πελάτες πραγματικά εντυπωσιάστηκαν από το concept και την φρεσκάδα που παρουσιάζει σε σχέση με τα παραδοσιακά καθαριστήρια. Ακόμα περισσότεροι εντυπωσιάστηκαν από την ποιότητα των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης που τους προσφέρουμε. Όλα αυτά χαρακτηρίζουν πλέον τη Stegno σαν ηγέτη στα στεγνοκαθαριστήρια στην Ελλάδα που θέτει τα στάνταρ.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε και τι είδους υποστήριξη λάβατε από την εταιρεία;

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι πάντα η διατήρηση της ποιότητας στην εξυπηρέτηση και στην υπηρεσία που παρέχεις στον πελάτη. Πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια και μια σταθερότητα. Οι διαδικασίες και τα στελέχη της Stegno, σε συνδυασμό με την παρακολούθηση των διεθνών εξελίξεων και πρακτικών στον κλάδο μας, καθώς και τα τακτικά σεμινάρια εκπαίδευσης του προσωπικού των καταστημάτων μας, διασφαλίζουν αυτή την ποιότητα.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν να προχωρήσετε στο άνοιγμα και δεύτερου καταστήματος Stegno στα νότια προάστια;

Η εξέλιξη και η επιτυχία του πρώτου καταστήματος σε συνδυασμό με τη σιγουριά ότι σαν μέλος ενός δικτύου franchise θα έχω την υποστήριξη που χρειάζεται ώστε να μπορώ να αντιμετωπίσω τυχόν ανάγκες σε υποστήριξη είτε σε εκπαίδευση προσωπικού είτε σε στρατηγικές μάρκετινγκ.

stegno franchise 4

Ποιον τύπο καταστήματος επιλέξατε αυτή τη φορά και γιατί;

Και πάλι Full Shop γιατί αφενός έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την εμπειρία του πρώτου καταστήματος και αφετέρου όπως σας προ είπα οι εποχές τότε αυτό επέβαλαν. Ταυτόχρονα όμως μου δίνει τη δυνατότητα και την ευελιξία να παρέχω τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πελάτες που μας εμπιστεύονται.

Υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης για δύο καταστήματα στην ίδια περιοχή;

Σε πολλές περιοχές ναι. Αλλά αυτό είναι κάτι που αποφασίζεται σε συνεννόηση με την εταιρεία, μετά από μελέτη της περιοχής και των χαρακτηριστικών της. Αυτός είναι και ο λόγος που ετοιμάζομαι για επόμενα βήματα.

Πόσο εύκολο είναι να διευθύνετε δύο καταστήματα Stegno ταυτόχρονα;

Αρκετά εύκολο αν έχεις τους σωστούς συνεργάτες και βάζεις προτεραιότητες στην καθημερινότητά σου. Θέλει προσωπική εμπλοκή και παρακολούθηση καθημερινά. Εδώ θα ήθελα να διευκρινίσω ότι αν κάποιος πιστεύει ότι θα ανοίξει ένα κατάστημα franchise και απλά θα περνάει κάθε βράδυ να παίρνει τις εισπράξεις, είναι σε λάθος κατεύθυνση. Για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα θέλει σκληρή δουλειά και συνεργασιμότητα.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, η υποστήριξη που λάβαμε από τη Stegno ήταν άμεση, ουσιαστική και πολυεπίπεδη. Δεν αισθανθήκαμε ποτέ απομονωμένοι.

Σε περιόδους κρίσεων, όπως αυτή που προκάλεσε το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19, ποια είναι η υποστήριξη που λάβατε από τη μητρική εταιρεία;

Πραγματικά άμεση και ουσιαστική! Και κυρίως πολυεπίπεδη. Καταρχάς «διαβάζοντας» την κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο, η εταιρεία φρόντισε έγκαιρα να υπάρξει επάρκεια σε αναλώσιμα γιατί θυμίζω ότι τα καταστήματα παρέμειναν ανοικτά. Μόλις η πανδημία έφτασε στη χώρα μας, ως εταιρεία κινηθήκαμε, με ταχύτητα και παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε υποχρέωση, σεβόμενοι τα μέτρα, μειώσαμε τις ώρες λειτουργίας. Καθόλη τη διάρκεια της καραντίνας είχαμε τακτικές συζητήσεις αξιοποιώντας την τεχνολογία και έτσι δεν αισθανθήκαμε ποτέ απομονωμένοι. Επίσης σε ό,τι αφορά την επικοινωνία με τους καταναλωτές επιλέξαμε μια «ιδιαίτερη» προσέγγιση με χιουμοριστικά μηνύματα, κόντρα ίσως στην κοινή εμπορική λογική αλλά με μεγάλη ανταπόκριση στους πελάτες μας! Η σημερινή μέρα μας βρίσκει όλους έτοιμους με μια σειρά διαδικασιών που πιστοποιούν τον ασφαλή τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των ρούχων τόσο για εμάς όσο και για τους πελάτες.

franchisee vari

Πώς θα περιγράφατε τη συνεργασία σας με τη Stegno;

Νομίζω από τις έως τώρα απαντήσεις μου έχετε βγάλει τα συμπεράσματα σας απλά …. Άψογη.

Θα συνιστούσατε το Stegno σε έναν φίλο – γνωστό σας;

Αν ήταν και ο ίδιος έτοιμος να δεσμευτεί και να ακολουθήσει ένα αποδεδειγμένα επιτυχημένο concept όπως και τα υπόλοιπα στελέχη της Stegno, τότε ναι, με «κλειστά τα ματιά».

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Σκέφτεστε το ενδεχόμενο της επανεπένδυσης; Αν ναι, με ποιον τρόπο;

Είναι στα σχέδια μου ακόμα ένα κατάστημα στο άμεσο μέλλον.

 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • Έδρα: Αθήνα
 • Tηλ: 210 6756200
 • Διευθύνων Σύμβουλος/Γενικός Διευθυντής: Γιάννης Χίνος
 • Υπεύθυνος Ανάπτυξης: THE FRANCHISE CO.
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 • Μέσο μέγεθος καταστήματος: 80 τ.μ.
 • Μέσο Ύψος Επένδυσης: €64.000
 • Entry fee: €5.000 -11.000
 • Royalties: 4%
 • Διαφημιστική Συμμετοχή: 2%
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Αριθμός Εταιρικών Καταστημάτων: 9
 • Αριθμός Καταστημάτων Franchise: 27 Τα 2 στη Σόφια στη Βουλγαρία
 • Συνολικός Αριθμός Καταστημάτων: 36
 • Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising: 2002 / 2013
 • Προέλευση: Ελλάδα
 • Eμπειρία franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Αυτοαπασχόληση franchisee: Κρίνεται απαραίτητη
 • Aναπτυξιακοί στόχοι: Πανελλαδικά
 • Διεθνείς Aναπτυξιακοί στόχοι: Κύπρος
 • Περισσότερες πληροφορίες:

  STEGNO Πρόταση Franchise

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ