Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις Πρόσωπα 2016, Ευάγγελος Χασαπάκης, Γενικός Διευθυντής της PerfumeWorld

Πρόσωπα 2016, Ευάγγελος Χασαπάκης, Γενικός Διευθυντής της PerfumeWorld

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Ο κλάδος των αρωμάτων και των καλλυντικών, θεωρούνταν ανέκαθεν ένας από τους δυναμικότερους της ελληνικής αγοράς και το Franchising -ως μέσο ανάπτυξης- έχει το χαρακτηριστικό της συνεχούς εξέλιξης.

Συνέντευξη του κ. Ευάγγελου Χασαπάκη, Γενικού Διευθυντή της PerfumeWorld

Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες πλέον αποφεύγουν τα ατομικά ρίσκα και προτιμούν την πολύ γρήγορη αύξηση των πωλήσεων και της εμπορικής τους φήμης με σκοπό την καθιέρωσή τους στην αγορά. Ως εκ τούτου, αναγνωρίζουν και εμπιστεύονται τα προνόμια που παρέχει το franchising.
Άλλωστε ο καταναλωτής συνήθως προτιμά τα καταστήματα ενός δικτύου ευρείας αναγνώρισης, διότι ταυτίζει το ισχυρό brand με τα υψηλής και σταθερής ποιότητας υπηρεσίες και προϊόντα. Ο δικαιοδόχος επομένως επωφελείται από τα εφόδια που παρέχει η κάθε εταιρία τόσο ως προς την εκπαίδευση και καθοδήγηση, όσο και από την οικονομική και διοικητική διαχείριση αλλά και τη λειτουργία δοκιμασμένων κανόνων. Και όλα αυτά μέσα σε ένα σωστά δομημένο σύστημα. Αυτά τα εφόδια παρέχουμε και εμείς στους συνεργάτες μας.

Ανάπτυξη μέσω franchising…

xasapakis perfumeworldΟ κλάδος των αρωμάτων και των καλλυντικών, θεωρούνταν ανέκαθεν ένας από τους δυναμικότερους της ελληνικής αγοράς. Η θέση του στην αγορά ισχυροποιείται όλο και περισσότερο μέσω του franchising. Και αυτό γιατί το Franchising ως μέσο ανάπτυξης έχει τη δύναμη της συνεχούς εξέλιξης. Έχει στοχευμένη δράση, τεχνογνωσία, αναγνωρισιμότητα και τη δυναμική ενός δοκιμασμένου επιχειρηματικού συστήματος. Οι franchisees αξιοποιούν ένα ισχυρό εμπορικό σήμα, ένα υπάρχον επιχειρηματικό πλάνο και την αναπτυξιακή δυναμική ενός δικτύου. Είναι προϊόν ή μια υπηρεσία ενός ήδη δοκιμασμένου σχεδίου με ενιαίο τρόπο λειτουργίας που ακολουθούν οι franchisee.

… στον κλάδο της ομορφιάς

Και ενώ ο κλάδος μας έχει κορεστεί, ωστόσο υπάρχουν ακόμη προοπτικές για να διεισδύσουν στην αγορά οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες του κλάδου. Η χαμηλή αρχική επένδυση, τα μεγάλα περιθώρια μεικτού κέρδους, οι χαμηλές λειτουργικές δαπάνες, όλα αυτά ευνοούν τους υποψήφιους επιχειρηματίες, με το χαμηλό κόστος των προϊόντων να εξυπηρετεί παράλληλα τους καταναλωτές. Και ενώ η ενδυνάμωση του brand name μιας αλυσίδας εξυπηρετεί την αναγνωρισιμότητα και κατ’ επέκταση τη διεκδίκηση σημαντικού μεριδίου αγοράς, η τεχνογνωσία και η ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών είναι από τα πλέον βασικά εφόδια που κατοχυρώνουν την αναπτυξιακή δυναμική της επιχείρησης.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ