Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις PIZZA FAN: Μια μεγάλη ελληνική οικογένεια με όραμα, που οδηγεί στη συνεχή ανάπτυξη

PIZZA FAN: Μια μεγάλη ελληνική οικογένεια με όραμα, που οδηγεί στη συνεχή ανάπτυξη

σύνταξη magazine
0 σχόλια

Η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία της εταιρείας, η αυτοματοποίηση όλων των διαδικασιών, η οργάνωση και λειτουργία των καταστημάτων, το τηλεφωνικό κέντρο, η συνεχής εκπαίδευση και ο στρατηγικός σχεδιασμός ενός επιθετικού marketing, αποτελούν τα δυνατά σημεία του συστήματος franchise της Pizza Fan.

Με μακροχρόνια πείρα στον κλάδο της εστίασης και με έντονο το ενδιαφέρον για συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη σε έναν χώρο με προοπτικές, ο κ. Βασίλειος Τσακιρίδης και ο κ. Ηλίας Μαντογιαννάκος, αναζήτησαν την επιτυχία σε ένα εδραιωμένο μοντέλο franchise, που για 21 συνεχή χρόνια παρουσιάζει ιδιαίτερα εντυπωσιακή αναπτυξιακή πορεία και δυναμική. «Η Pizza Fan ήταν πάντα δίπλα μας όποτε το ζητούσαμε! Μαζί καταφέραμε να δημιουργηθεί μια μεγάλη ελληνική οικογένεια. Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ελληνική οικογένεια φροντίζει, εκπαιδεύει, αναπτύσσει οικονομικά και προστατεύει τα παιδιά της ακόμη και στην πιο μεγάλη οικονομική κρίση».

pizzafangerakas 5622

Η PIZZA FAN είναι ιδανική και κατάλληλη για επενδύσεις ανεξαρτήτως εποχής και οικονομικών συνθηκών. 

 

Βασίλειος Τσακιρίδης & Ηλίας Μαντογιαννάκος, franchisees της Pizza Fan σε 5 περιοχές της Αττικής

Ποια ήταν λοιπόν η προηγούμενη εργασιακή-επαγγελματική εμπειρία σας και πώς αποφασίσατε να επενδύσετε σε ένα σύστημα franchise;

Ηλίας Μαντογιαννάκος: Σχεδόν από τη στιγμή που τέλειωσα το πανεπιστήμιο (πολιτικές επιστήμες νομικής), ασχολήθηκα με την εστίαση. Για 10 περίπου χρόνια εργάστηκα ως περιφερειακός διευθυντής της Pizza Hut. Στη συνέχεια προσλήφθηκα στην PIZZA FAN σαν διευθυντικό στέλεχος. Τότε αντιλήφθηκα, ότι αυτός που γνωρίζει καλά τη λειτουργία της εταιρείας έχει σίγουρη την επιτυχία ως franchisee. Και ότι αυτός που αγωνιά για την επιτυχία του καταστήματος του σαν στέλεχος, θωρακίζει και οργανώνει την εταιρεία (με την εργασία και τις προτάσεις του) ώστε ο ουσιώδης στόχος της εταιρείας να γίνεται η επιτυχία των καταστημάτων και των franchisee.
Βασίλειος Τσακιρίδης: Ακόμα και όταν σπούδαζα Διοίκηση Επιχειρήσεων είχα επιχειρηματικές «ανησυχίες» (καφετέρια , γυμναστήριο, περίπτερο), χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία. Στη συνέχεια εργάστηκα στα Παγωτά Δωδώνη, τα χρόνια της μεγάλης της ανάπτυξης. Είχα λοιπόν την ευκαιρία και την εμπειρία να συγκρίνω τους δυο τρόπους επιχειρηματικής δραστηριοποίησης (ιδιωτικά ή μέσω Franchise).

Πώς προέκυψε η συνεργασία με την αλυσίδα PIZZAFAN;

Βασίλειος Τσακιρίδης: Το 2002 ήρθα στην οικογένεια της PIZZA FAN ως στέλεχος. Όταν το 2005 ξεκίνησε η εταιρεία το άνοιγμα της, φυσικά και δεν μπορούσα να μη συμμετάσχω.

Πέρα από το ισχυρό brand name ποιοι άλλοι βασικοί παράγοντες σας έδωσαν τη σιγουριά ώστε να προχωρήσετε στη συνεργασία;

Ηλίας Μαντογιαννάκος: Απάντησα ήδη από την πρώτη ερώτηση. Αλλά θα προσθέσω και τη δυναμική παρουσία του Προέδρου της PIZZA FAN με τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτει στο marketing και την εστίαση, καθώς και το όραμά του για τη δημιουργία μιας μεγάλης ελληνικής, οικογενειακής αλυσίδας.
Βασίλειος Τσακιρίδης: Η πίστη της εταιρείας στην αμοιβαιότητα.

pizzafangerakas 5637

Από την πλευρά του franchisee, ποια θεωρείτε ότι είναι το πιο «δυνατό χαρτί» τους συστήματος franchise της PIZZAFAN;

Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία της. Η αυτοματοποίηση όλων των διαδικασιών, η οργάνωση και λειτουργία των καταστημάτων, το τηλεφωνικό κέντρο, η συνεχής εκπαίδευση, ο στρατηγικός σχεδιασμός ενός επιθετικού marketing σε εθνικό και τοπικό επίπεδο (και εκτός τηλεόρασης), η ηλεκτρονική συνταγολόγηση, οι ηλεκτρονικοί αυτόματοι φούρνοι, οι εξαιρετικές πιστοποιημένες πρώτες ύλες, οι μη ανταγωνίσιμες προσφορές και η επέκταση σε όλη την Ελλάδα με 68 καταστήματα – σίτιση σχεδόν όλου του χάρτη! Τέλος, η δυνατότητα που δίνει στον franchisee να είναι επιχειρηματίας και όχι απλώς επαγγελματίας.

Αν έπρεπε να περιγράψετε τη συνεργασία σας με την εταιρεία μέσα σε μια πρόταση, ποια θα ήταν αυτή;

Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Σχέση WIN – WIN, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού των κανόνων μιας μεγάλης ελληνικής οικογένειας με όραμα, που οδηγεί στη συνεχή ανάπτυξη.
Κατά τη γνώμη σας, ποιες βασικές δεξιότητες χρειάζεται να έχει ένας υποψήφιος franchisee για να ενταχθεί στο δίκτυο της PIZZAFAN;
Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Να έχει εργατικότητα, ειλικρίνεια, μεράκι και αφοσίωση για να πετύχει τον υπέρτατο στόχο, που είναι η απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη.

pizza.fan.18111

Βάσει της εμπειρίας σας τι θα συμβουλεύατε τους υποψήφιους franchisees που αναζητούν τη «δική» τους επιχειρηματική ευκαιρία;

Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Πριν αποφασίσουν, να σκεφτούν – φανταστούν τον εαυτό τους μετά από 10 χρόνια. Να σκεφτούν ακόμη, αν θέλουν να είναι επιχειρηματίες σε μια αλυσίδα που μόνο η μητρική εταιρεία είναι ευχαριστημένη ή σε μια αλυσίδα όπως η PIZZA FAN που απολαμβάνουν προνόμια και οι franchisees.

Πιστεύετε ότι είναι η κατάλληλη περίοδος για να επενδύσει κάποιος σε ένα σύστημα franchise και ειδικότερα στη PIZZAFAN;

Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Φυσικά και είναι. Κάθε εποχή είναι κατάλληλη για επενδύσεις, αλλά ειδικότερα στην PIZZA FAN. Από σοβαρούς όμως και ώριμους επιχειρηματίες που επιζητούν καταξίωση και επιτυχία και που θα ενισχύσουν ταυτόχρονα την ομάδα μας-πολύ σημαντικό- ιδίως σε τέτοιους καιρούς.

Η PIZZA FAN παρέχει όλες τις δυνατότητες στους συνεργάτες της, ώστε να μπορούν να επεκταθούν και να αναπτύξουν τα νέα τους καταστήματα

Πώς προχωρήσατε στο άνοιγμα του δεύτερου καταστήματος;

Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Πιστέψαμε και πιστεύουμε στη δυναμική της ομάδας. Σε παρακινεί το ίδιο το τελικό προϊόν, που κάθε ημέρα που περνάει, με την απίστευτη νοστιμιά του και τις οικονομικές τιμές, αποκτά αμέτρητους θαυμαστές. Έτσι η φήμη ταξιδεύει από περιοχή σε περιοχή και πλέον θέλει να το απολαύσει και ο πελάτης της διπλανής περιοχής. Η PIZZA FAN παρέχει όλες τις δυνατότητες, ιδίως στους καλούς και συνεπείς συνεργάτες, ώστε να μπορούν να επεκταθούν και με νέα καταστήματα.

pizzafan kykladitiki.800

Μετά από πόσο καιρό ανοίξατε τα επόμενα καταστήματα και σε ποιες περιοχές;

Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Τον Δεκέμβριο του 2005 ανοίξαμε στη Νίκαια. Τον Δεκέμβριο του 2006 σε Κορυδαλλό, τον Ιούνιο του 2010 σε Γέρακα, τον Δεκέμβριο του 2010 σε Αιγάλεω, τον Οκτώβριο του 2011 σε Πειραιά Λιμάνι, και φέτος το 2017 στο Κερατσίνι.

Ποια η υποστήριξη που λάβατε από την εταιρεία τον πρώτο καιρό αλλά και μετέπειτα;

Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Η υποστήριξη ήταν πολύπλευρη και χρησιμότατη. Πάντα δίπλα μας οπότε το ζητούσαμε, αλλά και με προνοητικότητα! Καταφέραμε να δημιουργηθεί μια μεγάλη ελληνική οικογένεια. Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ελληνική οικογένεια φροντίζει, εκπαιδεύει, αναπτύσσει οικονομικά και προστατεύει τα παιδιά της ακόμη και στην πιο μεγάλη οικονομική κρίση.

Αν ήταν να ξεκινήσετε τώρα θα αλλάζατε κάτι; Και αν ναι ποιο θα ήταν αυτό;

Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Δεν θα αλλάζαμε με τίποτα την εμπειρία και τη δημιουργικότητα που αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Μόνο προς το καλύτερο μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Όλα καλά και ευλογημένα.

pizza.fan.franchise

Με την απίστευτη νοστιμιά των προϊόντων και τις προσιτές τιμές, η PIZZA FAN αποκτά αμέτρητους θαυμαστές

 

Πώς αξιολογείτε τη δυναμική του κλάδου της εστίασης; Τι αλλαγές έχετε παρατηρήσει αυτά τα 12 χρόνια και πώς προβλέπετε ότι θα εξελιχθεί;

Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Η εστίαση έχει ακόμη δυναμική. Είναι το τελευταίο που «πεθαίνει» και το πρώτο που ανακάμπτει. Μετά από την αλματώδη ανάπτυξη των πρώτων χρόνων, φαίνεται ότι αντιστέκεται περισσότερο στο… τσουνάμι της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών. Αυτοί που αντιστέκονται βέβαια είναι οι σοβαροί, οι ουσιώδεις, οι νοικοκύρηδες, αυτοί που τηρούν -σέβονται τους κανόνες της εστίασης. Με την εστίαση ασχολήθηκαν πολλοί άνθρωποι που δεν είχαν παλαιοτέρα καμία σχέση με το αντικείμενο. Το θετικό σε αυτό είναι ότι εμπλουτίζεται ο χώρος με διαφορετικούς τρόπους σκέψης, μεθοδολογίες και οπτικές γωνίες. Το αρνητικό είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν την κατάλληλη υποστήριξη, ούτε το μεράκι αλλά ούτε και το οικονομικό περιθώριο να ξεπεράσουν τις αρχικές μεγάλες δυσκολίες. Προβλέπουμε ότι θα συνεχιστεί με ένταση το φαινόμενο αυτό, και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Η ανάπτυξη μέσω συνεχούς βελτίωσης των δεξιοτήτων-ικανοτήτων μας.

 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • Επωνυμία εταιρίας: FANATICS PIZZA ΕΠΕ
 • Έδρα: Θρασυβούλου 3 & Λεωφ.Πεντέλης 73, 152 33 Χαλάνδρι
 • Tηλ: 210 6756200/ 210 6856400
 • Fax: 210 6842800
 • Διευθύνων Σύμβουλος/Γενικός Διευθυντής: Κωνσταντίνος Αντάρας
 • Υπεύθυνος Ανάπτυξης: Σωκράτης Πτερνέας & THE FRANCHISE CO.
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 • Μέσο μέγεθος καταστήματος: 110 τ.μ.
 • Μέσο Ύψος Επένδυσης: €60.000 εως €120.000
 • Entry fee: €20.000
 • Royalties: 7% (Full Franchise) - 9% (Business Franchise Leasing)
 • Διαφημιστική Συμμετοχή: 3 %
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Αριθμός Εταιρικών Καταστημάτων: 10
 • Αριθμός Καταστημάτων Franchise: 59
 • Συνολικός Αριθμός Καταστημάτων: 69
 • Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising: 1996/ 2005
 • Πακέτο Franchise:

  Oλοκληρωμένο σύστημα υποστήριξης αξιοποιώντας εσωτερικό τμήμα μηχανοργάνωσης, συστήματα ERP για την αυτοματοποίηση της παραγωγής & CRM για την ενίσχυση της μακροχρόνια αξίας του πελάτη, ενώ αξιοποιείται in house τμήμα call center 170 θέσεων. Εύρεση τοποθεσίας (πόστο καταστήματος), εργονομικός σχεδιασμός καταστήματος (lay out), εκπαίδευση Franchisee και εκπαίδευση προσωπικού, επιθεωρητής – σύμβουλος με επισκέψεις τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα, έρευνες αγοράς, Marketing, social media, Shopping Friends, Advertising, Sponsoring, local marketing, κεντρικές συμφωνίες, προβολές Key accounts κ.λπ., χορηγίες και χρηματοδοτικά εργαλεία με δύο εναλλακτικά μοντέλα συνεργασίας ανάλογα το προφίλ του υποψηφίου franchisee.

 • Eμπειρία franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Αυτοαπασχόληση franchisee: Κρίνεται απαραίτητη
 • Σύμβαση franchise: 5ετής με δυνατότητα 5ετούς ανανέωσης
 • Aναπτυξιακοί στόχοι: Εταιρικά Κατ/τα σε λειτουργία προς διάθεση: Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λαμία, Μυτιλήνη, Ραφήνα, Τρίκαλα και Χανιά

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ