Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις Πρόσωπα 2017, Βασίλης Αγιαννίτης Υπεύθυνος Ανάπτυξης της CHICK IN ΚΑΛΑΪΤΖΗ

Πρόσωπα 2017, Βασίλης Αγιαννίτης Υπεύθυνος Ανάπτυξης της CHICK IN ΚΑΛΑΪΤΖΗ

σύνταξη magazine
0 σχόλια

Μεθοδικοί και πειθαρχημένοι στο πλάνο μας, γίναμε Leader της αγοράς στα εξειδικευμένα προϊόντα πουλερικών και σε συνδυασμό με την καμπάνια «αγοράζω νωπά, κερδίζω ψημένα», καταφέραμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ομάδες πελατών μας. Η πρόκληση του να αντέχεις έναντι του ανταγωνισμού, είναι καθημερινή κινητήριος δύναμη.

chickin.agiannitisΠιστεύω ότι θα υποχωρήσει ο καφές και θα κερδίσει παραπάνω έδαφος η μικρή εστίαση. Ο Έλληνας καταναλωτής αρέσκεται να ξοδεύει στο καλό και γρήγορο φαγητό.

 Συνέντευξη του κ. Βασίλη Αγιαννίτη, Υπεύθυνου Ανάπτυξης της CHICK IN ΚΑΛΑΙΤΖΗ

 

Ποιες ήταν οι κύριες προκλήσεις του 2016 στον χώρο του franchising;

Η μεγαλύτερη πρόκληση όμως, όχι μόνο για το 2016 αλλά σε συνέχεια των τελευταίων ετών, είναι η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Η Chick in, απαντώντας στην πρόκληση, ενίσχυσε το project Meat & Grill (Μικτό κατάστημα), ανοίγοντας νέο εταιρικό κατάστημα στην Παραλία Κατερίνης και βάλαμε τα θεμέλια για ένα τρίτο μικτό, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Αν θα θέλαμε να κάνουμε έναν απολογισμό ποιες ήταν οι ενέργειες ή πρακτικές που ακολουθήθηκαν το 2016 από την αλυσίδα και αναδείχθηκαν ως πλέον αποτελεσματικές και ποιες οι προκλήσεις που αντιμετωπίσατε;

Το 2016 ήταν χρονιά αναδιοργάνωσης της αλυσίδας. Μεθοδικά και πειθαρχημένα στο πλάνο μας, γίναμε Leader της αγοράς στα εξειδικευμένα προϊόντα πουλερικών και σε συνδυασμό με την καμπάνια αγοράζω νωπά, κερδίζω ψημένα, καταφέραμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ομάδες πελατών μας. Η πρόκληση του να αντέχεις έναντι του ανταγωνισμού, είναι καθημερινή κινητήριος δύναμη.

Πώς βλέπετε να διαμορφώνεται το προφίλ των υποψήφιων franchisee. Πού στοχεύουν περισσότερο, σε αυτοαπασχόληση – θέση εργασίας, συμπληρωματικό εισόδημα, family business, πώς προσεγγίζουν μια συνεργασία franchise;

Family Business. Οι περισσότεροι υποψήφιοι στοχεύουν σε μια οικογενειακή επιχείρηση.

Ποια ήταν η πλέον συνήθης ερώτηση εκ μέρους των υποψηφίων franchisees και ποια η δικής σας απάντηση;

Η συχνότερη ερώτηση είναι «Γιατί να μην το κάνω μόνος μου;». Η απάντηση είναι σαφής. Γιατί το κάθε concept έχει το δικό του επιχειρηματικό μοντέλο ώστε να διαφοροποιήσει την αξία του σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Υπάρχει ξεκάθαρη και αναγνωρίσιμη τεχνογνωσία και εμπειρία στα προϊόντα κοτόπουλου. Έχουμε ισορροπημένη σχέση τιμής – ποιότητας, που στηρίζεται σε υποδομές και αποτελεσματικές λειτουργείες. Καταφέραμε να ξεχωρίσουμε στην κατηγορία μας και να απαντήσουμε σ’ όλες τις προκλήσεις.

Ποιες τάσεις θεωρείτε πως θα εμφανιστούν στην αγορά του franchising κατά το 2017;

Πιστεύω ότι θα υποχωρήσει ο καφές και θα κερδίσει παραπάνω έδαφος η μικρή εστίαση. Παραδοσιακά, ο Έλληνας καταναλωτής αρέσκεται να ξοδεύει στο καλό και γρήγορο φαγητό.

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για τον δικό σας κλάδο;

Αντιφατικά μηνύματα εξακολουθούσε να στέλνει το 2016 για τον ελληνικό κλάδο των πουλερικών. Αυτό πιστοποιούν μια σειρά γεγονότων αλλά και τα στοιχεία των αριθμών. Αρνητικό η άνοδος των εισαγωγών, θετικό η οριακά ανοδική κατανάλωση. Ο κράχτης του «1,99€» έχει συρρικνώσει το κέρδος αλλά αυξάνει την κατανάλωση. Η εκτίμηση μου είναι ότι δεν θα διαφοροποιηθεί πολύ το 2017 από το 2016.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ