Αρχική MagazineΝέο τεύχοςΌλα τα τεύχηΤΕΥΧΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟ 1 Παναγιώτης Ανδρεσάκης, Baristi Speciality Coffee | Οι καταναλωτές προτιμούν καφέ υψηλής ποιότητας, συχνά προερχόμενο από τοπικούς παραγωγούς

Παναγιώτης Ανδρεσάκης, Baristi Speciality Coffee | Οι καταναλωτές προτιμούν καφέ υψηλής ποιότητας, συχνά προερχόμενο από τοπικούς παραγωγούς

σύνταξη Stavroula
0 σχόλια

Η αυξημένη ζήτηση για υψηλής ποιότητας καφέ, η ανάδυση της κουλτούρας του εξειδικευμένου καφέ και η αυξανόμενη επιδίωξη της εμπειρίας κατανάλωσης είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους η αγορά του καφέ συνεχίζει να αναπτύσσεται, παρά τις γενικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο χώρος της εστίασης, σημειώνει ο Παναγιώτης Ανδρεσάκης, CEO και ιδρυτής της Baristi Speciality Coffee. Μιλώντας στο FRANCHISE SUCCESS για την digital θεματική έκδοση «Αλυσίδες καφέ και franchising», αναφέρεται στη γενικότερη εικόνας της αγοράς, τις τάσεις και πως οι αλυσίδες franchise θα πρέπει να προσαρμόζονται σε αυτή.

Ποιες είναι οι βασικές τάσεις που χαρακτηρίζουν την αγορά;

Οι βασικές τάσεις στην αγορά περιλαμβάνουν την αυξημένη ζήτηση καφέ που προέρχεται από βιώσιμες πηγές, με έμφαση στην δίκαια αμοιβή των παραγωγών και τις φιλικές προς το περιβάλλον εργασίες.Πόσο έχουν μεταβληθεί οι καταναλωτικές συνήθειες; Τι είναι αυτό που προτιμούν πλέον οι καταναλωτές;

Οι καταναλωτικές συνήθειες έχουν μεταβληθεί προς τον υγιεινότερο, πιο βιώσιμο και εξειδικευμένο καφέ. Οι καταναλωτές προτιμούν καφέ υψηλής ποιότητας, συχνά προερχόμενο από τοπικούς παραγωγούς.

Στη χρονική συγκυρία που βιώνουμε, πως μπορεί η τεχνολογία να βοηθήσει την ανάπτυξη των δικτύων;

Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη δικτύων μέσω της διαδικτύωσης, της παρακολούθησης των αποθεμάτων και της προώθησης μέσω κοινωνικών δικτύων. Μην ξεχνάμε πως διανύουμε την δεκαετία της τεχνολικής εξέλιξης, η οποία φέρνει καθημερινά αλλαγές σε κάθε τομέα του επιχειρείν, βοηθώντας έτσι την ανάπτυξη επιχειρήσεων.

Η δυσκολία εξεύρεσης προσωπικού συνεχίζει να αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για πολλά συστήματα franchise. Θεωρείτε πως είναι κάτι που θα συνεχιστεί; Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Η δυσκολία εύρεσης προσωπικού εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για τα συστήματα franchise. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, μπορεί να εξεταστεί η προσφορά εκπαίδευσης και εκπαίδευσης στους εργαζομένους, καθώς και η χρήση τεχνολογίας για την αυτοματοποίηση καθηκόντων.

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο ιδανικός franchisee του δικτύου σας;

Ο ιδανικός franchisee της Baristi Speciality coffee θα πρέπει να έχει αγάπη για τον καφέ, επιχειρηματικές δεξιότητες, δέσμευση στην ποιότητα και την εξυπηρέτηση πελατών, καθώς και τη δυνατότητα να τηρεί τα πρότυπα της εταιρείας.

Στη νέα αυτή πραγματικότητα, πως έχει προσαρμοστεί το δικό σας δίκτυο franchise και ποια είναι τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει;

Το δίκτυο franchise της Baristi Speciality coffee έχει προσαρμοστεί με την επικέντρωση στην ποιότητα του καφέ & των λοιπών προϊόντων, την ιδανική εξυπηρέτηση και την εκπαίδευση των εργαζομένων. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση των τελευταίων τάσεων, την επέκταση της πελατείας και την διατήρηση της εξαιρετικής ποιότητας.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ