Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις «Στο Stegno εντόπισα την ασφάλεια που χρειάζεται για την διεύρυνση της επιχείρησής μου»

«Στο Stegno εντόπισα την ασφάλεια που χρειάζεται για την διεύρυνση της επιχείρησής μου»

σύνταξη thodoris
0 σχόλια

Με περισσότερα από 40 καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό και περισσότερους από 400.000 ικανοποιημένους πελάτες, το Stegno αποτελεί ηγετική μορφή στον κλάδο και μια ελκυστική πρόταση franchise στην Ελλάδα. Η κα Μαρία Λιανοπούλου αναγνώρισε στο Stegno την επιχειρηματική πρόταση που μπορεί να της αλλάξει τη ζωή και σχεδιάζει ήδη το επόμενο βήμα, την επέκταση της συνεργασίας της με την εταιρεία.

Προερχόμενη από εντελώς διαφορετικό κλάδο δραστηριοποίησης αποφάσισε να επενδύσει σε ένα σύστημα franchise το οποίο έχει αποδείξει την αξία του και την επιτυχία του μέσα στον χρόνο. Όπως η ίδια αναφέρει «Ξεκίνησα από τα 18 μου να εργάζομαι ως υπεύθυνη λογιστηρίου σε οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου σχετικά με χονδρική και λιανική πώληση ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Στη συνέχεια, απασχολήθηκα στο τουριστικό γραφείο του συζύγου μου ως υπεύθυνη του λογιστηρίου και των συστημάτων κρατήσεων».

Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να επιλέξετε τη συνεργασία με ένα δίκτυο franchise και πόσο εύκολη ήταν η διαδικασία;

Το δίκτυο franchise μου δημιούργησε σιγουριά και μου έδωσε τη δυνατότητα τεχνογνωσίας σε έναν άγνωστο για εμένα χώρο. Η διαδικασία παρόλο που θα μπορούσε να θεωρηθεί δύσκολη, δίπλα στον έμπειρο area manager κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, έγινε απλή και τεχνικά κατανοητή. Επίσης οι ιδιοκτήτες του Stegno, κ. Χίνος και κ. Τριανταφυλλίδης οι οποίοι στον χώρο των επιχειρήσεων θεωρούνται επιτυχημένοι και αξιόπιστοι, με έκαναν να εμπιστευτώ την πρόταση του Stegno.

Ποιες είναι οι ανάγκες της τοπικής αγοράς και πώς ανταποκρίνεται το Stegno σε αυτές;

Η τοπική αγορά έχει ανάγκη να εμπιστευτεί τις υπηρεσίες καθαρισμού των ειδικών για τον καθαρισμό των ρούχων της. Τα καταστήματα Stegno μέσα από καινούριες τεχνικές είναι ικανά να ανταποκριθούν πλήρως και με επιτυχία σε αυτές τις ανάγκες.

STEGNO logo 200Θα πρότεινα, χωρίς δεύτερη σκέψη, σε κάποιον να γίνει μέρος της ομάδας του Stegno, καθώς έχω εμπιστοσύνη στο δίκτυο και σε όλη την ομάδα.

Ο άνθρωπος στο επίκεντρο

Ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της επιχείρησης δεν μένει μόνο στη σχέση με τους πελάτες. Το ολοένα και μεγαλύτερο δίκτυο Stegno βασίζει την επιτυχία του τόσο στη σωστή και ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρακτική όσο και στις γερές σχέσεις εμπιστοσύνης που χτίζει με τους συνεργάτες – franchisees, δημιουργώντας μια μεγάλη οικογένεια μέσα στο δίκτυο.

Τι είδους υποστήριξη λάβατε από το δίκτυο Stegno;

Το δίκτυο Stegno, μου προσέφερε εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη σε ένα αντικείμενο που δεν είχα εμπειρία, ενώ το κατάστημα ήταν έτοιμο να λειτουργήσει μέσα σε μόλις δύο μήνες. Έχοντας στον πυρήνα του την εξέλιξη και την καινοτομία, το Stegno φέρνει «νέες» επιχειρηματικές προτάσεις που σε πολλές περιπτώσεις είναι ευκαιρίες ζωής. Με κινητήριο δύναμη την ειλικρίνεια, την υπευθυνότητα, την στοχοπροσήλωση, τη συνεχή  συνεργασία και εκπαίδευση, η Stegno έχει δημιουργήσει ένα δυνατό δίκτυο franchise που ολοένα και περισσότεροι, θέλουν να γίνουν μέρος του.

stegno 5655

Δίπλα στον franchisee

Η μητρική εταιρεία αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο franchisee στο νέο ξεκίνημά του, παρέχει όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία που χρειάζεται για να ισχυροποιήσει τη αποδοτικότητα του καταστήματός του και τον συμβουλεύει ώστε να πάρει τις σωστότερες αποφάσεις που θα ελαχιστοποιήσουν την ανάληψη ρίσκου. «Η συνεργασία μου με την εταιρεία έως τώρα δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί άψογη και υποδειγματική. Με εφοδίασε πλήρως με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, πιστοποιημένα προϊόντα καθαρισμού και άριστες συμβουλές μάρκετινγκ», τονίζει η κα. Μαρία Λιανοπούλου.

Οι franchisees που επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα του Stegno, το επιτυγχάνουν με μικρή επένδυση και μικρής κλίμακας παρεμβάσεις, οι οποίες θα το προσαρμόσουν στα νέα επιχειρηματικά δεδομένα του Stegno. Με το πρόγραμμα μετασχηματισμού της Stegno, o συνεργάτης έχει τη δυνατότητα να «αγοράσει» ένα κατάστημα που βρίσκεται ήδη σε λειτουργία. Αποτέλεσμα, ο franchisee να μεταβαίνει επιτυχώς σε έναν νέο κλάδο με κερδοφορία. Πρακτικά, το κατάστημα δεν κλείνει ούτε μία ημέρα ενώ η αλλαγή στην ταμπέλα οδηγεί σε αύξηση των πωλήσεων από 30 έως και 100%. Αυτό παράλληλα σημαίνει πως, το νέο κατάστημα ανοίγει με το ήδη υπάρχον πελατολόγιο το οποίο διαρκώς ανανεώνεται.

Χαρακτηριστικά η κα. Λιανοπούλου επισημαίνει «Ο μετασχημα[1]τισμός μιας υπάρχουσας επιχείρησης με το ίδιο αντικείμενο και έτοιμο πελατολόγιο μου δημιούργησε ένα αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς. Το γεγονός ότι δεν ξεκίνησα από το μηδέν αποτέλεσε σημαντικό βήμα για να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση. Επίσης, η θετική ανταπόκριση στην επωνυμία της επιχείρησης, αποτελεί κίνητρο στο να συνεχίσουμε».

stegno 5667

Η συνεργασία μου με την εταιρεία έως τώρα δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί άψογη και υποδειγματική.

Τρεις τύποι καταστημάτων

Η επιχειρηματική πρόταση που φέρνει στο τραπέζι το Stegno, συντελείται από τρία μοντέλα καταστημάτων ανάλογα με την ταυτότητα του franchisee. Δίνει τη δυνατότητα στον κάθε franchisee, να επιλέξει τον τύπο καταστήματος που του ταιριάζει και θα τον κάνει να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο την επιχείρησή του. Ο πρώτος τύπος καταστήματος είναι το Full Shop και ουσιαστικά παρέχει όλες τις υπηρεσίες που διαθέτει το Stegno, δηλαδή το στεγνό καθάρισμα, την επεξεργασία με το νερό και το σιδέρωμα στο χέρι. Ο δεύτερος τύπος ονομάζεται SAT διαθέτει τις υπηρεσίες της επεξεργασίας με το νερό και το σιδέρωμα, πλην του στεγνού καθαρισμού. Επιπλέον, λειτουργεί και ως πρατήριο, συλλέγοντας τα ρούχα που χρειάζονται στεγνό καθάρισμα, για να τα μεταφέρει σε Full Shop Stegno. Ο τρίτος τύπος Stegno, είναι ο Laundry που αποτελεί το professional μοντέλο της επιχείρησης. Πρόκειται για μια βιοτεχνική μονάδα η οποία αναλαμβάνει τον καθαρισμό του εξοπλισμού λευκών ειδών, μικρών ξενοδοχειακών μονάδων ή Airbnb ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και ως SAT. O Laundry τύπος του Stegno, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιχειρηματική πρόταση που μπορεί να δραστηριοποιηθεί σε τουριστικές περιοχές, κοντά σε λιμάνια κ.λπ.

Σημαντική επιχειρηματική πρόταση

Από κάθε άποψη, η επένδυση σε ένα κατάστημα Stegno, αποτελεί ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά σε μια αγορά με σταθερή και αυξανόμενη ζήτηση. Ο franchisee γίνεται μέλος μιας δυναμικής ομάδας και ενός δικτύου με συνεχώς ανοδική πορεία. Το Stegno από την αρχή της συνεργασίας με τον νέο συνεργάτη, τον υποστηρίζει σημαντικά σε πολλούς τομείς. Αρχικά, γίνεται αναλυτική αξιολόγηση της περιοχής και του ανταγωνισμού έτσι ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Επιπλέον, τον βοηθά στον σχεδιασμό και στον εξοπλισμό του καταστήματος μέσω μιας ομάδας έμπειρων συνεργατών ενώ ταυτόχρονα βοηθά στην εύρεση πεπειραμένου ανθρώπινου δυναμικού. Ο franchisee μπορεί να βασιστεί στη μητρική επιχείρηση και να νιώσει ασφάλεια καθώς του προσφέρεται συνεχής υποστήριξη στη λειτουργία του καταστήματος, προμήθεια αναλώσιμων προϊόντων σε προνομιακή τιμή αλλά και ένα δίκτυο από πιστοποιημένους τεχνικούς που είναι εκεί ανά πάσα στιγμή για επιδιορθώσεις βλαβών στον εξοπλισμό. Σημαντικό εφόδιο επίσης, είναι οι δημόσιες σχέσεις και το πλάνο marketing, απαραίτητα για την προβολή της επιχείρησης ώστε να γίνει ευρέως διαδεδομένο.

Πώς βλέπετε το μέλλον σήμερα; Θα παίρνατε την απόφαση να ανοίξετε και άλλο κατάστημα Stegno;

Η επανεπένδυση σε άλλο ένα κατάστημα Stegno βρίσκεται ήδη στα άμεσα σχέδιά μου, καθώς στα Stegno εντόπισα την ασφάλεια που χρειάζεται για την διεύρυνση της επιχείρησής μου. Θα πρότεινα, χωρίς δεύτερη σκέψη, σε κάποιον να γίνει μέρος της ομάδας του Stegno, καθώς έχω εμπιστοσύνη στο δίκτυο και σε όλη την ομάδα.

STEGNO358Stegno – Gold Winner Family Friendly Franchise 2022

Το δίκτυο Stegno τιμήθηκε με το βραβείο «Family Friendly Franchise» στα The Franchise Success Awards 2022, καθώς σέβεται και στηρίζει την έννοια της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ο franchisee, όντας μέλος του Stegno, μπορεί να επιτύχει τους επιχειρηματικούς του στόχους διατηρώντας παράλληλα την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.

 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • Επωνυμία εταιρίας: Stegno
 • Tηλ: 210 6756200
 • Fax: 210 6752864
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 • Μέσο μέγεθος καταστήματος: 80 τ.μ
 • Entry fee: 5000-11000 €
 • Royalties: 4%
 • Διαφημιστική Συμμετοχή: 2%
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Αριθμός Εταιρικών Καταστημάτων: 9
 • Αριθμός Καταστημάτων Franchise: 33
 • Συνολικός Αριθμός Καταστημάτων: 42
 • Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising: 2002/2013
 • Προέλευση: Ελλάδα
 • Eμπειρία franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Αυτοαπασχόληση franchisee: Κρίνεται απαραίτητη
 • Aναπτυξιακοί στόχοι: Πανελλαδικά
 • Διεθνείς Aναπτυξιακοί στόχοι: Βουλγαρία και Κύπρος

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ