Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις Plant Be: ένα concept με υψηλή διατροφική αξία

Plant Be: ένα concept με υψηλή διατροφική αξία

σύνταξη magazine
0 σχόλια

Το Plant Be είναι ένα project γεννημένο από ανθρώπους με πίστη στην δημιουργία φαγητού που «κάνει καλό». Με την ζήτηση για υγιεινό φαγητό να παρουσιάζει σταθερή άνοδο, η κα Άννα Ταουτσή, ιδιοκτήτρια του Plant Be μας εξηγεί γιατί το νέο αυτό healthy concept μπορεί να κάνει την διαφορά. 

Τι σημαίνει street food; Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα concept ώστε να χαρακτηριστεί street;

Το street food είναι φαγητό έτοιμο για κατανάλωση, συνήθως οικονομικό και με έντονη κοινωνικότητα.

Ποια είναι τα καθοριστικά χαρακτηριστικά που κάνουν ένα street food concept να ξεχωρίζει στην ανταγωνιστική αυτή αγορά και να κερδίσει πιστό κοινό;

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του street food είναι πως πολλές φορές η προετοιμασία και η πώληση μπορεί να συμβαίνουν σε διαφορετικούς χώρους.

plantbe 5Η ιδέα του Plant Be μπορεί να εμπνεύσει καινούριους επιχειρηματίες που σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Το street food στην Ελλάδα είναι χρόνια πλέον αγαπητό. Τι αλλαγές βλέπετε όσον αφορά τα νέα concepts και τις τάσεις που αναδύονται;

Η Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί με το δικό της street food, το γνωστό σουβλάκι. Σήμερα όμως βλέπουμε πολλούς καταναλωτές να ακολουθούν την τάση μιας πιο εκλεπτυσμένης και διατροφικά χρήσιμης τροφής.

Μπορεί να είναι “fast” και ποιοτικό μαζί; Πως το επιτυγχάνει αυτό η επιχείρησή σας;

Το φαγητό με υψηλή διατροφική αξία είναι συνήθως slow στην παρασκευή του αλλά εξίσου fast στο σερβίρισμα. Στο Plant Be το αγαπημένο σε όλους burger μπορεί να αντικατασταθεί με φυτική πρωτεΐνη. Και αυτό είναι από μόνο του καινοτομία που αξίζει δοκιμής!

plantbe 4

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν το concept σας μοναδικό και το φέρνουν ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού;

Το Plant Be είναι ένα project με πίστη στην δημιουργία φαγητού που κάνει ”καλό”. Όλες οι παρασκευές δεν περιέχουν ζωικές πρώτες ύλες. Κάποιες έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία(vegan) και άλλες έχουν μόνο ακατέργαστες πρώτες ύλες(raw food).

Θεωρείτε ότι ένα street food concept «ταιριάζει» με το franchising; Πως ενώνονται αυτά τα δύο και πως συμβάλει το franchising στην ανάπτυξη ενός brand;

Στον χώρο του franchising, είναι απαραίτητο να υπάρχει και η επιλογή τροφής και μεγάλης διατροφικής αξίας και εξίσου νόστιμη με τις γνωστές διατροφικές μας μνήμες. Γι’ αυτό θεωρώ ότι η ιδέα του Plant Be μπορεί να εμπνεύσει καινούριους επιχειρηματίες που σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ