Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις Πρόσωπα 2018, Δημήτρης Παπαχρυσάνθου WHOLESALE & AFFILIATE RETAIL MANAGER ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόσωπα 2018, Δημήτρης Παπαχρυσάνθου WHOLESALE & AFFILIATE RETAIL MANAGER ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

σύνταξη magazine
0 σχόλια

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, ως αναπόσπαστο κομμάτι τόσο της κοινωνίας όσο και της αγοράς, προτείνει λύσεις franchise που ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη, δημιουργώντας ταυτόχρονα αξία και για το καταναλωτικό κοινό.

Συνέντευξη του κ. Δημήτρη Παπαχρυσάνθου WHOLESALE & AFFILIATE RETAIL MANAGER της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στην ενότητα Απόψεις στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2018.

Το 2017, ήταν μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από έντονη κινητικότητα και ανακατατάξεις στο χώρο του Retail, που μεταξύ άλλων ευνόησε την δημιουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Με αίσθημα ευθύνης, συνεχίσαμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη του δικτύου μας, στη συνεχή εξέλιξη των υποδομών και των λειτουργικών μας μονάδων, στοχεύοντας τόσο στην βελτιστοποίηση των διαδικασιών, όσο και στην ενίσχυση περιβαλλοντικά υπεύθυνων πρακτικών.

Στη ρευστότητα του οικονομικού περιβάλλοντος, απαντήσαμε με περισσότερες επενδύσεις που σε συνδυασμό με τις στρατηγικές μας επιλογές, διατήρησαν απρόσκοπτη την αναπτυξιακή μας πορεία. Παράλληλα, για μία ακόμη χρονιά, η ΑΒ Βασιλόπουλος παρέμεινε πιστή στη δέσμευσή της να στέκεται στην πράξη στο πλευρό των νέων επιχειρηματιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην ΑΒ θεωρούμε ότι το franchise αποτελεί ευέλικτο σχήμα το οποίο συμβάλλει στην τόνωση τόσο της επιχειρηματικότητας, όσο και της οικονομίας στο σύνολο της.

AB

Μέσα από νέες λύσεις και την επέκταση τους δικτύου μας, επιδιώκουμε και φέτος τη διαρκή εξέλιξη των μηχανισμών μας, ώστε να ενισχύσουμε στην πράξη την απασχόληση, την ελληνική επιχειρηματικότητα, την ελληνική οικονομία.

Πώς βλέπετε να διαμορφώνεται το προφίλ των υποψήφιων franchisees το 2017; Πού στοχεύουν περισσότερο, σε αυτοαπασχόληση – θέση εργασίας, συμπληρωματικό εισόδημα, family business, πώς προσεγγίζουν μια συνεργασία franchise; 

Το προφίλ των υποψήφιων συνεργατών, σε ένα σχήμα franchise, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις τρέχουσες τάσεις και τις ευρύτερες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και το 2017, οι περισσότεροι υποψήφιοι φαίνεται να εστιάζουν στην εξασφάλιση απασχόλησης και σταθερών οικονομικών απολαβών. Ταυτόχρονα, ένα μεγάλο ποσοστό επιδιώκει τη δημιουργία οικογενειακών επιχειρήσεων, με στόχο την απόκτηση επαρκούς συμπληρωματικού εισοδήματος.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, ως αναπόσπαστο κομμάτι τόσο της κοινωνίας όσο και της αγοράς, προτείνει λύσεις franchise που ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη, δημιουργώντας ταυτόχρονα αξία και για το καταναλωτικό κοινό. Σε αυτό το πλαίσιο, προτείνουμε τα πετυχημένα μοντέλα AB Shop&Go για την πόλη και AB Food Market για την περιφέρεια, προσφέροντας ποικιλία λύσεων για τους νέους επιχειρηματίες.

Το κοινό των υποψηφίων franchisees φαίνεται να γίνεται όλο και πιο συνειδητό ως προς την απόφασή του να επενδύσει στο franchising και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας προς υποψήφιους franchisees -που διεξάγει και φέτος το Franchise Success- έχει μικρύνει ο χρονικός ορίζοντας μέσα στον οποίο σκέφτονται να ξεκινήσουν την επένδυση. Πρόκειται για ένα κοινό ώριμο που θεωρεί το franchising ως σίγουρη επενδυτική επιλογή. Πώς προσεγγίζετε αυτό το κοινό, τι θα το συμβουλεύατε; 

Το franchise, κερδίζει συνεχώς έδαφος στην ελληνική αγορά, ως μια συμφέρουσα και δημιουργική επιχειρηματική επιλογή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να προσελκύει το ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερων νέων επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν δει τα απτά αποτελέσματα παρόμοιων προσπαθειών.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, έχει αποδείξει στην πράξη ότι στέκεται με συνέπεια στο πλευρό των franchisees, προσφέροντας καθημερινά τη δυνατότητα να επενδύσουν σε μια νέα επιχειρηματική κίνηση με την υπογραφή ενός ισχυρού ονόματος.

Aπό τη πλευρά μας, αξιοποιούμε την πολυετή εμπειρία μας στην αγορά τροφίμων. Προσφέροντας διαρκή στήριξη σε συνδυασμό με την διάθεση και τα κίνητρα εξέλιξης από τον υποψήφιο, βάζουμε από κοινού ισχυρά επιχειρηματικά θεμέλια.

Θεωρείτε πως πολλοί προσεγγίζουν το franchising ως διέξοδο για την αντιμετώπιση της ανεργίας; Αυτή η μονομερής επιλογή μπορεί να εμπεριέχει κινδύνους; Τι θα πρέπει να προσέξει ο υποψήφιος συνεργάτης; 

Το franchise αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς στην Ελλάδα, και αποτελεί μια παγιωμένη πλέον επιχειρηματική πρακτική που ενέχει περιορισμένο ρίσκο. Για όλους εμάς στην ΑΒ Βασιλόπουλος, η ανάπτυξη του δικτύου μας μέσω ενός μοντέλου franchise σε περιοχές που προσφέρονται για καινούριες επενδύσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας φιλοσοφίας.

Σε όλη μας τη διαδρομή, καθημερινή μας επιδίωξη είναι να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της της απασχόλησης και της οικονομίας, μέσα από επενδύσεις που δίνουν ανάσα στην επιχειρηματικότητα. Παράλληλα, υιοθετούμε και ενσωματώνουμε στη λειτουργία μας καλές επιχειρηματικές πρακτικές, οι οποίες εξασφαλίζουν την επιτυχημένη υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε σχεδιάσει και προτείνει αξιόπιστα επιχειρηματικά σχήματα, με προοπτικές ανάπτυξης για κάθε συνεργάτη. Τόσο το ΑΒ SHOP & GO όσο και το ΑΒ FOOD MARKET, που προτείνουμε αποτυπώνουν τις αρχές και τον τρόπο αντίληψής μας για το σύγχρονο επιχειρείν.

Το μεράκι, η αφοσίωση και η δέσμευση του υποψηφίου στο εγχείρημα αποτελούν για μας τα θεμέλια μιας επιτυχημένης συνεργασίας. Παράλληλα, ο υποψήφιος συνεργάτης θα πρέπει να έχει απολύτως ξεκάθαρη εικόνα τόσο των κεφαλαιακών απαιτήσεων του εγχειρήματος, όσο και ρεαλιστική εικόνα για τις δικές του χρηματοδοτικές δυνατότητες.

Ποια ήταν η πλέον συνήθης ερώτηση εκ μέρους των υποψηφίων franchisees και ποια η δική σας απάντηση; 

H πλειοψηφία των υποψήφιων συνεργατών μας, προβληματίζεται σχετικά με το μέγεθος του ρίσκου που ενέχει μια τέτοια επένδυση. Η συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή, εφόσον με εγγύηση το ισχυρό όνομα , την υψηλή τεχνογνωσία, τις σύγχρονες υποδομές και τις συνέργειες που έχουμε αναπτύξει με προμηθευτές, παρέχει συνεχή υποστήριξη και εκπαίδευση στους νέους επιχειρηματίες, η οποία ξεκινά από τα πρώτα στάδια δημιουργίας ή μετασχηματισμού του καταστήματος και εξελίσσεται σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του.

Παράλληλα, μέσω ενός διευρυμένου δικτύου συνεργατών, φροντίζουμε όλα μας καταστήματα franchise να δημιουργούνται σε περιοχές με επιχειρηματικά γόνιμο έδαφος.

Δεδομένου του ότι το franchising πλέον αποτελεί ένα αρκετά διαδεδομένο μοντέλο ανάπτυξης μιας επιχείρησης και στην ελλαδική αγορά, πιστεύετε ότι υπάρχουν εταιρείες που «εκμεταλλεύονται» το γεγονός; Τι θα πρέπει να προσέξει ο νέος επιχειρηματίας; 

Οι αυξητικές τάσεις που παρουσίασε το λιανεμπόριο την περασμένη χρονιά επιτρέπουν να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία του κλάδου. Σήμερα το franchise συνεχίζει να αποτελεί το πλέον επιτυχημένο διεθνώς οργανωμένο μοντέλο ανάπτυξης δικτύων ακόμα και σε περιβάλλον οικονομικής αστάθειας. Με δομή και λειτουργία που συναγωνίζεται τις ώριμες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις franchise αποδείχθηκαν ως αξιόπιστη επιλογή καθώς επιβίωσαν σε ένα έντονα ανταγωνιστικό κλίμα.

Ο υποψήφιος επιχειρηματίας οφείλει να εμπιστευτεί εταιρίες που διαθέτουν πολυετή παρουσία στην αγορά, επιτυχημένες υφιστάμενες συνεργασίες και διάυγεια στην επενδυτική τους πρόταση.

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, στηρίζουμε κάθε πρακτική που εξελίσσεται, δημιουργεί θέσεις εργασίας και δίνει διέξοδο στη σύγχρονη ελληνική επιχειρηματικότητα. Διαθέτοντας εγγυημένες υποδομές, αξιοποιούμε την τεχνογνωσία μας προς όφελος των υποψήφιων franchisees μας τους οποίους αντιμετωπίζουμε ως ισότιμα μέλη της ΑΒητικής οικογένειας.

Το franchising πλέον λειτουργεί αρκετά χρόνια ως θεσμός στη χώρα μας. Θεωρείται ότι αποτελεί μια συνειδητή επιλογή των franchisors και franchisees; Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει ώστε να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης στην Ελληνική αγορά; 

Είναι γεγονός ότι πράγματι το franchising αποτελεί μια ταχέως αναπτυσσομένη επιχειρηματική πρακτική στη χώρα μας, που προσφέρει τη δυνατότητα και την ευκαιρία σε νέους επιχειρηματίες να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους στους κλάδους που τους ενδιαφέρουν.

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, στηρίζουμε έμπρακτα και συνειδητά την επιλογή του υποψηφίου franchisee, δίνοντας ώθηση στην προσπάθειά του. Χτίζοντας σε υγιείς επιχειρηματικές βάσεις, ενισχύουμε τους συνεργάτες μας καθημερινά σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας των καταστημάτων.

Από το 2004 ακολουθώντας με συνέπεια τη στρατηγική μας επιλογή, απευθυνόμαστε με διαφάνεια και ειλικρίνεια στους υποψηφίους. Η αντάξια ανταπόκρισή τους, μας κάνει περήφανους και ενισχύει τα κίνητρά μας να συνεχίσουμε την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης, με ακόμα περισσότερους νέους συνεργάτες.

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, πιστεύουμε πολύ στο franchise, καθώς έχει αποδείξει ότι δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης, δίνοντας παράλληλα ανάσα στην οικονομία.

Πώς έχουν εξελιχθεί με το πέρασμα των χρόνων oι σχέσεις ανάμεσα σε franchisor και franchisee στα δίκτυα; Πώς καλλιεργείται η ιδανική ισορροπία στις σχέσεις σε ένα δίκτυο; 

Η σχέση franchisor και franchisee, είναι μια σχέση αλληλοτροφοδότησης, που βασίζεται στην ανάπτυξη μιας μακρόχρονης παραγωγικής συνεργασίας. Σε κάθε περίπτωση η κοινή αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν σε αυτή την πορεία και η ξεκάθαρη στόχευση, αποτελούν κομβικά στοιχεία για τη δημιουργία μιας σχέσης ευθύνης και από τις δύο πλευρές.

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος από την πρώτη στιγμή, αντιμετωπίζουμε τους franchisees ως ισότιμους συνεργάτες κι όχι ως απλούς επενδυτές. Προσφέρουμε απλόχερα καθημερινή υποστήριξη, την τεχνογνωσία μας, καθώς και τα προϊόντα μας που έχουν ξεχωρίσει στην ελληνική αγορά για την άριστη ποιότητά τους.

Ποιος κλάδος ήταν ο πιο ανταγωνιστικός για το 2017; Ποια concept προβλέπετε ότι θα πρωταγωνιστήσουν το νέο έτος; 

Παρά το γεγονός ότι το σύνολο των εξελίξεων στον κλάδο του λιανεμπορίου ήταν αρκετά δυσμενές τα τελευταία χρόνια, λόγω της ασταθούς οικονομικής συγκυρίας στη χώρα με πάγωμα επενδύσεων, μειωμένη απασχόληση και περιορισμένη αγοραστική δύναμη για τα ελληνικά νοικοκυριά, το franchising αναπτύσσεται συνεχώς, ενσωματώνοντας πρωτοποριακές πρακτικές που δημιουργούν προστιθέμενη αξία για την ελληνική αγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εξέλιξη και διατήρηση συστημάτων των επιχειρηματικών μοντέλων που προτείνονται από τις επιχειρήσεις, εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα εργαλεία, μεθόδους και πολιτικές που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες και τάσεις.

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, στηρίζουμε με συνέπεια τις στρατηγικές μας επιλογές. Και το 2017, συνεχίσαμε να επενδύουμε στη digital παρουσία των καταστημάτων μας διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την εφαρμογή πολιτικών που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ποια είναι τα σχέδια του δικτύου για το 2018; 

H ΑΒ Βασιλόπουλος θα εξακολουθήσει και το 2018 να στηρίζει και να ενισχύει τα μοντέλα του franchise AB Shop&Go και ΑΒ Food Market, διευρύνοντας τις επιλογές προς του ενδιαφερομένους franchisees. Σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον, έχουμε ως στόχο να απαντήσουμε στις νέες προκλήσεις που θα έρθουν στο προσκήνιο, με πίστη στα υγιή θεμέλια της ΑΒ και αξιοποιώντας την μακρόχρονη εμπειρία μας στον κλάδο. Μέσα από νέες λύσεις και την επέκταση τους δικτύου μας, επιδιώκουμε και φέτος τη διαρκή εξέλιξη των μηχανισμών μας, ώστε να ενισχύσουμε στην πράξη την απασχόληση, την ελληνική επιχειρηματικότητα, , την ελληνική οικονομία.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ