Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις ΠΡΟΣΩΠΑ 2021 – Ορέστης Ρουσόπουλος | THE FRANCHISE CO. «Νικητές στο νέο περιβάλλον τα concepts με στοιχεία ευελιξίας κι εξειδίκευσης»

ΠΡΟΣΩΠΑ 2021 – Ορέστης Ρουσόπουλος | THE FRANCHISE CO. «Νικητές στο νέο περιβάλλον τα concepts με στοιχεία ευελιξίας κι εξειδίκευσης»

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, πως τους τελευταίους μήνες παρουσιάζεται αυξημένο ενδιαφέρον από νέους franchisees, καθώς ένα κύμα νέων επενδυτών δείχνει εμπιστοσύνη στον θεσμό του franchising. Το τελευταίο εξάμηνο, έχουμε δει ανθρώπους με καριέρα και διοικητικές εμπειρίες, να θέλουν να δημιουργήσουν μία νέα βάση σταθερών εισοδημάτων, μία νέα ενασχόληση. Το γεγονός πως ο θεσμός του franchising απολαμβάνει την εμπιστοσύνη δυνητικών επενδυτών με αυξημένο επίπεδο ικανοτήτων και πρόθεση ανάληψης ενεργού ρόλου δημιουργεί νέα δυναμική ανάπτυξης στον κλάδο.

Συνέντευξη του Ορέστη Ρουσόπουλου, Managing Partner της THE FRANCHISE CO., στην ενότητα Απόψεις στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2021.

orestis rousopoulos1Ελκυστικές προτάσεις στο νέο περιβάλλον

Παράλληλα, πρόκληση αλλά και ευκαιρία, αποτελεί η προσαρμογή των concepts σε επίπεδο επιχειρηματικού μοντέλου και επιχειρηματικής πρότασης, μέσω εναλλακτικών, όπως ενδεικτικά, η εξέλιξη του concept, η ανάπτυξη νέων, ευέλικτων προτάσεων ακόμα και νέων format και νέων concepts, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα και τις νέες τάσεις. Άλλωστε, για αυτό έχουμε δει ιδιαίτερη ανάπτυξη σε κατηγορίες που απέδειξαν την ανθεκτικότητά τους ή και απέκτησαν νέα δυναμική στο περιβάλλον που διαμορφώθηκε τους τελευταίους 12 μήνες, εν μέσω της πανδημίας. Σίγουρα, στο νέο τοπίο κερδίζουν τα concepts που σχεδιάζονται με στοιχεία ευελιξίας, εξειδίκευσης, διαφοροποίησης, με δομές μάρκετινγκ κι εξέλιξης, χτίζοντας νέα κοινά αλλά και επαναληψιμότητα πελατών.

Επιλέγοντας τους κατάλληλους συνεργάτες

Στο σημερινό, αυξανόμενα ευμετάβλητο επιχειρηματικό περιβάλλον, η ποιοτική επιλογή υποψήφιων franchisees αποτελεί προϋπόθεση αλλά και πηγή ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων για τα συστήματα franchise, καθώς για την πλειοψηφία το επιχειρηματικό μοντέλο απαιτεί ικανούς operators και όχι παθητικούς επενδυτές. Η θετική τάση για συμμετοχή στον χώρο του franchising, υποψηφίων με διοικητικές εμπειρίες, δεξιότητες και δέσμευση προσωπικής ενασχόλησης, αποτελεί πρόκληση αλλά και ευκαιρία για τους franchisors, οι οποίοι θα πρέπει να προσαρμόσουν τις διαδικασίες προσέλκυσης, ένταξης και υποστήριξης, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν τη νέα δυναμική. Με βάση τα αποτελέσματα έρευνας που διεξάχθηκε και φέτος από το FRANCHISE SUCCESS MEDIA GROUP, κύρια κριτήρια επιλογής συστήματος franchise, αποτελούν τα στοιχεία της αξιοπιστίας, διαφάνειας, ευελιξίας αλλά και δυναμικής ανάπτυξης σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Ο συνδυασμός των παραπάνω παραγόντων, δημιουργεί την πρόκληση νέων δεξιοτήτων και διαδικασιών για τα δίκτυα και κυρίως, κουλτούρας υγιούς franchise. To νέο προφίλ υποψηφίων απαιτεί διαφάνεια, συμμετοχή στον σχεδιασμό, ταύτιση με το όραμα και τις αξίες του δικτύου, ικανοποίηση των θέλω και των φιλοδοξιών σε επίπεδο επιχειρηματικής και επαγγελματικής ανέλιξης και ποιότητας ζωής. Τα δίκτυα που θα ανταποκριθούν στις παραπάνω προκλήσεις, οικοδομούν ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για την επόμενη ημέρα.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ