Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις «Προτείνω ανεπιφύλακτα να έρθει κανείς σε επαφή με την ομάδα του Wallstreet!»
Wallstreet Franchisee

«Προτείνω ανεπιφύλακτα να έρθει κανείς σε επαφή με την ομάδα του Wallstreet!»

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Το Wallstreet προσφέρει μια νέα πρόταση πολλαπλών χρήσεων στον καταναλωτή διατηρώντας την αυθεντικότητα και τη διαχρονικότητά του. Το concept και η ολοκληρωμένη επιχειρηματική ευκαιρία που αυτό προσφέρει, παρακίνησε τον κύριο Αλέξανδρο Σιάτρα, να ανοίξει το πρώτο κατάστημα franchise στην περιοχή του Αμαρουσίου.

wall street logo

Βρήκα μια ομάδα που μοιράζεται την εμπειρία και την γνώση της στο κομμάτι της εστίασης και που θέλει να εξελιχθεί μαζί με τους franchisees της ακόμα περισσότερο.

Αλέξανδρος Σιάτρας, franchisee Wallstreet στο Μαρούσι
Tι σας οδήγησε στην επιλογή ενός καταστήματος franchise;

Εκτός από την επαφή και την εμπειρία που αποκόμισα μέσα στην ομάδα του Wallstreet και το πάθος που πάντα είχα για την εστίαση, αναγνώρισα τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζει ένα σύστημα franchise. Η επιθυμία να ανοίξω μια επιχείρηση, ειδικά στη μεταγενέστερη κατάσταση της πανδημίας, γινόταν πιο σταθερή και σίγουρη ως προς το αποτέλεσμά της, με μια τέτοια επιλογή. Πρόκειται για μια επιλογή που θα μείωνε δραστικά το κόστος της επένδυσής μου και θα μετέφραζα γρήγορα τους κόπους μου σε κέρδος.

Wallstreet franchise

Ποια ήταν η υποστήριξη που είχατε από την ομάδα του Wallstreet από την πρώτη σας επαφή έως το άνοιγμα του καταστήματος;

Η υποστήριξη ήταν πλήρως κατατοπιστική, διαφανής και εγκάρδια καθώς περιείχε όλες τις πληροφορίες που πρέπει να σου δίνει ένας franchisor. Η ομάδα του Wallstreet μου προσέφερε σημαντική τεχνογνωσία που χρειάζεται ένας νέος επιχειρηματίας, από ένα μεσοπρόθεσμο business plan με το breakeven point του, μέχρι το αναλυτικό breakdown κέρδους ανά πηγή εισοδήματος (sit in, delivery, takeout) και ανά προϊόν. Φυσικά, είχε αναλυτικά αρχιτεκτονικά σχέδιακαι design input, αλλά αυτό που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση είναι η αμεσότητα που είχε η ομάδα μαζί μου στις διάφορες ερωτήσεις που μπορεί να προέκυπταν. Προνόμιο το οποίο εξασκώ ακόμα!

Ποιο είναι το concept που κάνει το Wallstreet να ξεχωρίζει;

Η ευγένεια του προσωπικού, η θερμή ατμόσφαιρα καθώς και οι signature επιλογές του καταλόγου δημιουργούν ένα πολύ φιλικό περιβάλλον που θέλεις να το επισκέπτεσαι ξανά και ξανά. Είναι θα έλεγα ένα lifestyle brand! Αυτό φυσικά μεταφράζεται σε επαναληψιμότητα, σταθερή πελατεία και βέβαια, κέρδος. Πολύ σημαντικό για εμένα επίσης είναι πως, σε σχέση με άλλα concepts που έβλεπα πριν καταλήξω, το Wallstreet είχε ένα αρκετά μεγάλο μέσο όρο απόδειξης στη διανομή. Πράγμα που πλέον βλέπω και ο ίδιος και με βοήθησε πολύ στο cash flow του καταστήματος.

wallstreet marousi

Το Wallstreet αποτελεί ένα σημείο συνάντησης για όλες τις ώρες από πολύ νωρίς μέχρι αργά το βράδυ. Πώς ανταποκρίνεται το κοινό σε αυτό;

Το κοινό δεν είναι ένα, αλλά είναι διαφορετικές ηλικιακές ομάδες που βρίσκουν ως κοινό παρονομαστή την ποιότητά μας και τον ιδιαίτερο αισθητικό χαρακτήρα. Τα πρόσωπα για εμάς έχουν όνομα και χαρακτήρα, γνωρίζουμε πώς απολαμβάνουν τον καφέ τους και ποιες προτιμήσεις έχουν στο φαγητό τους. Είναι πραγματικά μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι το κατάστημα ελκύει ένα μεγάλο εύρος ηλικιών, από νεαρές παρέες έως και μεγαλύτερους.

Ποιες είναι οι πιο κερδοφόρες προϊοντικές κατηγορίες και πηγές εσόδων;

Είναι δεδομένο πως τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους βρίσκονται στον καφέ, τα ροφήματα και φυσικά το brunch. Οι συνταγές και το κοστολόγιο που έχει φτιάξει η ομάδα του Wallstreet βοηθάει πολύ στο να δουλεύουμε με πολύ καλά περιθώρια κέρδους. Επίσης, γενναίο κομμάτι της πίτας κατέχει ο βραδινός κατάλογος, ο οποίος δεν απευθύνεται μόνο σε κόσμο που έχει έρθει αυστηρά για φαγητό, αλλά και σε πελάτες που έρχονται απλά για μια μπύρα ή ένα cocktail. Και είναι σχεδόν βέβαιο πως όταν δουν τον κατάλογο θα προσθέσουν κάτι στην παραγγελία τους.

Τι οφέλη αποκομίζει ο franchisee σε επίπεδο αποδόσεων, οικονομιών κλίμακας, ποιότητας ζωής και μελλοντικής ανάπτυξης;

Μειώνει τον χρόνο και το κόστος έναρξης λειτουργίας του καταστήματος, οπότε οι αποδόσεις είναι ποσοστιαία αυξημένες από την πρώτη στιγμή και σου αφήνει την αντίστοιχη ρευστότητα. Σε συνδυασμό με τις οικονομίες κλίμακας που επιτυγχάνονται λόγω του brand name, η ανάπτυξη είναι δεδομένο πως θα είναι γρηγορότερη, η απόσβεση της αρχικής επένδυσης γίνεται ταχύτερα και όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στο να έχει ο επενδυτής περισσότερο ποιοτικό χρόνο στον χώρο εργασίας του και να μπορέσει να ασχοληθεί με την περεταίρω ανάπτυξη της επιχείρησης ή και να δημιουργήσει ένα νέο σημείο!

Wallstreet franchise marousi

Είναι πραγματικά μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι το κατάστημα ελκύει ένα μεγάλο εύρος ηλικιών, από νεαρές παρέες έως και μεγαλύτερους.

 Ποιο είναι το δυνατό σημείο του συστήματος franchise του Wallstreet;

Ένα ολοκληρωμένο πλάνο το οποίο περιέχει, στοιχεία business, προβλέψεις, marketing, design, μοναδικό κατάλογο, συνεχόμενη υποστήριξη, νέες κεντρικές ιδέες και αλλαγές που ακολουθούν το κύμα της αγοράς και χαμηλά royalties. Στοιχεία τα οποία κάνουν το Wallstreet πραγματικά μια αξιόλογη ευκαιρία επένδυσης. Επίσης, όλο το σύστημα εί-ναι στημένο από νέους ανθρώπους που είναι «μέσα στα πράγματα». Για εμένα αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του συστήματος καθώς ένιωσα από την πρώτη κιόλας επαφή ότι με αυτούς τους ανθρώπους μπορώ να συνεργαστώ. Αυτή τη στιγμή, το Wallstreet Αμαρουσίου είναι το πρώτο franchise του Βrand. Καθώς θα δημιουργούνται καινούρια franchise, οι συνεργάτες θα απολαμβάνουν και άλλα δυνατά σημεία πέραν της καλής ομάδας, όπως ένα διευρυμένο δίκτυο συνεργατών, φοβερά αποδοτικές οικονομίες κλίμακας αλλά και ένα ισχυρό brand name.

Πώς θα περιγράφατε τη μέχρι τώρα συνεργασία σας με την εταιρεία; Με ποια εργαλεία σας έχει εφοδιάσει;

Η συνεργασία μου με το Wallstreet μόνο θετικά σχόλια μπορεί να έχει. Βρήκα μια ομάδα που μοιράζεται την εμπειρία και τη γνώση της στο κομμάτι της εστίασης και που θέλει να εξελιχθεί μαζί με τους franchisees της ακόμα περισσότερο. Προσφέρει πραγματικά κάτι το διαφορετικό πάνω στο business της εστίασης και αυτό σίγουρα είναι το προϊόν τους αλλά και η εμπλουτισμένη και σφαιρική τους γνώση πάνω στον κλάδο. Έχω εφοδιαστεί με όλες τις γνώσεις που μοιράστηκαν μαζί μου αλλά και με εργαλεία που μου έδωσαν για τη λειτουργία της επιχείρησης, όπως η ηλεκτρονική αποθήκη, η μηνιαία απογραφή προϊόντων, η αρχική εκπαίδευση του προσωπικού, τα manuals των συνταγών αλλά και των λειτουργικών τους μοντέλων και πολλά ακόμη. Όλα αυτά μου φάνηκαν χρήσιμα καθώς από μόνος μου δεν θα μπορούσα να σκεφτώ πως θα μου χρησίμευαν σε ένα κατάστημα εστίασης.

Σύμφωνα με την έως τώρα εμπειρία σας, θα προτείνατε σε κάποιον να ανοίξει κατάστημα Wallstreet;

Η εμπειρία μου με το κατάστημα του Wallstreet στο Μαρούσι μου προσφέρει μια καλή ποιότητα ζωής καθώς απολαμβάνω να εξυπηρετώ την ευρύτερη περιοχή είτε ως διανομή είτε με φυσική παρουσία. Παράλληλα, απολαμβάνω τις αποδοχές από τους κόπους μου και με τη βοήθεια της ομάδας του Wallstreet έχουμε δομήσει ένα επιτυχημένο μηχανισμό που θα συνεχίσει να εξυπηρετεί την περιοχή και ελπίζουμε να γίνει στέκι για πολλούς. Εάν αυτή είναι μια εμπειρία που θα ήθελες να έχεις και εσύ, τότε σου προτείνω ανεπιφύλακτα να έρθεις σε επαφή με την ομάδα του Wallstreet!

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ