Αρχική ResourcesΣυνεντεύξεις Παναγιώτης Σαράφογλου, AVIN | «Νέες μορφές ενέργειας έρχονται στο προσκήνιο»

Παναγιώτης Σαράφογλου, AVIN | «Νέες μορφές ενέργειας έρχονται στο προσκήνιο»

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Η κατάσταση με την παγκόσμια υγειονομική κρίση και την πανδημία του COVID-19 που έπληξε και τη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια και η ενεργειακή αποσταθεροποίηση που βιώσαμε το 2022 διεθνώς, επηρέασαν σημαντικά και τον κλάδο μας. Το βασικότερο στοιχείο το οποίο απασχολεί όλους τους νέους επιχειρηματίες είναι η ελαχιστοποίηση του ρίσκου για την επένδυσή τους σε ένα σύστημα franchise καθώς και το ύψος της κερδοφορίας τους από αυτό σε έναν εύλογο χρόνο απόδοσης.

Συνέντευξη με τον Παναγιώτη Σαράφογλου,
Sales Manager της AVIN, στην ενότητα Απόψεις του ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2023.

Το τέλος του 2022 βρίσκει τις επιχειρήσεις σε μια πορεία σταθεροποίησης και ισορροπίας εν μέσω συνεχιζόμενων προκλήσεων και ανακατατάξεων. Πώς ανταποκρίθηκε ο χώρος του franchising στις διαμορφούμενες συνθήκες και ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που καθόρισαν την αγορά κατά το 2022;

Το βασικότερο στοιχείο το οποίο απασχολεί όλους τους νέους επιχειρηματίες είναι η ελαχιστοποίηση του ρίσκου για την επένδυση τους σε ένα σύστημα franchise καθώς και το ύψος της κερδοφορίας τους από αυτό σε έναν εύλογο χρόνο απόδοσης. Ο συνεργάτης μας franchisee θα πρέπει παρόλες τις δυσκολίες γύρω μας να αισθάνεται ασφαλής καθώς η επιχειρηματική πρόταση της AVIN διαφοροποιείται πλήρως από κάθε άλλη στην αγορά προσφέροντας σημαντικά προνόμια και πλεονεκτήματα:

  • Παρέχουμε στο νέο μας συνεργάτη ένα σύγχρονο πρατήριο υγρών καυσίμων έτοιμο και πλήρως λειτουργικό, με όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία και εκπαίδευση και είμαστε διαρκώς δίπλα του υποστηρίζοντας τον στην λειτουργία της επιχείρησης του.
  • Ο συνεργάτης μας δεν χρειάζεται να κάνει καμία απολύτως επένδυση σε πάγιο εξοπλισμό. Κάθε απαραίτητη επένδυση καλύπτεται από εμάς όπως και όλα τα πάγια κόστη λειτουργίας.
  • Η εγγύηση και το κεφάλαιο κίνησης (που αφορά στα προϊόντα «αίθουσας») που θα χρειαστούν στην αρχή της συνεργασίας μας θα επιστραφούν σε περίπτωση λήξης αυτής, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης που θα υπογράψει.

Ο κάθε νέος μας συνεργάτης μόνο οφέλη έχει να αποκομίσει, τα οποία εξαρτώνται παράλληλα και από την δική του προσπάθεια, όπως σε κάθε δυναμική συνεργασία. Η εταιρεία βρίσκεται διαρκώς δίπλα στον συνεργάτη μας, παρέχοντας τεχνογνωσία, καθοδήγηση, και προπάντων κάθε έμπρακτη υποστήριξη για την ανάπτυξη του.

«Νέες μορφές ενέργειας έρχονται στο προσκήνιο, και παράλληλα τα παραδοσιακά πρατήρια καυσίμων εξελίσσονται σε σημεία λιανικής για την κάλυψη ποικίλων καιδιαφορετικών αναγκών του πελάτη μας. Σε αυτό που ονομάζουμε “πρατήριο του μέλλοντος”».

Παρατηρείται ιδιαίτερη στροφή στην αξιοποίηση της τεχνολογίας που έχει όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην καθημερινή επιχειρησιακή λειτουργία των δικτύων. Ποιες ευκαιρίες δημιουργούνται και σε ποιους τομείς πρέπει να δοθεί έμφαση;

Νέες μορφές ενέργειας έρχονται στο προσκήνιο, και παράλληλα τα παραδοσιακά πρατήρια καυσίμων εξελίσσονται σε σημεία λιανικής για την κάλυψη ποικίλων και διαφορετικών αναγκών του πελάτη μας. Σε αυτό που ονομάζουμε «πρατήριο του μέλλοντος». Είμαστε μέλος του κορυφαίου ενεργειακού ομίλου της Ελλάδας, της Motor Oil Hellas, ο οποίος έχει αναπτύξει δραστηριότητα στις ΑΠΕ, στο φυσικό αέριο, στην ηλεκτρική ενέργεια και στην ηλεκτροκίνηση και προχωρά με στρατηγικό πλάνο 4 πυλώνων σε όλο το φάσμα των νέων μορφών, διαμορφώνοντας το μέλλον της ενέργειας. Στην Avin έχουμε ήδη εγκατεστημένους ηλεκτροφορτιστές στα πρατήρια μας και θα αναπτύξουμε περαιτέρω το δίκτυο αυτό τα επόμενα χρόνια, κάνοντας το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα με το incharge και σε συνεργασία με τη θυγατρική – ολοκληρωμένο πάροχο ενέργειας του Ομίλου, nrg Και δεν σταματάμε εκεί. Εξελίσσουμε τα πρατήρια μας, έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, με μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών και προϊόντων, όπως εξελιγμένες υπηρεσίες καθαρισμού και απολύμανσης των οχημάτων, πώληση προϊόντων καθημερινής χρήσης, pick up point αλυσίδων ηλεκτρονικών αγορών, κ.α. Επιπλέον, έχουμε αναπτύξει ένα σύγχρονο και ανταποδοτικό πρόγραμμα πιστότητας, το AVIN Κερδίζω που δίνει μια μεγάλη γκάμα προσφορών και δυνατοτήτων στους πελάτες μας.

Οι νέες καταναλωτικές συνήθειες που έφεραν οι επιπτώσεις του COVID-19, νέα μοντέλα στην αγορά και νέες συνθήκες λειτουργίας αλλά και νέες ιδέες marketing για το franchising. Πώς βλέπετε αυτές τις αλλαγές; Πώς εξελίσσονται και τελικά, τί από όλα αυτά θα εδραιωθεί στον χώρο του franchising;

Αναμφισβήτητα, στη σύγχρονη εποχή η υψηλού επιπέδου υποστήριξη στους Συνεργάτες του Δικτύου μας είναι προαπαιτούμενο μιας επιτυχημένης συνεργασίας, πολύ περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Υποστήριξη η οποία πρέπει να είναι διαρκής, και εστιασμένη στις σύγχρονες ανάγκες του Δικτύου. Αυτό οφείλεται σε ποικίλους λόγους. Καταρχήν, ένα κατάστημα του σήμερα διαθέτει σύγχρονο και πολύπλοκο τεχνολογικό εξοπλισμό, και επίσης εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες για τα οποία απαιτείται διαρκής εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων. Επίσης, ο Πελάτης μας απαιτεί την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, και ζητά να συνδιαλέγεται με υπαλλήλους πρατηρίων που έχουν επαγγελματισμό και αποπνέουν εμπιστοσύνη. Σε όλα αυτά ο Συνεργάτης μας δεν είναι μόνος. Είμαστε μαζί, γιατί είναι κοινή η πρόκληση και ο στόχος για την Επιτυχία. Και γιατί για εμάς στην AVIN το μήνυμά μας «η AVIN δίπλα σου» διατρέχει σαν αξία κάθε μας δραστηριότητα. Όλοι οι νέοι συνεργάτες του δικτύου μας ακολουθούν ένα δομημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης 8 εβδομάδων στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της εταιρείας υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση ενός έμπειρου συνεργάτη (διαχειριστή) μας. Κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού κύκλου τους δίνονται οι απαραίτητες κατευθύνσεις για τις διαδικασίες και την πολιτική της εταιρείας σε όλα τα στάδια λειτουργίας ενός Ιδιολειτουργούμενου Πρατηρίου μας. Λαμβάνουν επίσης σημαντικές συμβουλές για τον τρόπο σύστασης και διαχείρισης της ομάδας τους στο πρατήριο που θα αναλάβουν στην πορεία, καθώς και για τα σημεία που θα πρέπει να εστιάζουν καθημερινά για την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας τους. Με βάση όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά του μοντέλου συνεργασίας που προτείνουμε, θέλουμε να καταδείξουμε ότι δική μας προτεραιότητα είναι ο Άνθρωπος-Συνεργάτης. Αναζητούμε Συνεργάτες με όρεξη και πάθος για τις Πωλήσεις, την Εξυπηρέτηση και τον Πελάτη. Είμαστε δίπλα στον Συνεργάτη μας, και έχουμε σύγχρονα εργαλεία να τον υποστηρίξουμε στο εγχείρημα του. Η επιτυχία είναι ο κοινός μας στόχος. Αυτή είναι η δική μας απάντηση, στο σύγχρονο περιβάλλον προκλήσεων και αλλαγών.

Πώς αποτιμάτε την οικονομική πορεία και την ανάπτυξη της δικής σας επιχειρηματικής οντότητας franchise τη χρονιά που πέρασε; Ποια είναι τα σχέδιά σας για το 2023;

Μέσα στη δύσκολη συγκυρία της διεθνούς αύξησης των τιμών συνεχίσαμε και το 2022 τις επενδύσεις αναπτύσσοντας 6 νέα ιδιολειτουργούμενα φτάνοντας πλέον τα 166, λειτουργώντας ένα ώριμο και αποδοτικό δίκτυο, το οποίο πέτυχε αύξηση πωλήσεων στον τομέα των καυσίμων και διατήρηση του υψηλού penetration στα διαφοροποιημένα προϊόντα, γεγονός που συμβάλει καταλυτικά στην κερδοφορία μας. To 2023 θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην βελτίωση της λειτουργίας του δικτύου μας με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του brand της AVIN στην νέα αγορά που δημιουργείται. Αγορά η οποία θα εστιάζει στην εξυπηρέτησης των αναγκών των πελατών μας όχι μόνο για τα υγρά καύσιμα, αλλά και την ηλεκτροφόρτιση, το CNG, τις υπηρεσίες γύρω από το αυτοκίνητο, αλλά και τις υπηρεσίες προς τον καταναλωτή που αναπτύσσονται στα καταστήματα Agora και Costa Coffee με στόχο την δημιουργία του πρατηρίου του μέλλοντος.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ