Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις ΠΡΟΣΩΠΑ 2021 – Ευθύμης Μπόκιας | COFFEE ISLAND «Ο κλάδος του καφέ αντιστέκεται σθεναρά στην υγειονομική κρίση»

ΠΡΟΣΩΠΑ 2021 – Ευθύμης Μπόκιας | COFFEE ISLAND «Ο κλάδος του καφέ αντιστέκεται σθεναρά στην υγειονομική κρίση»

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

«Το franchising αναπτύχθηκε ως μια επιχειρηματική διέξοδος κυρίως στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, καθώς παρέχει στον επενδυτή τη δυνατότητα αυτοαπασχόλησης και την ασφάλεια της ομπρέλας ενός αναγνωρίσιμου brand».

Συνέντευξη του κ. Ευθύμη Μπόκια, Network Development Supervisor της Coffee Island, στην ενότητα «Απόψεις» στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2021.

coffee island image. E. BokiasΑυτήν τη σημαντική παράμετρο συνεχίζει να ικανοποιεί ακόμα και τώρα, ενώ ειδικότερα ο κλάδος του καφέ αντιστέκεται σθεναρά στην τεράστια υγειονομική κρίση που βιώνουμε, προσφέροντας ασφαλή επιχειρηματική επιλογή. Η ζήτηση και η ροπή των επενδυτών προς το σύστημα franchise είναι έντονη, δημιουργώντας ευοίωνους όρους για τη διατήρηση αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξη ακόμα και σε συνθήκες κρίσης.

Πώς προσαρμόστηκε το δίκτυό σας στα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία;

Η κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί στην αγορά λόγω της εκτεταμένης υγειονομικής κρίσης, δοκιμάζει τις αντοχές κάθε επιχείρησης. Τα καταστήματα του δικτύου μας ωστόσο, κατάφεραν να προσαρμοστούν άμεσα στην ιδιόμορφη κατάσταση και συνέχισαν απρόσκοπτα την επιτυχημένη λειτουργία τους. Με διαρκή υποστήριξη και συνεχή ενημέρωση τόσο των συνεργατών μας όσο και των καταναλωτών μας, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις πρωτόγνωρες συνθήκες. Περαιτέρω ενέργειες, όπως η πιστοποίηση COVID SHIELD μέσω της διεθνούς εταιρείας TUV AUSTRIA για την απαρέγκλιτη τήρηση υγειονομικών προτύπων, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ψηφιακής εμπειρίας του καταναλωτή μέσω του Coffee Island app και του website, υπήρξαν ουσιαστικές, με αποτέλεσμα το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας μας, να εξακολουθεί να αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας ακόμα και σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

400 KATAΣΤΗΜΑ COFFEE ISLAND 5 1

Κατά τη γνώμη σας, ποια κρίσιμα στοιχεία επηρεάζουν την ελκυστικότητα τόσο του concept, όσο και της πρότασης franchise, σε ένα περιβάλλον προκλήσεων όπως το σημερινό;

Αναντίρρητα, το 2021 αποτελεί ένα κομβικό έτος, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει η επιστροφή στην κανονικότητα μετά από έναν ολόκληρο χρόνο πίεσης και αποδιοργάνωσης. Αυτό καθιστά ακόμα πιο κρίσιμη και δύσκολη την επιλογή του concept και του brand από τους επενδυτές. Είναι βέβαιο, πως η εξειδίκευση στον κλάδο δραστηριοποίησης, η διαρκής υποστήριξη, η διατήρηση ή ακόμα και η ισχυροποίηση του brand μέσα στην υγειονομική κρίση είναι ορισμένα στοιχεία που θα ληφθούν σημαντικά υπόψη από τους υποψήφιους επενδυτές. Για εμάς στην Coffee Island, η δημιουργία ενός πλαισίου διασφάλισης της επένδυσης μέσω του αποδεδειγμένου μοντέλου μας, σε απαιτητικές συνθήκες, συντείνει αναμφισβήτητα στη συνεχή εξέλιξη και προσαρμογή για τη διατήρηση της ηγετικής μας θέσης στην αγορά.

Η ανάπτυξη του e-commerce ποιες αλλαγές φέρνει στο επιχειρησιακό μοντέλο αλλά και την επιχειρηματική πρόταση;

Η λειτουργία του e-commerce είχε αρχίσει να γίνεται απαραίτητη λόγω της τεχνολογικής έκρηξης σε όλους τους τομείς και εντάθηκε με την υγειονομική κρίση αλλά και τα μέτρα  προστασίας που επιβάλλονται. Το e-commerce λειτουργεί ως μοχλός ώστε να διατηρηθεί η επικοινωνία του καταναλωτή με το κατάστημα και να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του. Η εταιρεία μας προσφέρει ένα ισχυρό πακέτο e-commerce μέσω του website και του Coffee Island App, με δυνατότητα αποστολής προϊόντων με courier σε όλη την ελληνική επικράτεια. Επιπρόσθετα, καινοτόμες ιδέες όπως η επιλογή skip the line για την αποφυγή συνωστισμού, το coffee mates με δυνατότητα αποστολής οποιουδήποτε προϊόντος ως δώρο, καθώς και η δυνατότητα επιλογής αγαπημένης παραγγελίας μέσω του προσωποποιημένου ψηφιακού προφίλ, ήρθαν για να υποστηρίξουν τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή με τον πιο βέλτιστο τρόπο. Είναι δεδομένο, ότι οι ανάγκες του καταναλωτή εξυπηρετούνται πλέον και ψηφιακά και φυσικά με τη δυνατότητα της ασφαλούς ανέπαφης συναλλαγής.

coffee island kafekopteio franchise

Παρατηρούνται αλλαγές στο προφίλ των υποψήφιων franchisees; Τι έχει αλλάξει στον τρόπο προσέγγισής τους;

Οι υποψήφιοι συνεργάτες, είναι φυσιολογικό να γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικοί από τα συστήματα franchise με τα οποία θέλουν συνεργαστούν. Η δύσκολη οικονομική και κοινωνική περίοδος δημιουργεί ανασφάλεια, με τους υποψηφίους επενδυτές να είναι περισσότερο επιφυλακτικοί για την επένδυσή τους.

Αυτό που τους διακρίνει, είναι πως θέτουν ισχυρά ποιοτικά χαρακτηριστικά ως προς την επιλογή επένδυσης ενώ επιθυμούν από το εκάστοτε σύστημα franchise να προσφέρει μια συγκροτημένη και ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση που να καλύπτει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους. Η Coffee Island μέσα από το πλήρες πακέτο υπηρεσιών αλλά και τη στήριξη που παρέχει μέσα από τα εξειδικευμένα τμήματά της, αποτελεί μια διαχρονικά ελκυστική επιλογή για τους υποψήφιους επενδυτές.

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για το ενδιαφέρον από πλευράς υποψηφίων franchisees το 2021;

To δεύτερο μισό του 2021, αποτελεί μια χρονιά προσδοκιών, καθώς προβλέπεται η έξοδος από την παγκόσμια υγειονομική και τη συνακόλουθη οικονομική κρίση. Το ενδιαφέρον υποψηφίων προς το επιχειρηματικό μας μοντέλο παρέμεινε έντονο σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Αναμένουμε αύξηση του ενδιαφέροντος για συνεργασία, καθώς τα συνολικά δεδομένα της πορείας του δικτύου μας κατά το παρόν διάστημα είναι πολύ ενθαρρυντικά για όσους ψάχνουν αξιόπιστες επενδυτικές ευκαιρίες.

Ποια είναι τα αναπτυξιακά σχέδια του δικτύου σας για το 2021;

Το 2021, θα αποτελέσει μια χρονιά περαιτέρω εξέλιξης για την Coffee Island. Έχοντας ήδη ολοκληρωθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό το πλάνο ανακαίνισης των καταστημάτων βάσει της νέας εταιρικής ταυτότητας, η εταιρεία προχωρά στη δημιουργία καταστημάτων μέσω εναλλακτικών μοντέλων, τα οποία ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των υποψήφιων επενδυτών. Ήδη, λειτουργούν τα πρώτα Coffee Little Island σε περιοχές όπως τα Μάλια, η Καλλιθέα Χαλκιδικής, τα Φάρσαλα, η Κάρυστος κ.ά.

Στόχος της εταιρείας, είναι η ενδυνάμωση του υφιστάμενου δικτύου καταστημάτων μέσω ενεργειών υποστήριξης και παράλληλα, η δημιουργία νέων καταστημάτων σε περιοχές που μέχρι τώρα ο καταναλωτής δεν είχε πρόσβαση στο προϊόν. Επιπρόσθετα, σημαντική στόχευση αποτελεί η μελέτη κι ανάπτυξη νέων εναλλακτικών μοντέλων συνεργασίας, καθώς και νέα κανάλια τοποθετήσεων, με άμεσο αποτέλεσμα την ενίσχυση κι ενδυνάμωση του brand awareness.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ