Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις Πρόσωπα 2018, Χάρης Γρυπάρης, Διευθύνων Σύμβουλος COFFEE BERRY

Πρόσωπα 2018, Χάρης Γρυπάρης, Διευθύνων Σύμβουλος COFFEE BERRY

σύνταξη magazine
0 σχόλια

 Ευελιξία, ποιότητα, έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό και στην εκπαίδευση, συνεχείς επενδύσεις σε υποδομές είναι η βάση της στρατηγικής μας.

Συνέντευξη του κ. Χάρη Γρυπάρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της COFFEE BERRY στην ενότητα Απόψεις στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2018.

Το 2017 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Coffee Berry με νέες συνεργασίες, σε διαφορετικές περιοχές της ελλαδικής αγοράς, γεγονός που αναδεικνύει την προσαρμοστικότητα και ευελιξία του concept. Η πολυετής πείρα της εταιρείας μας σε θέματα υποδομών, τροφοδοσίας και σχεδιασμού μάρκετινγκ, δημιουργούν στερεές βάσεις στις οποίες «πατά» με άνεση ο franchisee. Η επέκταση των δραστηριοτήτων μας στην αγορά της Κύπρου ήταν το επόμενο βήμα μας καθώς σχεδιάσαμε το concept έτσι ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί όχι μόνο τον τότε ανταγωνισμό της ελληνικής αγοράς αλλά και τον μελλοντικό, ενώ ταυτόχρονα να μπορεί να απευθυνθεί και σε επιλεγμένες διεθνείς αγορές. Ευελιξία, ποιότητα, έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό και στην εκπαίδευση, συνεχείς επενδύσεις σε υποδομές είναι η βάση της στρατηγικής μας.

coffee berry gryparisΗ πολυετής πείρα της εταιρείας μας σε θέματα υποδομών και τροφοδοσίας, σχεδιασμού
μάρκετινγκ, δημιουργούν στέρεες βάσεις στον νέο συνεργάτη και προσφέρουν ένα οργανωμένο επιχειρηματικό πλάνο.

Κερδίζοντας με το franchising
Για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν πλήρως τα οφέλη ενός συστήματος franchising, οι franchisees θα πρέπει να διαθέτουν εμπορικό και επιχειρηματικό όραμα, διάθεση για δημιουργική ενασχόληση και διοικητική εμπειρία. Σίγουρα βέβαια οι υποψήφιοι franchisees είναι σήμερα πιο ενημερωμένοι από ποτέ
καθώς προχωράνε σε μια επιχειρηματική κίνηση ύστερα από έρευνα αγοράς και έχοντας κατά νου τηουσία του θεσμού του franchising. Η εταιρεία μας συμβουλεύει τους μελλοντικούς της συνεργάτες, προτού αποφασίσουν να συνεργαστούν με κάποιο δίκτυο να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης επένδυσης, την αγορά της εστίασης, τις υποχρεώσεις και την υποστήριξη που προσφέρει το δίκτυο πριν αλλά και μετά την έναρξη της συνεργασίας. Η ποιότητα των franchisees μας είναι η βάση για την επιτυχία όλου του δικτύου!

Θεσμός με κανόνες
Είναι λογικό οι επιχειρηματίες να προτιμούν να συνεργαστούν με μια επώνυμη και αξιόπιστη αλυσίδα παρά να ξεκινήσουν μια εξ’ ολοκλήρου δική τους επιχείρηση. Το franchising όμως αποτελεί μια συνολική επιχειρηματική πρόταση και σε καμία περίπτωση μια λύση για οικονομικό αδιέξοδο. Μπορεί να είναι ένα ελκυστικό μοντέλο, αλλά ο μελλοντικός franchisee δεν πρέπει να ξεχνάει ότι προκειμένου να λάβει τα οφέλη ενός ισχυρού brand και την αντίστοιχη τεχνογνωσία θα πρέπει να εκχωρήσει ένα μέρος της ανεξαρτησίας του. Γι΄αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική η επιλογή των σωστών συνεργατών και η κατανόηση των διακριτών ρόλων franchisee-franchisor. Για εμάς ο franchisee παραμένει επιχειρηματίας, αλλά στοχευμένης δράσης. Ο franchisor υποστηρίζει και προσφέρει το πλαίσιο και ο franchisee παρέχει την αγοραστική εμπειρία διασφαλίζοντας το brand. Μια σχέση αμοιβαιότητας!

Ένας κλάδος –«νικητής»
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και φέτος θα πρωταγωνιστήσουν τα concepts της εστίασης στο χώρο του franchising καθώς σημειώνουν σταθερά αυξημένη ζήτηση. Το δίκτυο Coffee Berry, έχοντας επίγνωση αυτού, συνεχίζει να επενδύει στην προσφορά ακόμα πιο μοναδικών υπηρεσιών και προϊόντων, ώστε να ενισχύσει την ολοκληρωμένη εμπειρία του καταναλωτή στα καταστήματά μας, ενώ παράλληλα στοχεύει στην ανάπτυξη και επέκταση σε νέες τοποθεσίες.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ