Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις ΠΡΟΣΩΠΑ 2021 – Λένα Ζολώτα | WATT & VOLT «Η ενέργεια είναι μια αναδυόμενη αγορά με ευκαιρίες ανάπτυξης»

ΠΡΟΣΩΠΑ 2021 – Λένα Ζολώτα | WATT & VOLT «Η ενέργεια είναι μια αναδυόμενη αγορά με ευκαιρίες ανάπτυξης»

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

«Στόχος παραμένει η προσέλκυση υποψήφιων franchisees που έχουν διακρίνει πως ο κόσμος της ενέργειας και συγκεκριμένα το δίκτυο της WATT+VOLT, αποτελεί πρόσφορο έδαφος για να κάνουν το δικό τους επιχειρηματικό βήμα.»

Συνέντευξη της κας Λένας Ζολώτα, Retail Sales Director της WATT+VOLT, στην ενότητα Απόψεις στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2021.

wattvolt ΖΟΛΩΤΑ ΛΕίναι γεγονός πως οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας έχουν ευνοήσει την ανάπτυξη του μοντέλου franchise. Aυτό οφείλεται κυρίως στο ότι τα δίκτυα franchise μειώνουν το επενδυτικό ρίσκο με αποτέλεσμα να κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερα μερίδια έναντι των ανώνυμων σημείων πώλησης.

Σημαντικό είναι πως οι αξίες μας «ενεργοποιήθηκαν» μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση, με αποτέλεσμα να μπορέσουμε συνολικά ως όμιλος όχι μόνο να ανταποκριθούμε στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας αλλά και να εξελιχθούμε ταυτόχρονα. Πιο συγκεκριμένα, έχοντας ως σταθερές μας την ευελιξία, την τεχνογνωσία, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση καταφέραμε να διευρύνουμε το δίκτυό μας αριθμώντας σήμερα 64 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ηπειρωτική και νησιωτική και μάλιστα μεγάλο μέρος των διαδικασιών πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως, με σύμμαχο την τεχνολογία. Βασιζόμενοι σε ένα ευέλικτο, οικονομικό και συμφέρον franchise concept, προσφέραμε στους νέους συνεργάτες μας τη σιγουριά για ένα νέο επιτυχημένο ξεκίνημα. Στα δυνατά σημεία του franchise δικτύου μας συμπεριλαμβάνονται: το χαμηλό κόστος συνεργασίας, η μηδενική συμμετοχή στο εταιρικό διαφημιστικό κόστος, το μηδενικό Entry Fee, και τα μηδενικά Royalty Fees.

Κατά τη γνώμη σας, ποια κρίσιμα στοιχεία επηρεάζουν την ελκυστικότητα τόσο του concept, όσο και της πρότασης franchise, σε ένα περιβάλλον προκλήσεων όπως το σημερινό;

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρώτο πλεονέκτημα είναι ο κλάδος δραστηριοποίησης της εταιρείας, μιας και η ενέργεια πρόκειται για μια αναδυόμενη και πολύ δυναμική αγορά με ευκαιρίες ανάπτυξης για το μέλλον. Αυτό δίνει σπουδαίο προβάδισμα στον συγκεκριμένο κλάδο μιας και απευθύνεται σε μια καθημερινή και προ-υπάρχουσα ανάγκη του καταναλωτή, καλώντας τον απλώς να πληρώνει λιγότερα, ενώ ταυτόχρονα του παρέχει ένα σύνολο ολοκληρωμένων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα στη WATT+VOLT, συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού στον τομέα της ενέργειας αποτελεί η χαμηλή επένδυση που απαιτείται για τη δημιουργία και τη διαμόρφωση ενός νέου καταστήματος. Επιπλέον, στα δυνατά μας σημεία συμπεριλαμβάνονται η ευελιξία, η ταχύτητα στις αποφάσεις που λαμβάνουμε αλλά και στην υλοποίηση του εκάστοτε επιχειρηματικού πλάνου για τη δημιουργία ενός καταστήματος.

Ταυτόχρονα, είμαστε μια εταιρεία με νέες και καινοτόμες ιδέες, νέα επιχειρηματικά concept και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πελάτες μας να έχουν πάντα έναν λόγο να μας επισκέπτονται ξανά και ξανά, προσφέροντας έτσι στο δίκτυο franchise μας, τη σιγουριά της επιτυχίας.

wattvolt franchise photo

Η ανάπτυξη του e-commerce ποιες αλλαγές φέρνει στο επιχειρησιακό μοντέλο αλλά και την επιχειρηματική πρόταση;

Στην αγορά της ενέργειας, η ανάπτυξη του e-commerce προχωρά χέρι – χέρι με την παρουσία των φυσικών καταστημάτων. Ωστόσο, η μέχρι τώρα εμπειρία μας δείχνει πως ο παράγοντας της ανθρώπινης επαφής και συνεπώς της αυτοπρόσωπης εξυπηρέτησης παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των πελατών. Έτσι, ναι μεν η εποχή και οι συνθήκες ανάγκασαν το κοινό να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία στο έπακρον αλλά σε ότι αφορά την αναζήτησή τους για προσφορές σε ρεύμα, φυσικό αέριο και λοιπές ενεργειακές υπηρεσίες, εξακολουθούν να αναζητούν τον ενεργειακό σύμβουλο προκειμένου να τους λύσει τυχόν απορίες ή να τους βοηθήσει να επιλέξουν το πρόγραμμα – λύση που τους ταιριάζει.

Στη WATT+VOLT, η τεχνολογία και η τεχνογνωσία αποτελούν σπουδαία συστατικά της δράσης μας, έτσι μέσα στην εποχή της πανδημίας προσαρμόσαμε ακόμα περισσότερο το προφίλ μας, ώστε να μπορούν οι WATT+VOLTers να μας έχουν κοντά τους και να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα ακόμα και από το σπίτι τους.

Παρατηρούνται αλλαγές στο προφίλ των υποψήφιων franchisees; Τι έχει αλλάξει στον τρόπο προσέγγισής τους;

Είναι γεγονός ότι με το πέρασμα των χρόνων αλλάζει συνολικά το προφίλ του κοινού μας, είτε αυτό αφορά στους πελάτες μας, είτε αφορά στους συνεργάτες του franchise δικτύου μας. Γι’ αυτό στη WATT+VOLT, σχεδιάζουμε το πλάνο δράσης μας με βάση τις νέες ανάγκες της εποχής αλλά και τα νέα χαρακτηριστικά του κοινού.

Συγκεκριμένα, για τους συνεργάτες του franchise δικτύου μας πιστεύουμε πολύ στη νέα γενιά υποψηφίων που «φαντάζεται περισσότερα», έχει όραμα, φρέσκες ιδέες και εκφράζεται μέσω της καινοτομίας και της τεχνολογίας, αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της WATT+VOLT. Γι΄ αυτό η προσέγγισή τους γίνεται κυρίως μέσω των νέων digital μέσων μας, όπως τα social media μας, το ευέλικτο και διαρκώς ενημερωμένο website μας και το  οργανωμένο πλάνο των digital καμπανιών μας που καλούν τους ενδιαφερόμενους franchisees να μας μάθουν και να κατανοήσουν εξ ‘ αρχής γιατί η WATT+VOLT αξίζει να είναι το επόμενο επιχειρηματικό τους βήμα. Με λίγα λόγια, μιλάμε στη γλώσσα τους για να μάθουν τη δική μας!

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για το ενδιαφέρον από πλευράς υποψηφίων franchisees το 2021;

Οι νέες συνθήκες και τα στοιχεία της αβεβαιότητας και του ρίσκου, ωθούν τον κόσμο στην αναζήτηση νέων επαγγελματικών ευκαιριών μέσω του franchising, ώστε να ενισχύσουν τη σιγουριά της επιτυχίας τους στα πλαίσια προστασίας μιας υγιούς επιχείρησης. Με δεδομένο ότι όντως το  franchising αποτελεί την ασφαλέστερη διέξοδο για την επαγγελματική ανασφάλεια που μπορεί να κρύβει η εποχή μας, η  WATT+VOLT  είναι εδώ για να δώσει μία δυναμική απάντηση σε όσους θέλουν να δοκιμαστούν στο επιχειρείν, προχωρώντας σε μία επένδυση χαμηλού ρίσκου, με την ασφάλεια και την εγγύηση μιας δυναμικής εταιρείας, η οποία εντάχθηκε στη λίστα των Financial Times 2020 με τις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην Ευρώπη, καταλαμβάνοντας την 204η θέση στην Ευρώπη και την 1η  ανάμεσα στις ελληνικές επιχειρήσεις. Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο φυσικών καταστημάτων στη χώρα και συνεχίζει με ταχείς ρυθμούς την επέκτασή του.

Με λίγα λόγια, διαθέτει τα εφόδια για να θέσει γερά θεμέλια σε κάθε νέο ξεκίνημα, πηγαίνοντας κόντρα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια των νέων συνθηκών.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία μας δίνουν το θάρρος να πιστεύουμε πως το 2021 θα είναι μια χρονιά σταθμός για την περαιτέρω διεύρυνση του δικτύου μας και ο παράγοντας του franchise θα είναι στους βασικούς αυτής της επιτυχίας.

Ποια είναι τα αναπτυξιακά σχέδια του δικτύου σας για το 2021;

Κύριος στόχος μας είναι η περαιτέρω επέκταση του δικτύου μας μέσω του ανοίγματος νέων  καταστημάτων και σημείων εξυπηρέτησης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με σκοπό την αμεσότερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Το δίκτυό μας αριθμεί ήδη 64 καταστήματα και συνεχίζουμε δυναμικά!

Στη WATT+VOLT, η πελατοκεντρική φιλοσοφία μας παραμένει ψηλά. Θέλουμε οι πελάτες μας να βιώνουν μια ξεχωριστή και ανεπανάληπτη εμπειρία μέσα στα καταστήματά μας και να απολαμβάνουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενέργειας. 

Ως ένας ευέλικτος οργανισμός, που εξελίσσεται διαρκώς βάσει των νέων αναγκών που προκύπτουν παγκοσμίως στο χώρο της ενέργειας, ακούμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών μας. Δίνουμε έμφαση στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέων, καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων, πάντα σε συνδυασμό με την εμπειρία μας και την τεχνογνωσία μας. Όλα αυτά συγκλίνουν ώστε να μπορούμε να προτείνουμε αξιόπιστες λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, αλλά και στον τελικό καταναλωτή, με στόχο να ανταποκρινόμαστε ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε αίτημά τους. Αν θα μπορούσαμε με μια πρόταση να εκφράσουμε το στόχο μας για το 2021 αυτή θα ήταν ότι:

Θέλουμε να κάνουμε πραγματικότητα ό,τι μπορούν να φανταστούν οι WATT+VOLT πελάτες και συνεργάτες μας, ώστε να μπορούν μαζί μας να φαντάζονται διαρκώς περισσότερα.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ