Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις ΠΡΟΣΩΠΑ 2021 – Νένα Πολυχρονίδου | THE MR. GADGET «Τα franchise concepts αναπτύσσονται παρά την κρίση»

ΠΡΟΣΩΠΑ 2021 – Νένα Πολυχρονίδου | THE MR. GADGET «Τα franchise concepts αναπτύσσονται παρά την κρίση»

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

«Το franchising αποδεικνύει σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας για άλλη μια φορά, πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει μια δυνατή και έμπειρη ομάδα στήριξης πίσω από κάθε concept.»

Συνέντευξη της κας Νένας Πολυχρονίδου, General Manager του The Mr. Gadget, στην ενότητα Απόψεις στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2021.

the mr gadget nenapolychronidouΌταν στις ειδήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο μονοπωλούσε και δυστυχώς εξακολουθεί να μονοπωλεί το κλείσιμο καταστημάτων και οι γενικές ενδείξεις είναι αποτρεπτικές για νέες επενδύσεις, δεν είναι καθόλου τυχαία η αντίθετη εξέλιξη που έχουν πάρει τα franchise concepts. Ο επιχειρηματικός κόσμος αναγνωρίζει το franchising ως την πλέον σίγουρη επιλογή και τολμάει να κάνει επενδύσεις ακόμη και σε εποχές κρίσης, όπου η πλειοψηφία κάνει ακριβώς το αντίθετο. Εφόσον το franchising αντέχει στη κρίση, δεν έχει πραγματικά να φοβηθεί τίποτα.

Πώς προσαρμόστηκε το δίκτυό σας στα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία;

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το δίκτυο The Mr. Gadget δεν χρειάστηκε ουσιαστικά να προσαρμοστεί ιδιαίτερα στα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία. Έχοντας βάλει γερές βάσεις στο παρελθόν με ένα εξελιγμένο e-Shop, το απαραίτητο τεχνικό know how και μια έμπειρη ομάδα υποστήριξης, δεν είναι τυχαίο ότι η οικογένεια του The Mr. Gadget μεγάλωσε, εγκαινιάζοντας 4 νέα καταστήματα μέσα στο 2020, μίας από τις πιο δύσκολες επιχειρηματικές χρονιές των τελευταίων 30 ετών. Προωθήσαμε τις δυναμικές στρατηγικές Marketing σε όλα τα επίπεδα, προσφέροντας εναλλακτικές, όπως και καινοτόμες λύσεις στους συνεργάτες μας και ενισχύοντας τη μοναδικότητα του brand και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

Κατά τη γνώμη σας, ποια κρίσιμα στοιχεία επηρεάζουν την ελκυστικότητα τόσο του concept, όσο και της πρότασης franchise, σε ένα περιβάλλον προκλήσεων όπως το σημερινό;

Μια πρόταση franchise για να αντέξει σε ένα περιβάλλον προκλήσεων όπως το σημερινό και να διατηρήσει την ελκυστικότητά της, θα πρέπει να είναι απλή όσον αφορά τη διαχείριση, να εξελίσσεται συνεχώς, να προσαρμόζεται στις ανάγκες της αγοράς και των καταναλωτών και να παρέχει ασφάλεια και σιγουριά με σεβασμό και στόχο το κέρδος των συνεργατών. To concept του The Mr. Gadget αντεπεξέρχεται σε όλες τις προκλήσεις του σημερινού επιχειρηματικού περιβάλλοντος με μεγάλη επιτυχία, καλύπτοντας τις ανάγκες των καταναλωτών και διασφαλίζοντας το μέγιστο κέρδος για τους συνεργάτες του. Αυτό δείχνει και το γεγονός ότι προσθέσαμε 2 νέα καταστήματα στην οικογένειά μας, μόλις το πρώτο τρίμηνο του 2021 και βέβαια το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου. Συμφωνώ ότι το 2021 είναι ένα έτος κομβικό και θα φανεί στο δεύτερο εξάμηνο ποια concepts θα αντέξουν και θα βγουν κερδισμένα μέσα από αυτή την κρίση. Αυτοί θα πρωταγωνιστήσουν και στο μέλλον στον χώρο του franchising.

the mr gadget franchise lianiki

Η ανάπτυξη του e-commerce ποιες αλλαγές φέρνει στο επιχειρησιακό μοντέλο αλλά και την επιχειρηματική πρόταση;

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο The Mr. Gadget η ανάπτυξη του e-commerce ήταν εξαρχής, ένας από τους βασικούς στόχους. Η φιλοσοφία και η υπόσχεσή μας είναι να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά. Οπότε το e-commerce ως αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης και του μέλλοντος δεν μπορούσε παρά να κυριαρχεί στο brand Τhe Mr. Gadget.

Το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης εφοδιασμού, παραγγελιών, πωλήσεων και αποθεμάτων είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του συστήματος του The Mr. Gadget. Οι πωλήσεις και οι παραγγελίες πραγματοποιούνται και ηλεκτρονικά, με τη χρήση του e-shop του δικτύου. Πρόκειται για μια εφαρμογή με την οποία ο εφοδιασμός διαχείρισης των αποθεμάτων του κάθε καταστήματος αλλά κυρίως οι πωλήσεις γίνονται με αυτόματο, ηλεκτρονικό τρόπο, άμεσα και αποτελεσματικά. Με αυτόν τον τρόπο, ο κάθε πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το οποιοδήποτε προϊόν μέσω του e-shop και να το αγοράσει από το φυσικό κατάστημα της περιοχής του.

Γίνεται αντιληπτό ότι δεν είναι μόνο το είδος του επιχειρησιακού μοντέλου που κάνει το brand του The Mr. Gadegt ξεχωριστό και αναγνωρίσιμο, αλλά ειδικά η προϊοντική γκάμα, μιας και η τεχνολογία και τα tech προϊόντα είναι το μέλλον. Πιστεύω ότι με την πανδημία αναγκάστηκαν όλοι, θέλοντας και μη, να ενσωματώσουν το e-commerce στις επιχειρήσεις τους πιο άμεσα, από ότι το είχαν προγραμματίσει.

Παρατηρούνται αλλαγές στο προφίλ των υποψήφιων franchisees; Τι έχει αλλάξει στον τρόπο προσέγγισής τους;

Όσον αφορά το προφίλ των υποψήφιων franchisees, έχουμε παρατηρήσει ότι το τελευταίο έτος έχει επηρεάσει θετικά το ενδιαφέρον των υποψηφίων. Εκτός από την αυξημένη ζήτηση όμως, θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι πλέον ανήκουν σε όλες τις ηλιακές ομάδες αλλά και παρουσιάζουν μια αξιοσημείωτη ποικιλία στο background τους. Από νέους επαγγελματίες, μέχρι και έμπειρους παλαίμαχους στον χώρο και στελέχη πολυεθνικών εταιρειών, τους ενώνει όλους το ενδιαφέρον και η όρεξη για δημιουργία, να αναλάβουν ευθύνες και να χτίσουν κάτι δικό τους. Μπαίνουν σε μια οικογένεια και δουλεύουν μια ήδη επιτυχημένη συνταγή, ένα concept το οποίο είναι αναγνωρίσιμο, μειώνοντας έτσι κατακόρυφα το ρίσκο και μεγιστοποιώντας όχι μόνο τις πιθανότητες της επιτυχίας, αλλά και την ταχύτητα. Ακόμη, μεγάλη εντύπωση μου έκανε η αλλαγή στον τρόπο επαφής ενδιαφερόμενων franchisees, μιας και πλέον στην πλειοψηφία, αυτοί αναζητούν την επαφή μαζί μας, κάτι που έχει επηρεάσει και τον παραδοσιακό τρόπο προσέγγισής τους.

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για το ενδιαφέρον από πλευράς υποψηφίων franchisees το 2021;

Ευελπιστώντας πως η πανδημία θα πρωταγωνιστεί για σύντομο μόνο χρονικό διάστημα ακόμη στην καθημερινότητά μας, είμαστε πεπεισμένοι ότι το ενδιαφέρον από πλευράς υποψηφίων franchisees το 2021, θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Παρακολουθώντας τις τάσεις της νέας χρονιάς σε σύγκριση με τις προηγούμενες, διακρίνουμε την όρεξη και διάθεση του επιχειρηματικού κόσμου και όχι μόνον, για τη δημιουργία και ανάπτυξη, παρόλες τις δυσκολίες που υφίστανται. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι πολύ θετικά τόσο για την ανάπτυξη του δικτύου The Mr. Gadget, όπως και του franchising στην Ελλάδα, γενικότερα.

Ποια είναι τα αναπτυξιακά σχέδια του δικτύου σας για το 2021;

Προχωράμε με σίγουρα και σταθερά βήματα και εκτιμούμε πάνω από όλα την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι συνεργάτες μας. Σε μια εποχή όπου οι αλλαγές αποτελούν καθημερινό φαινόμενοn το δίκτυο The Mr. Gadget δεν προσφέρει μόνο λύσεις για το σήμερα, αλλά ειδικά αξιόπιστες προτάσεις για το μέλλον, τηρώντας πάντα τη φιλοσοφία και την υπόσχεσή του, να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.

Για αυτούς τους λόγους, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι είμαστε προ των θυρών των εγκαινίων δύο νέων καταστημάτων του δικτύου μας. Παρόλο που βιώνουμε απίστευτους περιορισμούς στην καθημερινότητα στο πλαίσιο της εφαρμογής των σκληρών μέτρων λόγω της πανδημίας Covid-19. Βάσει σχεδίου και ζήτησης, θα ολοκληρώσουμε τη χρονιά του 2021, με συνολικά τουλάχιστον 30 καταστήματα.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ