Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις ΠΡΟΣΩΠΑ 2021 – Δημήτριος Λάζος | PIZZA FAN «Εταιρείες που επένδυσαν σε υποδομές βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»

ΠΡΟΣΩΠΑ 2021 – Δημήτριος Λάζος | PIZZA FAN «Εταιρείες που επένδυσαν σε υποδομές βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

«Εταιρείες franchise στην εστίαση, που σχετίζονται με το delivery και το take away, σαφώς και δεν έχουν επηρεαστεί αρνητικά στον βαθμό που έχει συμβεί με την υπόλοιπη εστίαση.»

Δημήτριος Λάζος, Διεύθυνση Λειτουργίας – Franchise στην Pizza Fan

pizza fan LAZOS DIMITRIS1Θεωρώ ότι υγιείς εταιρείες, που έχουν φροντίσει στο παρελθόν να επενδύσουν σε υποδομές, βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση να διαχειριστούν καλύτερα και πιο άμεσα το περιβάλλον της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία.

Πώς προσαρμόστηκε το δίκτυό σας στα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία;

Το δίκτυο της Pizza Fan από την έναρξη της πανδημίας προσαρμόστηκε άμεσα στα νέα δεδομένα και τις ανάγκες που παρουσιάστηκαν, προχωρώντας στις ακόλουθες ενέργειες:

Διακρίνοντας τη δυσκολία των πελατών να βρεθούν, λόγω συνθηκών στο κατάστημα για take away, άμεσα ενίσχυσε τις ήδη υπάρχουσες προσφορές της στο delivery με νέες, ισάξιες με αυτές που ίσχυαν στο take away.

Επιπλέον, εφάρμοσε όλες τις επίσημες οδηγίες του ΕΟΔΥ, της Γενικής  Γραμματείας  Πολιτικής Προστασίας και του ΕΦΕΤ για την προστασία και την ασφάλεια των 2.500 εργαζομένων του δικτύου και των 2.500.000 πελάτων της, τηρώντας αυστηρά όλες τις διαδικασίες Υγιεινής, σύμφωνα με το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP) που εφαρμόζει περισσότερα από 10 χρόνια και για το οποίο έχει λάβει πιστοποιητικό από τον φορέα TUV HELLAS (χρήση μάσκας, γαντιών, απολυμαντικού χεριών, τήρηση αποστάσεων στους χώρους υποδοχής στο take away,αναπροσαρμογή ωραρίου λειτουργίας).

Ακόμα, πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται προληπτικές εφαρμογές μικροβιοκτονίας σε όλα τα καταστήματα, προληπτικά test Covid σε εργαζομένους του δικτύου και καθημερινές επιθεωρήσεις από τους επιθεωρητές του Τμήματος Λειτουργίας. Δημιουργήθηκε το no contact delivery (ανέπαφη παράδοση παραγγελίας) και η τοποθέτηση ταινίας ασφαλείας στις συσκευασίες των προϊόντων.

Επίσης, το Τμήμα Μηχανογράφησης λειτούργησε άμεσα δίνοντας τη δυνατότητα στους υπαλλήλους του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρείας (150 άτομα) να μπορούν με ασφάλεια να εργάζονται από το σπίτι τους.

pizza fan franchising

Κατά τη γνώμη σας, ποια κρίσιμα στοιχεία επηρεάζουν την ελκυστικότητα τόσο του concept, όσο και της πρότασης franchise, σε ένα περιβάλλον προκλήσεων όπως το σημερινό;

H αναπροσαρμογή της αγοράς στα νέα δεδομένα θα οδηγήσει τους υποψήφιους επενδυτές σε τομείς που άντεξαν αυτού του είδους την κρίση. Το μοντέλο της Pizza Fan αποδείχθηκε ότι αποτελεί πόλο έλξης για τους υποψήφιους επενδυτές, έχοντας ως βάση το delivery και το take away, καταφέρνοντας με συνέπεια επί σειρά ετών  να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με το πελατολόγιο της και με τους συνεργάτες – franchisees.

Η ανάπτυξη του e-commerce ποιες αλλαγές φέρνει στο επιχειρησιακό μοντέλο αλλά και την επιχειρηματική πρόταση;

Η εταιρεία μας, προβλέποντας την τάση της συνεχούς αύξησης της on line πώλησης μέσα από το site και το Mobile App, δημιούργησε αυτόνομα in house τμήματα (Τμήμα Μηχανογράφησης  it /devs, Τμήμα Digital marketing, Τμήμα social media), αναπτύσσοντας και εξελίσσοντας συνέχεια νέα εργαλεία και εφαρμογές για τις on line πωλήσεις. Παράλληλα, συνέχισε κι ενίσχυσε τη συνεργασία της με σημαντικούς εξωτερικούς συνεργάτες / aggregators.

Παρατηρούνται αλλαγές στο προφίλ των υποψήφιων franchisees; Τι έχει αλλάξει στον τρόπο προσέγγισής τους;

Βεβαίως, υπάρχουν υποψήφιοι franchisees που προέρχονται από άλλους επαγγελματικούς χώρους εκτός εστίασης, οι οποίοι αναζητούν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα σε αναγνωρίσιμα κι πετυχημένα μοντέλα franchise, με προοπτικές επιτυχίας στα νέα δεδομένα της αγοράς.

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για το ενδιαφέρον από πλευράς υποψηφίων franchisees το 2021;

Το ενδιαφέρον υποψηφίων franchisees για την Pizza Fan δεν σταμάτησε σε όλο το διάστημα της πανδημίας και θεωρούμε ότι και για τη νέα χρονιά του 2021, θα υπάρξουν πολλοί ενδιαφερόμενοι που θα θέλουν να ενταχθούν στο δίκτυό μας.

Ποια είναι τα αναπτυξιακά σχέδια του δικτύου σας για το 2021;

Το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας για το 2021, περιλαμβάνει 14 νέα καταστήματα σε Αθήνα, επαρχία και Κύπρο, επιπλέον ανακαινίσεις και μετεγκαταστάσεις καταστημάτων που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ