Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις ΠΡΟΣΩΠΑ 2021 – Θεόδωρος Τσούφης | THE BIG BAD WOLF «Το franchising είναι η λύση στην παρούσα κρίση»

ΠΡΟΣΩΠΑ 2021 – Θεόδωρος Τσούφης | THE BIG BAD WOLF «Το franchising είναι η λύση στην παρούσα κρίση»

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

«Η αλυσίδα The Big Bad Wolf αριθμεί σήμερα 10 ιδιόκτητα καταστήματα και συνεχίζει την ανάπτυξή της μέσω franchising, το 2021.  Πιστεύουμε ότι το franchising είναι η λύση στην παρούσα κρίση καθώς ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο που αντέχει στην κρίση μπορεί να δώσει λύση.»

Θεόδωρος Τσούφης, Franchise & Business Development Manager του The Big Bad Wolf

the big bad wolf Θεόδωρος ΤσούφηςΠώς προσαρμόστηκε το δίκτυό σας στα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία;

Η αλυσίδα μας από την ημέρα που ξεκίνησε τη λειτουργία της έχει ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό και λειτουργικό μοντέλο επικεντρωμένο στο delivery και το take away. Το μοντέλο αυτό βοήθησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς δεν χρειάστηκε να γίνουν αλλαγές στη λειτουργία μας. Αντίθετα, ο κόσμος μας εμπιστεύθηκε περισσότερο.

Κατά τη γνώμη σας, ποια κρίσιμα στοιχεία επηρεάζουν την ελκυστικότητα τόσο του concept, όσο και της πρότασης franchise, σε ένα περιβάλλον προκλήσεων όπως το σημερινό;

Ένα επιτυχημένο concept, που παρά την πανδημία κατά το 2020 κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει την πελατειακή του βάση αλλά και να την αυξήσει, αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο που το κάνει ελκυστικό. Η πρόταση franchise είναι ελκυστική όταν βασίζεται στο win-win. Δηλαδή, ένα μοντέλο ευέλικτο όπου ο franchisor παραχωρεί τα δικαιώματα ενός concept που θα αποφέρει κερδοφορία στον franchisee, χωρίς υπερβολικές  χρεώσεις και έξοδα.

the big bad wolf franchise

Η ανάπτυξη του e-commerce ποιες αλλαγές φέρνει στο επιχειρησιακό μοντέλο αλλά και την επιχειρηματική πρόταση;

Τα τελευταία χρόνια, η εστίαση έχει μπει δυναμικά στο e-commerce. Η χρήση του, κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση και την παραγγελία στον πελάτη, αλλά έχει προσθέσει ένα ακόμη έξοδο στις επιχειρήσεις. Είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη στον προϋπολογισμό (budget) και να υπάρχει ισορροπία. Η δική μας πρόταση δεν έχει αλλάξει παρά την αύξηση του e-commerce, καθώς έχουμε τη δυνατότητα να εξισορροπούμε το κόστος με την αύξηση των πωλήσεων.   

Παρατηρούνται αλλαγές στο προφίλ των υποψήφιων franchisees; Τι έχει αλλάξει στον τρόπο προσέγγισής τους;

Το προφίλ των υποψήφιων franchisees έχει διαφοροποιηθεί, καθώς οι περισσότεροι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν ενεργά με την επιχείρηση και όχι ως επένδυση μόνο. Η προσέγγιση έχει να κάνει περισσότερο με την επιβεβαίωση ελάχιστης κερδοφορίας, κάτι που εμείς έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε.  

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για το ενδιαφέρον από πλευράς υποψηφίων franchisees το 2021;

Το 2021, είναι η χρονιά που στο The Big Bad Wolf σκοπεύουμε να αναπτυχθούμε μέσω συνεργασιών franchise. Το ενδιαφέρον είναι αυξημένο τους τελευταίους μήνες και πιστεύω ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το 2021, καθώς τόσο ο πλήρης κατάλογός μας (σουβλάκι, burger, vegan), όσο και το επιτυχημένο και λειτουργικό μοντέλο, αποτελούν εγγύηση επιτυχίας. 

Ποια είναι τα αναπτυξιακά σχέδια του δικτύου σας για το 2021;

Το 2021, θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη εντός Ν. Αττικής. Παράλληλα, θέλουμε να ανοίξουμε τα πρώτα εστιατόρια στην επαρχία. Επίσης, θα ξεκινήσει η διεθνής ανάπτυξη με ξεκίνημα στην Κύπρο.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ