Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις Pizza Fan: Προϋπόθεση συνεργασίας η εκπαίδευση

Pizza Fan: Προϋπόθεση συνεργασίας η εκπαίδευση

σύνταξη magazine
0 σχόλια

Η Pizza Fan, η μεγαλύτερη αλυσίδα pizza delivery στην Ελλάδα, με τεχνογνωσία και ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα επεκτείνεται στην κυπριακή αγορά με ώριμο σχεδιασμό. Ο κ. Σωκράτης Πτερνέας, Υπεύθυνος Ανάπτυξης, αναλύεί τα σημεία τα οποία διαφοροποιούν το δίκτυο και εξασφαλίζουν την επιτυχία. 

pizzafanΑποφασίσατε να αναπτυχθείτε με franchising. Τι είναι αυτό που σας οδήγησε σε αυτήν την επιλογή; Γιατί θεωρείτε ότι με το franchising θα πετύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους

Η Pizza Fan πήρε τη στρατηγική απόφαση το 2004 να αναπτυχθεί με τη μέθοδο του franchise και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ήταν η σωστή επιλογή. Ένας επιχειρηματίας δίνει πάντα υπεραξία στο κατάστημά του ελέγχοντας καλύτερα τα κόστη, βελτιώνοντας το επίπεδο υπηρεσιών και χτίζοντας ακόμα προσωπικές σχέσεις με το πελατολόγιό του.

Υπάρχει μια αντίληψη ότι η Κύπρος είναι εφαλτήριο για την ανάπτυξη σε διεθνείς αγορές, είτε λόγω της στρατηγικής της θέσης στη Μέση Ανατολή, είτε λόγω του υψηλού τουρισμού και των σχέσεων με επιχειρηματίες στην αγορά της Ρωσίας. Ποια η δική σας άποψη; Προετοιμάζεστε για ένα τέτοιο βήμα;

Η λειτουργία ενός επενδυτικού μοντέλου με επιτυχία σε αγορές με έντονα διεθνή στοιχεία, όπως είναι η κυπριακή, είναι πιθανό να δημιουργήσει ευκαιρίες για ανοίγματα και σε άλλες αγορές. Η Pizza Fan είναι προετοιμασμένη, και μέσω της τεχνογνωσίας που αποκτά με την επέκταση στην Κύπρο, για μελλοντικά ανοίγματα σε άλλες αγορές του εξωτερικού.

Πολλά δίκτυα αντιμετώπισαν ουσιαστικές δυσκολίες και σταδιακά επιβιώνουν αυτά που παρουσιάζουν πολλά κοινά στοιχεία, σχετικά με την εικόνα, τα συστήματα, τις διαδικασίες, την κουλτούρα κτλ. Ποια η δική σας εμπειρία και ποια η μελλοντική στρατηγική σας;

Ένα επενδυτικό μοντέλο, όσο πετυχημένο και αν είναι, πρέπει να προσαρμόζεται στα χαρακτηριστικά της αγοράς στην οποία επεκτείνεται, χωρίς ωστόσο να αλλάζουν οι βασικοί πυλώνες και η ταυτότητά του. Η πρακτική των ερευνών που έχει εφαρμόσει η εταιρία μας, από την έναρξη της στην Ελλάδα, είναι αυτή που μας οδήγησε και στις διαφοροποιήσεις που θα πρέπει να έχει το μοντέλο για να απευθυνθεί και στην κυπριακή αγορά.

Ο χώρος της εστίασης είναι ιδιαίτερα δύσκολος και στον πυρήνα των προκλήσεων είναι η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Πώς αντιμετωπίζετε αυτήν την πρόκληση και τι είδους βοήθεια θα παρέχετε στους υποψήφιους franchisee;

Το ανθρώπινο δυναμικό είναι αναμφίβολα μεγάλο κομμάτι της επένδυσης σε μια επιχείρηση εστίασης. Η PizzaFan ανέκαθεν έθετε ως προϋπόθεση συνεργασίας να εκπαιδευτεί ο ίδιος ο franchisee στις διαδικασίες του μοντέλου. Η υποστήριξη σαφώς και δε σταματά εκεί. Στελέχη της εταιρίας εκπαιδεύουν αρχικά το προσωπικό ενός νέου καταστήματος και είναι παρόντες κατά το πρώτο διάστημα λειτουργίας του, ενώ 2 φορές το χρόνο πραγματοποιείται επανεκπαίδευση σε όλα τα καταστήματα του δικτύου. Τέλος, να αναφέρουμε ότι εδώ και μήνες έχει ήδη ξεκινήσει στην Ελλάδα η εκπαίδευση των πρώτων store managers για τα καταστήματα της Κύπρου.

Στη φάση επιλογής του franchisee, τι θα αναζητούσατε αν απευθυνόσασταν σε έναν storemanager για να λειτουργήσει ένα κατάστημα της δικής σας αλυσίδας και τι από έναν franchisee;

Για έναν storemanager η προϋπηρεσία στο χώρο της εστίασης βοηθά να προσαρμοστεί πιο γρήγορα στις απαιτήσεις του μοντέλου. Στοιχεία όπως η ομαδικότητα, η αποτελεσματικότητα στην επίτευξη στόχων και η διάθεση για εξέλιξη είναι αυτά που αναζητούμε σε ένα νέο συνεργάτη. Έχουμε αρκετούς store managers στο δίκτυό μας που κάποια στιγμή βρέθηκαν με δικό τους κατάστημα PizzaFan.

PIZZA FAN bΤο ανθρώπινο δυναμικό είναι αναμφίβολα μεγάλο κομμάτι της επένδυσης σε μια επιχείρηση εστίασης. Έχουμε αρκετούς store managers στο δίκτυό μας, που κάποια στιγμή βρέθηκαν με δικό τους κατάστημα Pizza Fan. 

Ποιο είναι το προφίλ του franchisee που αναζητάτε;

Για να αποκτήσει κανείς το δικό του κατάστημα Pizza Fan δεν είναι απαραίτητο να έχει γνώσεις εστίασης. Ο νέος επιχειρηματίας εκπαιδεύεται ώστε να είναι σε θέση να διοικήσει το δικό του κατάστημα. Αυτό που χρειάζεται κανείς είναι διάθεση για ενεργή ενασχόληση με την επένδυσή του και προσαρμοστική ικανότητα στον απαιτητικό χώρο της εστίασης.

Ποιοι είναι οι αναπτυξιακοί σας στόχοι για τα επόμενα 3 χρόνια;

Για την Ελλάδα, στόχος μας είναι η παρουσία μας σε όλες τις μεγάλες επαρχιακές πόλεις με περιοχές άμεσου ενδιαφέροντος όπως η Κέρκυρα, η Κως, η Κοζάνη, η Βέροια, η Κεφαλονιά και η επέκτασή μας με ένα πιο ευέλικτο μοντέλο σε τουριστικές αγορές. Επίσης, η επέκταση του δικτύου στην Κύπρο με νέα καταστήματα σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα σε πρώτο στάδιο.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ